Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Lunární kalendář jako osobní poradce. Prozradí, jak se poprat s běžným životem

Luna odjakživa přitahovala myšlení, fantazii i city lidí. Nejeden básník, skladatel nebo malíř jí věnoval své dílo. Působení luny na jevy na zeměkouli jsou jasně vědecky prokázané. Je zde ale jedno odvětví, které stále čeká na to, až jej někdo vědecky dokáže. Co vše vám prozradí lunární kalendář?
lunární kalendář
Měsíc jako osobní poradce. (zdroj foto: www.123rf.com)

05. 01. 2021

Vliv luny pro každodenní rytmus našich životů je totiž velmi zřetelný, pouze záleží, zda to dokážete vnímat a obrátit ve svůj prospěch.

Na hranici vědy

I když se lidské společenství odjakživa snažilo žít v souladu s přírodou, která měla nezlomná pravidla, poslední generace se od přírodních věd a systémů odklonily. Těžko lamentovat, že někdo udělal chybu. Žijeme ve společnosti, která je nastavená a nemá smysl jít hlavou proti zdi. I vy si však v dnešním přetechnizovaném světě můžete dokázat pomoci s běžnými záležitostmi všedního dne.

Lunární kalendář

Když jednou proniknete do tajů a pravidel, která lidé pozorují po stovky let, bude vám pak jen už stačit lunární kalendář, abyste sami určili, kdy se co hodí vykonávat. Zejména ženy, které jsou ovlivňovány lunárním menstruačním cyklem, na sobě pozorují, že mají období tvůrčí aktivity a útlumu, které se velmi pravidelně opakují.

Když se člověk naučí s těmito přirozenými silami pracovat, vše mu půjde mnohem lépe a přirozeněji.

Co se děje při novu

Období novoluní, kdy je měsíc skrytý před našimi znaky, ztělesňuje sílu počátku a nového začátku. Energie, se kterou pracujete, je velmi svěží. Tato doba se skvěle hodí k plánování nových postupů, které budou dále růst a zrát. Toto období není pro lidský organismus vhodné pro chirurgické zákroky. 

Naopak se novoluní hodí pro půsty a očistné kúry, které budou mnohem účinnější. Přejete si skoncovat s kouřením nebo přejídáním? Období novu je ideální výchozí bod k tomu, abyste se odhodlala.

Když měsíc přibývá

Po novu následuje období přibývající luny. Tato doba je pro naše tělo ideální pro zotavení, relaxaci nebo posílení. V období přibývající luny se lépe ukládají veškeré živiny v našem těle. Podobně je to ale i s nezdravými látkami. Proto pokud si hlídáte figuru, v období přibývající luny se vyhněte nadměrnému přejídání – nabraná kila se pak velmi těžko shazují.

K TÉMATU  Legionella jako nemoc, kterou se můžete nakazit i doma

Hojení ran v této fázi měsíce není nijak příznivé, proto je stále nevhodný čas na plánované operační zákroky. Na zahradě je ideální čas pro výsev a výsadbu listové zeleniny, květin a ovoce – prostě všeho, co má růst vzhůru a nést plody.

Úplněk

Měsíc stojí přímo proti slunci a je s ním v opozici. Viditelný povrch luny je ozářen a měsíc září jako světelný kotouč – nastalo období úplňku. Citliví lidé v této fázi mívají velmi živé sny nebo trpí náměsíčností. V této době je vhodné pracovat na svém duchovním rozvoji a na třídění si vlastního života.

Naopak stoupá náchylnost ke dně nebo migréně, proto je vhodné se šetřit a nevystavovat se přílišnému stresu. Toto období je ideální pro sběr bylin a pro konzervaci úrody.

Ubývající měsíc

V době ubývajícího měsíce bývá naše tělo v nejlepší formě. Toto je ideální čas pro fyzické i psychické zatížení a výkony. Rány a jizvy se hojí lépe, toto období je ideální pro plánovanou operaci. Detoxikace těla je velmi účinná – a proces hubnutí také. Cokoliv, co během této fáze vypotíte nebo vysportujete, vám při udržení stavu vydrží po dlouhou dobu.

V tento čas je dobré myslet na velmi intenzivní cvičení. Na zahradě je tato doba vhodná k setí a sázení všeho, co roste pod zemí – třeba kořenové zeleniny. V toto období je vhodné rostliny hnojit.

A co vy? Už jste se někdy zamýšleli nad tím, že se vám na zahradě nebo v životě daří něco cyklicky lépe – a jindy zase hůře? Vyzkoušejte lunární kalendář.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Adventní kalendář: odkud se vzal? Jak si vytvořit vlastní a co by v něm mělo nebo mohlo být ukryto? Vyberte si z našich tipů!

K TÉMATU  Ananas jako sladký spalovač tuků. A dokáže mnohem víc

V čem se liší život ženy před a po 30? Jistě se v tom najdete

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

„Petra je tak úspěšná a krásná. Té se nikdy nevyrovnám.“ „Když půjdu ven v téhle sukni, určitě si o mně moji kolegové řeknou, že nemám vkus.“ „Moje děti mají tak nešikovnou mámu. Vím, že to jiné matky zvládají všechno mnohem lépe.“ Něco vám chybí - a to je sebeláska!
Jsou konečně vidět výsledky po dlouhých týdnech strávených v posilovně? Konečně se ukazují buchtičky na břiše, kvůli kterým jste poslední měsíce nejedli sladkosti a drželi si zdravý jídelníček? Nezmařte svou dlouhou snahu a vyhněte se několika věcem, po kterých se tloustne, a to extrémně rychle.
Každý rodič se řadí mezi nějaké rodičovské typy. Ke kterým patříte vy?
Už jste někdy přemýšleli nad tím, že své průmyslově vyráběné prací prášky vyměníte za něco více ekologického? My rozhodně ano.
V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Obyvatelé hlavního města mají nyní další možnost využít přelomového tréninku pomocí elektrické stimulace svalů (EMS), který umožňuje náležitě procvičit 90 procent svalů v těle za pouhých 20 minut. Společnost BodyBody, která tuto unikátní formu péče o tělo nabízí, otevřela v Praze na Karlově náměstí své šesté pražské studio. V České republice je celkem dvanáct BodyBody studií.
Konečně přišla rodinná dovolená. Očekáváte, že si odpočinete od všech starostí. Chcete si přece pořádně užít zasloužené volno! Těšíte se, že si budete užívat, jenže všechno může dopadnout jinak. Jak se nepohádat na dovolené? A jak se po dovolené nerozejít?
Kdo by si nepřál, aby bylo doma pořád uklizeno a čisto za cenu jen minimálního úsilí? Koupelna bývá jablkem sváru v mnoha domácnostech. Vousy v umyvadle, poplivané zrcadlo, vlasy v odtoku a seznam pokračuje… Následující tipy a triky na vybavení koupelny vám usnadní úklid jednou pro vždy.
Možná se někteří ptáte, proč by měli mít homosexuálové právo sňatku a nabýt tak manželství, když existuje tzv. registrované partnerství. Registrovaní partneři však nemají stejné pravomoci jako manželé.
Ne nadarmo se říká, že Šumava patří k těm nejkrásnějším místům v České republice. Skutečně tomu tak je. Tamní příroda přímo vybízí k dlouhým procházkám po hřebenech kopců, po lesích i údolích. Co zajímavého můžete na Šumavě navštívit?
Chcete mít bronzovou pleť, ale smažení se na slunci není nic pro vás? Pak zkuste samoopalování! Samoopalovací přípravky dodají pokožce opálený vzhled bez pobytu na slunci.

Výběr článků

Rak je čtvrtým znamením horoskopu, které začíná vládnout 21. června a 22. července ho dále střídá Lev. Ale nepředbíhejme. Jedná se o vodní znamení, které je, jak název napovídá, reprezentováno rakem.
Její jméno je Kathy Jacobs, je jí 56 let a žije ve Spojených státech amerických, konkrétně ve městě Calabass ve státě Kalifornie.

Nepřehlédněte

Jestli pracujete denně s počítačem, zřejmě je vám jasné, o čem je řeč. Při dlouhodobé neměnné pozici ruky se pak často objevuje její bolest. Ruka vás může pálit, mravenčit nebo v ní ztrácíte citlivost. To vše lze shrnout pod označení syndrom karpálního tunelu.
Narodilo se vám miminko v zimě? A víte, kolik vrstev mu oblékat, aby mu nebylo příliš zima nebo naopak vedro? A kdy s ním můžete ven? Odpovíme vám na sedm nejdůležitějších otázek.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek