Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Čas na rozchod? 4 znaky, které vám napoví, že byste měli vztah ukončit

Někdy se začnou velmi brzy objevovat jisté známky, které nám napoví, že je něco v nepořádku.
vztah
Má váš vztah ještě šanci? (Zdroj: freepik.com)

Každý začínající vztah je krásný. Nedokážeme si ani představit být bez partnera delší dobu, provoláme s ním celé hodiny a stále ho nemáme dost. V této fázi největší zamilovanosti žijeme po dobu několika měsíců, ale čas plyne a s ním se pomalu z očí sundavají i naše růžové brýle. Najednou přicházíme na spoustu partnerových chyb a začínají nás štvát věci, které jsme předtím neviděli.

V tomto případě vyvstávají dvě možné otázky; Považovali jsme partnera mylně za naší spřízněnou duši? A nebo jsme selhali v požadavcích a věcech, které se vztahu týkají, a proto jsme v něm nyní nespokojeni?

Ať už je to jakkoli, pokud cítíme, že ve vztahu nejsme spokojeni a jen z nás vysává energii a radost, je nutné s tím něco udělat. Kdy je skutečně vhodný čas na opuštění beznadějného vztahu?

1. Jestliže se cítíte zneužíváni či bez zájmu

Nedostává se vám náležité úcty a zájmu, a místo toho se cítíte ponižování a zneužíváni? Pokud ano, pak vám silně doporučujeme co možná nejdříve dotyčnou osobu opustit. Takový člověk je pro váš život toxický. Ve vztahu byste se měli cítit spokojeně. Partneři by se o sebe měli vzájemně starat a snažit se maximalizovat vzájemné pohodlí.

vztah
Cítíte nedostatek romantiky? (Zdroj: freepik.com)

Pokud se u vás vyskytuje emocionální či fyzické týrání (a to i potom, co partner slíbil, že už v něm pokračovat nebude a že se změní), okamžitě odejděte! Takový člověk se nezmění, i když vám slíbí, že se to již nebude opakovat. Moderní vztahy naštěstí nezavazují žádného člověka k celoživotnímu utrpení s tyranem, proto v takovém vztahu nezůstávejte.

2. Když stupeň vaší lásky klesne dolů

Romance je součet všech bojů a napětí, které jste si ve vztazích prošli. Lidé chodí do vztahů proto, že si chtějí užít romantickou přítomnost partnera a také proto, že chtějí naplnit přirozený lidský sklon, kdy chceme milovat a být milováni. Ovšem nechápe-li jeden z partnerů důležitý význam lásky a náklonnosti, nemůže poté ve vztahu nadále efektivně pokračovat.

K TÉMATU  Nejlepší dárky za promoci, kterými potěšíte ženy i muže

Nejste povinni podřizovat svůj život a dělat kompromisy pro partnera, který vás miluje méně, než vy jeho a je na vás hrubý. Nedostatek romantiky je zřejmým znakem malého zájmu. Když tento „stupeň“ vaší lásky začne klesat, musíme to chápat jako čas a znamení, kdy máme ze vztahu a od partnera odejít.

TIP: Co dělat po rozchodu. Jak rychle zapomenout a neudělat další chyby?

3. Pokud je rozbitá důvěra

Důvěra je všeobecně velmi křehká věc a o důvěře ve vztahu ani nemluvě. Spojuje partnery ve vztahu. Jakmile si uvědomíte,že ve vašem vztahu je z jakéhokoliv důvodu důvěra zlomená, bez váhání ho opusťte. Vzájemná důvěra je důležitá ve všech vztazích (o to víc v těch partnerských) a oba partneři musí tento závazek dodržovat a neporušit.

vztah
Máte deprese? (zdroj: freepik.com)

Důvěra je způsob, jak vyjádřit lásku, starost, zájem, který člověk cítí pro druhou osobu. Jestliže se jeden z partnerů nezajímá o udržení důvěry ve vztahu, pak je lepší jít o dům dál.

4. Cítíte-li se nešťastní nebo v depresi

Pokud máte ze vztahu neustále špatný pocit a nebo vás nečiní šťastnými, tento vztah pro vás není tím pravým a prospěšným. Říká se, že „touha po štěstí“ je hybnou silou při každé činnosti v lidském životě, stejně tak v případě vztahů. Když vás vztah uvrhává do depresí místo toho, aby vám přinášel radost a pokojný život, pak pokračovat v takovém vztahu nemá žádný smysl.

Prozkoumejte, zda je vaše deprese vlivem vaší vlastní mentality, nebo má spojitost s problémy ve vztahu. Zjistíte-li, že skutečně souvisí s vaším vztahem, pak je pro vás tento vztah zhoubný a měli byste z něj ihned odejít.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rozchod, smrt, nebo nemoc? Postavte se ke krizi správně a změňte si život k lepšímu

K TÉMATU  Jitka (26): Půjčila jsem kamarádce peníze. Od té doby už nejsme kamarádky

Chodíte spolu a vztah se nevyvíjí. Možná přišel čas na rozchod. Jak to poznat včas

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jakmile se vám a vašemu partnerovi narodí děti, získáváte zcela novou roli. Najednou jste rodiči a velmi často vás tato role na dlouhá léta úplně pohltí. Není pak divu, že může být velmi obtížný návrat k životu, ve kterém děti nezaujímají první místo.
Jakmile vysvitlo sluníčko a konečně se po měsících zimy oteplilo, vsadíme se, že už jste na internetu začala lovit plavky na novou sezonu. V pořádku. S tím úzce souvisí i hubnutí, protože zatímco koukáte na ty holky s perfektní postavou, na sobě najdete obvykle aspoň pár nedostatků, které si umanete do léta spravit. Proto potřebujete jídlo, které vám k vysněné postavě pomůže.
Asi každý z nás má nějakou tu pojistku. A zatímco si lidé nechávají běžně pojistit svůj majetek, dům, automobil nebo zdraví, celebrity si velmi často nechávají pojistit konkrétní části svého těla a rozhodně netroškaří.
V osmdesátých letech minulého století, v Československu ovládaném komunistickým režimem, byl Mezinárodní den žen vnímán jako příležitost pro stát prezentovat se v nejlepším světle. Oficiální oslavy slavily údajné úspěchy v oblasti rovnosti pohlaví, ale skutečná situace žen často byla daleko od rovnoprávnosti. Tento svátek tak odhaloval rozpor mezi ideálem a realitou, kde se za fasádou slavnostních projevů skrývala každodenní realita plná výzev a omezení pro ženy.
Police nebo knihovny se dají koupit, ale dost možná toužíte po nějakém originálu, který se tvarem přizpůsobí vaší myšlence. Nebojte se experimentovat a inspirujte se nevšedními poličkami, které jsou vedle své účelnosti samy o sobě stylovým doplňkem interiéru. Za vším tady ale stojí nejdůležitější prvek, kterým je milované dřevo.
Aby bylo zajištěno bezproblémové fungování těla a všech jeho funkcí, je zapotřebí, abychom mu dodávali jeho pohonné hmoty. Jimi se myslí především vitaminy, také minerály, antioxidanty a další živiny, které se společně podílí na správném fungování organismu. Jedním z klíčových vitaminů je vitamin D, jehož nedostatek umí v těle způsobit opravdu velkou paseku.
Základní pravidlo skutečné ženy zní: Na parfému se nešetří. Už slavná Coco Chanel nazvala parfém doplňkem, který vypoví o vzhledu ženy, a stále vám ji připomíná, když je zrovna pryč. Podle Francouzů jsou zase vůně, spodní prádlo a boty nejdůležitějšími prvky, které vytvářejí obraz ženy.
Blíží se začátek nového školního roku a pro tisíce prvňáčků i první cesta do školy. Trasa, která pohledem dospělého působí bezpečně, může ale pro dítě skrývat řadu nástrah.
Jakým ženám jsou muži nevěrní? Možná jste přesvědčená, že vám se nic takového stát nemůže. Nebo si dokonce myslíte, že za nevěrou stojí nedostatek intimností, studené večeře či nevyžehlené košile. Jste si tím ale jistá?
Dřevo je dokonalý materiál, který přidává rovnováhu, útulnost a eleganci prakticky do každého interiéru, a to jak v moderním, tak klasickém stylu. Po staletí se používá jako základní stavební materiál nábytku, přestože bývá teď často nahrazováno imitacemi. Vraťte se ke kořenům a sáhněte po kusu dřeva v jeho ryzí podobě. Využít část kmene stromu jako konferenční stolek je velice netradiční nápad, výsledek je ale jedinečný.
Survivor 2023 se po více než 70 dnech blíží do finále. Než se tak stane, pojďme si připomenout, komu se těsně před nosem zavřely dveře.
Chcete se pyšnit originálním zdrojem osvětlení? Instalujte doma designové osvětlení a udělejte z něj dominantu interiéru. Najděte svojí inspiraci v galerii.

Výběr článků

Některé ženy bohužel mají tu smůlu, že se jim nedaří otěhotnět. Naštěstí existuje možnost umělého oplodnění, díky kterému žena porodí své vytoužené dítě. Pokud přemýšlíte nad dárcovstvím vajíček, ale váháte kvůli tomu, že nevíte, co vás čeká, přečtěte si následující článek, který vám odpoví na spoustu otázek.
A když už ne život, tak tvář rozhodně ano. Obočí je stejně důležité jako naše rty, nos nebo oči. Proto bychom mu také měly věnovat náležitou pozornost. Ale co laminace obočí vlastně je?
Turistické boty jsou fantastické boty, které se nosí, když jste v divočině a razíte cestu z prašných cest, podél žulových balvanů a po hřebenech úzkých kaňonů, dají se ale outdoorové boty pánské či dámské nosit každý den? Přeci jen, byly původně vyrobeny k jinému účelu.

Nepřehlédněte

Meditace pod palmami, za zvuku vln oceánu a s pohledem na sluncem zalitou hladinu. Láká vás jóga v tropech? Máme tipy, kam vyrazit!
Dámy, máte v plánu se svými kamarádkami prožít opravdu skvělou dámskou jízdu? I když jsou kavárny i restaurace otevřeny, neznamená to, že musíte nutně utrácet. Stále se ještě můžete uchýlit do pohodlí domovů a podívat se na nějaké skvělé romantické (a nejen romantické) seriály, které vás doslova vtáhnou do děje.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek