Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Neztrácejte nervy! Máme pro vás rady, jak pandemii ustát

Aktuální neutěšená situace brnká mnohým na nervy. Home office, učení s dětmi online, péče o ně, starosti o zdraví prarodičů a negativní zprávy valící se ze všech stran. Odolat tomu tlaku není vůbec snadné. Vidina zlepšení je navíc v nedohlednu. Nezbývá tak nic jiného než zatnout zuby a vydržet. Zvládnout složitou dobu vám pomohou i naše tipy.
Stres
Omega3 a magnesium jako základní doplňky stravy při náročných fyzických i psychických aktivitách v této pandemické době

Rozdělte úkoly a nastavte si pravidla

S dětmi se dohadujete o počítač, kdo ho potřebuje víc. Zda vy, abyste si vyřídili pracovní záležitosti, nebo vaše ratolesti na online výuku. Ještě nemáte to své dodělané a už stojí za vámi, že mají hlad, potřebují pomoci s úkoly či se nudí. Navíc je potřeba uklidit nepořádek, zapnout pračku a umýt nádobí. Do toho zvoní telefon od prarodičů, že vás už dlouho neviděli a cítí se osaměle. Taková je každodenní realita v mnohých českých domácnostech. Panuje-li taková situace i u vás, zastavte a nadechněte se. Rozdělte úkoly a nastavte pravidla rodinného „provozu“.

Posilněte nervy hořčíkem

magnesium
test

Pokud už jste se dostali do stavu, že podrážděně reagujete téměř na cokoliv, jste rozladění, unavení a došly vám síly, pak si dopřejte vzpruhu. Tou nejlepší je hořčík. Uleví při nervovém nebo psychickém napětí a dodává vám energii. Jeho ideálním zdrojem je přípravek Naturevia Magnesium 1, jehož jedna malá tableta denně vám zajistí potřebný přísun hořčíku. Sáhnout můžete i po doplňku stravy Naturevia Magnesium Mega, který obsahuje extra silnou dávku hořčíku.

Zasportujte si

Když už máte energii, určitě si najděte chvíli na sport. I když jsou fitness centra a bazény zavřené, pořád si můžete jít zaběhat nebo vyjet na kole. Případně i procházka za pěkného počasí či lehčí protažení doma za deště pomohou. V tu chvíli se koncentrujte na pohyb a endorfiny udělají své.

Vyčistěte si hlavu

Přijít na jiné myšlenky vám pomůže i oblíbená činnost. Třeba četba, malování, ruční práce nebo tvoření poslouží přímo skvěle. Zabavíte se a můžete zapojit i děti. Aspoň na chvíli uniknete před strachem z rostoucích čísel nakažených.

Nezapomínejte na zklidnění

spaní
test

Někdy je složité se na chvíli zastavit a zklidnit. Nicméně je to důležité. Dlouhodobý stres si totiž vybírá svou daň a dokáže se hodně negativně podepsat na vašem zdraví. Máte-li problém s uvolněním, vyzkoušejte bylinky. Například extra silná směs kozlíku lékařského, chmelu otáčivého, mučenky pletní a meduňky lékařské v přípravku Naturevia Sleepnox Forte vás dokáže napětí rychle zbavit. Navíc přípravek je nyní k dostání i v malém kabelkovém balení (10 kapslí), takže jej můžete mít pořád po ruce.

K TÉMATU  Vedeme k úspěchu: Naše první setkání bylo osudové, hned jsme si padly do oka

Jak říkají epidemiologové, koronavirus už tady bude napořád. Jen tak nezmizí. Musíte se tedy s ním naučit žít a přizpůsobit se nové situaci. I když to není snadné, myslete na to, že psychika je stejně důležitá jako fyzička a zdraví máte jen jedno. Obrňte se trpělivostí, posilněte nervy a vydržte. Situace se zlepší, i když to možná bude trvat o něco déle, než se zprvu zdálo.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Srdcem každého domova je nepochybně kuchyň, kde pod taktovkou žen vznikají úžasná jídla pro celou rodinu. Omamná vůně jídla a zvědavost, co bude dnes k večeři, často přiláká i další členy smečky. Ať chceme nebo ne, právě kuchyň je místem, kde se zcela nejčastěji setkáváme se svou rodinou, ale i přáteli a návštěvou. A právě proto by kuchyň měla být do detailu vyladěným místem, které bude pýchou každé hospodyňky. Jak získat kuchyň snů?
Eva Urbaníková představuje nový film podle své knihy. Příliš osobní známost je o životní houpačce. Jednou jsi dole a jednou nahoře. Co se dělo při natáčení a co dalšího autorka veleúspěšné knihy ještě prozradila?
Znáte to? Bušení srdce, pocení, bolest v žaludku? Trápí vás tyto potíže pokaždé, když jdete do práce? Můžete mít co dočinění s ergofobií – tím nejzazší záhubou pracovního života.
Dnešním symbolem je jednoznačně srdce. Je sv. Valentýna, a tak jsme pro vás připravili zajímavou galerii. Jak to může vypadat u vás doma? Už máte nějaký ten dárek pro svého milého ve tvaru srdce? Co třeba svíčku, dezertní talířek nebo speciálně prostřený stůl. Užívejte si srdíček, co hrdlo ráčí! Dneska se může!
Představte si, jaké by to bylo, kdybyste měli každý den úsměv na tváři. Kdyby se vám dařilo v práci, ve škole, ve vztazích a měli byste krásné zdraví. Ano, tohle všechno je možné a to za pomocí pozitivního myšlení. Už jen tohle všechno může být velkou motivací, abyste začali myslet pozitivně! Protože ty výsledky stojí opravdu za to. Jak ale na to? Jak se od stresu, smutku a strachů dostat k lepšímu myšlení?
S kamarádkami jste dlouho nic pořádného nepodnikly a rády byste si to vynahradily? Zároveň chcete strávit alespoň pár letních dnů na pláži? Spojte tato dvě přání v jedno řešení. Vyrazte s holkami k moři.
Kadeřník Samuel Ryde má netradiční zálibu. Fotí momentky každý den ve stejný čas a to už deset let. Co ho motivovalo k jeho neobvyklému koníčku a jaký v něm vidí význam? Přečtěte si víc!
Tahle kočka zůstává nerada doma sama, a tak se spolu se svým páníčkem pohybuje po městě i na motorce. Nestrpí ovšem žádnou potupnou krabici nebo přepravku, a cestuje raději jako běžný spolujezdec. Vypadá to, že byla dobře proškolená o bezpečnosti na vozovce. Už jste viděly něco podobného třeba u vás ve městě?
O tom, že oddalování usnutí a následný nedostatek spánku způsobuje vystavení modrému světlu, jsme již psali. Ale příčin, které způsobují nespavost, je podstatně víc. Někdo má problém s usínáním, jiní usnou, jako když je do vody hodí, ale pak se vzbudí kolem třetí ráno a znovu usnout se nepodaří. Co s tím?
První rande je důležitým momentem, z něhož se může – či nemusí – vyvinout vztah, nebo dokonce láska. Jak zapůsobit a co raději nedělat?
Schody ze dřeva vypadají úchvatně! Použít se dá ale jakýkoli materiál, a schodiště může vypadat jako dokonalý šperk vašeho domu či bytu. Kámen, cihla, sklo i beton nebo ocel, to vše vás může vynést nahoru do patra. Máte schodiště levotočivé, pravotočivé nebo přímé? Se zábradlím nebo bez? Zajímavým nasvícením získáte další rozměr. Inspirujte se a pusťte se směle do práce.

Výběr článků

Převleč si ty mokré plavky. Také vás to štvalo jako malou? Něco pravdy na tom ale je, mokré plavky nebo sezení na studené zemi a další věci mohou zánět močových cest pěkně urychlit.
Karel Gott vždy byl, je a bude fenomén. Ačkoliv v Karlově životě hrály ženy důležitou roli, málokdo by řekl, že jen ta jedna jediná bude láska jeho života. Karel byl celý svůj život obklopen ženami. On miloval ženy a ženy milovaly jeho.
Kadeřník Samuel Ryde má netradiční zálibu. Fotí momentky každý den ve stejný čas a to už deset let. Co ho motivovalo k jeho neobvyklému koníčku a jaký v něm vidí význam? Přečtěte si víc!

Nepřehlédněte

Krásný a rovný úsměv dokáže otevírat srdce i dveře, proto je v současné době téměř nezbytností. Cesta k němu vede přes rovnátka, která vám budou dělat společnost po dobu několika měsíců nebo dokonce let. Je potřeba se během té doby o zuby a ústní hygienu obecně správně starat. Pojďte se podívat, co všechno budete potřebovat.
Sluníčko začíná mít pomalu sílu, dny už jsou pořádně dlouhé a ve vás se začíná probouzet letní nálada? Nebojte se ji podpořit barvami, které pustíte do svého botníku. A jednoznačnou trefou jsou pro tuto sezónu bílé balerínky!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek