Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Váš přítel má dítě? Mějte na paměti několik věcí, které vám pomůžou

Váš přítel má z předchozího vztahu dítě a vy se obáváte, zda novou situaci všichni obstojně zvládnete? Máme pro vás několik tipů, se kterými se na celou situaci můžete podívat z té lepší stránky. Co dodržet, aby to fungovalo?
přítel má dítě
Zjistili jste, že má váš přítel dítě? (zdroj foto: www.123rf.com)

22. 01. 2021

Komunikace na prvním místě

Přítel má dítě? Máte kvůli tomu obavy? Nevíte si rady? Jste z nové situace, kdy se potkáváte s jeho potomkem, nejistá? Potřebujete si dodat sílu, abyste vše dokázala vykomunikovat. Komunikace je naprosto na prvním místě. Nyní už to nebude jen zamilovanost a skvělé okamžiky ve dvou.

Pokuste se se svým partnerem probrat všechna úskalí pobytu ve třech. Všechny obavy, které v sobě držíte, se dříve nebo později stejně dostanou na světlo – a v té době již možná budou plné negativity. Pokuste se vše, co vám leží na srdci, s partnerem v klidu probrat.

Prokažte dobrou vůli

Podejte partnerovi pomocnou ruku a ukažte, že to s jeho potomkem myslíte dobře. Sice je možná nevychovaný nebo naprosto nezvládá základní slušnostní a vývojové etapy, ale pořád je to nový člověk ve vašem životě, a navíc má úzký vztah s mužem vašeho srdce, takže není vhodné na něj pohlížet přes prsty.

Zkuste se přemoci a skutečně v sobě vykřesat jiskru té nejlepší dobré vůle a vidět to dítě jako výsledek toho, v čem vyrůstalo. Neodsuzujte jej.

Dítě je třeba pochopit, ne odsoudit

Asi každé dítě na celém světě si přeje, aby jeho maminka s tatínkem byli spolu. A i když je dítě odrostlejší, stále má ve svém životě vlivem rozchodu rodičů zmatek. A právem. A proto i když se k vám nechová příliš přátelsky, je dobré si uvědomit, o co mu v prvé řadě jde.

Mnoho dětí se svým chováním snaží novou partnerku svého otce odradit a potají sní o tom, že se opět dá dohromady s vlastní mámou. Kdybyste se ocitla v kůži onoho dítěte, zřejmě byste to dělala také. Od toho jsme dospělí jedinci, abychom toto chování pochopili.

K TÉMATU  Opuštěné kotě dojemně naříká mezi odpadky, než ho dobří lidé nakrmí a pomalu získají jeho důvěru

Nenechte se vylákat do pře

Mnohé maminky, když zůstanou na výchovu dítěte samy, zahořknou. A chtě nechtě své dítě naočkují tak dokonale, že se k vám otočí zády ihned při první schůzce. Nenechte se vlákat do pasti. Děti za toto chování nemohou. Nevidíte ani do situace, kterou právě prožívá jeho matka, takže odsoudit někoho není ta pravá cesta.

Místo toho nechte čas volně plynout a náznaky jedovatých šípů nechte proletět kolem, aniž by to s vámi hnulo. Kydáním špíny na matku dítěte si nikdy v životě nepomůžete – ani sobě, ani partnerovi, ani vašemu vztahu s novým dítětem ve vašem životě.

Přítel má dítě? Bude to z počátku jako na houpačce

Děti z rozvedených manželství jsou často citově nestálé a mají větší problémy si věřit a nalézt pevnou půdu pod nohama. To se promítá i do jejich psychického rozpoložení. Proto nebuďte překvapeni, když se jednou setkáte s přívětivým úsměvem a na příští schůzce to bude pořádně skřípat.

Děti se vyvíjejí a prožívají své radosti a strasti mezi svými vrstevníky. Nový vztah jejich otce je něco, s čím se musí nějakou dobu srovnávat. Zřejmě není možné chtít, aby váš vztah byl hned dokonalý.

Partnerova nejistota

Další věc, na kterou se musíte připravit. Jeho srdce patří vám, ale svému dítěti dal život. Proto pro vašeho partnera je velmi důležité, jak si s jeho potomkem sednete.

I když to na sobě možná nedá znát, rozhodně se mu uleví, když uvidí, že váš vztah neskřípe. A pokud to není úplně ono, zřejmě na partnerovi nějaký čas budete pozorovat jeho nejistotu. Je to lidské. Dejte všemu čas.

Přejeme vám, abyste k sobě našli s potomkem vašeho partnera co nejlepší cestu. A i když to ze začátku nebude úplně vypadat na přátelství, nesnižte se k pomluvám a k popichování. Držte si svůj pevný postoj: Vše bude v pořádku, vše zvládneme. Chce to jen čas a pochopení.

K TÉMATU  5 aquaparků, kam se s dětmi v létě určitě vypravit

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Máte pocit, že váš partnerský vztah uvadá? Vyzkoušejte těchto 5 tipů, kterými si jej okořeníte

Ulevte si od nepříjemných pocitů a vzpomínek a vyřešte své milenecké vztahy. Jak na to, ulevit své psychice začít s čistým štítem?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Možná patříte mezi ty, kteří nepotřebují jíst maso příliš často. A nemusí to být z důvodu, že se vám příčí zabíjení zvířat, ale třeba vám jen jednoduše maso tolik nechutná a nemáte častou potřebu ho konzumovat. Jak ale zajistit, aby přesto váš jídelníček obsahoval veškeré potřebné živiny?
Ačkoli se může zdát, že si svobodu plnými doušky užívají spíše muži, pravda je úplně někde jinde. Protože si doma nemají s kým povídat, existence bez partnerky je pro ně těžkým oříškem i náročnou zkouškou. Jako vážně?!
Rezidence CH House se nachází ve městě Le Tsyion v Izraeli, jižně pod Tel Avivem. Stavba nepatří mezi nejrozlehlejší, ale zaujme svým praktickým řešením a moderním pojetím. Všechny úhly i prostory jsou čisté a úhledné. Celé přízemí je možné v podstatě otevřít čerstvému vzduchu a slunci. A ten bazén! Tam by se bydlelo.
Osoby narozené v tomto zemském znamení dokáží projevit lidskost, jako žádné jiné. Proto se řadí mezi ta znamení, jež jsou nejvíce starostlivá a pečující. Umí se zaměřit na nejmenší detaily. Se svou vysokou mírou praktičnosti berou život tak, že nic se neděje náhodně.
Tuhé mýdlo zná každý. Z našich domácností jej vytlačilo mýdlo tekuté, takže klasická tuhá mýdla jsme si zvykli dávat tak maximálně do skříně pod oblečení, aby nám ho hezky provonělo. Jenže v poslední době se k nám zase vrací, a nejen mýdlo tuhé ale na trhu se objevily i tuhé šampony na vlasy.
Jste příznivci doby minulé, která se nesla v duchu swingu, kloboučků, smokingů a doutníků? V tom případě byste se měli seznámit se stylem Art deco, který je odkazem na období mezi první a druhou světovou válkou. Oldřich Nový, Adina Mandlová nebo románový hrdina Velký Gatsby jsou ztělesněním luxusu, elegance a sofistikovanosti. Inspirujte se našimi tipy a vneste do svého domova kousek dávného luxusu a elegance.
V restauraci, v kavárně i v každodenním životě. Kdo, za koho a kdy platí, to je dobré si s partnerem vyjasnit předem. Jinak může dojít k nepříjemnému trapasu.
Možná jste ve svém malém bytě naprosto spokojení a víc prostoru momentálně nepotřebujete. Proč ho ale aspoň zdánlivě trochu nezvětšit, aby nevypadal příliš stísněně? Pomocí snadných triků bude váš byt hned působit, jako kdyby měl o třetinu větší rozlohu.
Lidé dávají na první dojem. Pokud není zrovna dobrý, automaticky člověka přesouvají do škatulky - s ním se bavit nechci. Velkou měrou se na dobrém prvním dojmu podílí i náš úsměv. Pokud jsou zuby plné kazů, druhého to spíše jenom odpudí. Ano, stáváme se možná trochu povrchními, ale většinou za zkaženými zuby stojí nedostatečná dentální hygiena a to o člověku něco naznačuje.
Vždy mi záleželo na rodině a chtěla jsem žít poctivě a být šťastná. Jednou jsem ale ulítla a nikdy jsem na svůj omyl nemohla zapomenout. I když jsem se snažila, nakonec jsem to neunesla a dnes nemám rodinu žádnou.
Zařizujete zrovna svůj byt či dům a rádi byste se nechali inspirovat nějakým stylem? Pokud je vám blízký vyrovnaný způsob života a máte rádi harmonické prostředí, vyzkoušejte Japandi! Ten se v sobě snaží kombinovat na první pohled dva zcela odlišné styly – skandinávský a japonské tradiční bydlení wabi-sabi.

Výběr článků

Každý den zabrousíte jednou nebo i víckrát na Facebook či Instagram a sledujete své oblíbené účty. Je jedno, co vám přinášejí a dávají. Koukáte na ně, protože vás baví. A čím víc lidí na příspěvek kouká, sdílí ho, komentuje nebo lajkuje, tím větší má potenciál k obchodování. Zkuste to také.
Váháte nad výběrem postele? Inspirujte se v naší galerii. Spokojený spánek je pro naše tělo velmi důležitý!
Banán je ovoce, které všichni milujeme a často ho jíme téměř denně. Asi každého z nás někdy napadlo, zda by se jeho slupka nedala využít nějakým způsobem v domácnosti. Světe div se, dala! Máme pro vás několik rad a tipů, jak slupku využít před tím, než ji s konečnou platností vyhodíte do odpadkového koše. Můžete si být jisti, že po přečtení tohoto článku už banánové slupky nikdy jen tak nevyhodíte.

Nepřehlédněte

Tělo je dobře propracovaný stroj, který nás pravděpodobně nepřestane fascinovat. Aby však fungovalo tak, jak má, je zapotřebí, aby bylo poháněno správným palivem. Ani klasický automobil nepojede bez benzínu, ani tělo nebude fungovat bez minerálů a vitaminů, které jsou jeho pohonnou hmotou.  
Když se řekne slovo “masožravky”, většina lidí si vybaví českou kultovní klasiku Adéla ještě nevečeřela. Bohužel díky tomuto filmovému snímku se většina pěstitelů obává, že je rostlina kousne. To je samozřejmě mylná domněnka, masožravky opravdu nekoušou. Jedná se naopak o krásné unikáty, které milují především děti. Možná si říkáte, že pěstování bude složité, přece jen se nejedná o typickou českou rostlinu. Jenže pěstování je naopak velice snadné.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek