Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Toto přírodní hnojivo je pro rajčata lepší než jakákoliv kupovaná chemie

Důvodem, proč máte svou zahrádku, je to, abyste mohli jíst zdravě. Proto je třeba vyhnout se chemii i v souvislosti s hnojením.
pěstování
Dopřát pěstovaným rajčatům kvalitní živiny můžete snadno i na svém balkóně či terase.

27. 04. 2020

27. 04. 2020

Základem by měla být přírodní hnojiva. My si ukážeme, jaká jsou nejlepší na jednu z nejznámějších plodin, a to na rajčata. Budete zírat, jak jednoduché a přitom účinné může jejich hnojení být.

Proč využívat přírodní hnojiva?

Tím důvodem je absence chemie. Ta sice dokáže zajistit potřebné živiny, ale je třeba pamatovat na to, že se nejprve dostává na vaše rostliny, potom do samotných rajčat a následně i do vašeho tělo. A zde mu může škodit. Přírodní hnojiva jsou pro vaše tělo neškodná, navíc jsou i stejně nebo více účinná a hlavně, vyrobíte si je sami, za pár korun.

Stačí to, co máte doma

Připravit si přírodní hnojivo není nic složitého. Stačí na to věci, které máte doma. A pokud ne, v nejbližším obchodě je stoprocentně mají. Základem je obyčejná pitná voda z kohoutku, dále je to droždí a také cukr. Potom už stačí jenom vhodná nádoba, ve které si přírodní hnojivo připravíte.

rajčata
Základem pro dobrou úrodu rajčat je správné a kvalitní hnojivo.

Jdeme na to. Hnojivo pro rajčata

Postup je velice jednoduchý. Základem je 6 litrů vody o teplotě v rozmezí 30 – 35 stupňů Celsia. Toto je pro další postup nezbytné dodržet. Do připravené vody přidejte 15 gramů sušeného droždí. Lehce promíchejte a přidejte 15 lžic klasického cukru krupice nebo krystal. I ten lehce míchejte a máte hotovo. Nyní už nechte nádobu se směsí při pokojové teplotě asi 8 hodin nezakrytou jenom tak stát. Uvnitř dojde díky cukru a teplé vodě k aktivaci kvasnic.

Aplikace na rajčata je hračkou

Když uplyne potřebná doba, svou směs důkladně promíchejte a část jí nalijte do rozstřikovače. Tím následně danou směs aplikujte na vaše rajčata. A to na kompletně celou rostlinu. Část vašeho hnojiva může přijít také do půdy, jako forma zálivky. Následně se o rajčata starejte jako obvykle a v době sklizně vás bude díky tomuto hnojení čekat příjemné překvapení.

K TÉMATU  Čistý a praktický The High Desert Modern house odděluje jednotlivé prostory posuvnými panely

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Netvarovat ani nestříhat! Pokojové květiny vyžadují v zimě jinou péči. Co dělat, aby měly ideální podmínky a mohly jste se z nich těšit?

Zahradničení v bytě. Zdravé bylinky na balkón, které vám ušetří časté cesty do lékárny

Je bio ovoce skutečně lepší? Odborníci radí, podle čeho si vybrat! Co je krásné na pohled, nemusí být zdravé!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Oldřich Nový by vám coby Kristián řekl, ať zavřete oči, neboť odchází. Z něj si ale příklad neberte. Svoje oči skutečně zavřete, ale jenom proto, že se na vás partner dívá. Takovou jízdu totiž ještě nezažil. A co vy? Už jste zkusili kouzlo vzájemné masturbace?
Podkrovní byty zdaleka nemusí být jen stísněné prostory. Půdní vestavba může dát za vznik příjemnému prostoru k životu. Pokud přemýšlíte o domově v podkroví, dáme vám pár nápadů, jak si ho zařídit útulně a krásně.
Vaše dcera nebo syn jsou v klidu, zatímco vy už čtrnáct dní před nástupem do školy vůbec nespíte? Nejspíš z toho máte větší stres než oni sami. A není divu. Zatímco jejich úkolem je jen včas vstávat a dobře se učit, vaše práce čítá, aby měli prostředí, v němž se budou cítit dobře a ve kterém se budou učit jedna radost.
Je před námi topná sezóna, a to je varování pro naše dýchací cesty. Jak to? Právě za jejich záněty, které nás v zimním období trápí mnohem častěji než jindy, může z devadesáti procent nízká vzdušná vlhkost.
Jahody povětšinou známe ze zahrádek a málokoho napadne, že by se vůně jejich čerstvých plodů mohla linout i z parapetů v domácnosti. Nemyslete si, že pěstování jahod doma je beznadějný podnik, ze kterého nebude mít nic jiného než dekorativní efekt. Některým nadšencům se podaří vytvořit celou jahodovou plantáž na parapetu nebo na lodžii – a po celý rok z ní sklízet zralé plody. Jaké jsou tedy zásady pěstování jahod doma v truhlíku a venku v zahrádce?
Existuje dnes ještě někdo, kdo by neměl doma žádnou sexuální hračku? Na trhu můžeme najít nespočet možností, jak sebe samu potěšit. Už jste slyšela o womanizeru? Pokud ne, udělejte si chvilku a pojďte se s tímto malým zázrakem seznámit.
Pustili jste se do rekonstrukce vašeho domova a čeká vás mimo jiné i koupelna? Pokud ale místo pro relax a očistu není příliš velké, musíte hodně přemýšlet nad rozvržením celého prostoru. Přinášíme vám pár tipů, které se vám budou při zařizování hodit.
Aloe vera je rostlina, která se velmi často označuje za zázrak v květináči. Zdravotní benefity a léčivé účinky této drobné dužinaté a nijak nevýrazné rostliny jsou totiž až dech beroucí. Nemůžeme se divit tomu, že se mezi námi najde tolik lidí, kteří chtějí zázračnou aloe vypěstovat. Bohužel ne každý je zběhlý v pěstování. Jak tedy na to? Jak na pěstování aloe, která nám pomůže při akné i popáleninách?
Toužíte po zahradě? Nebaví vás prázdný a špinavý balkon? Poradíme vám, jak z vašeho balkonu nebo lodžie vykouzlit vlastní soukromou oázu klidu.
Rozhodli jste se sobě nebo svým blízkým udělat radost a koupit jim chytré hodinky? Dalo by se říct, že chytré hodinky jsou výkřikem módy a že je to trend, který je budoucností. I proto je každý chce mít. Zvyšující poptávka vede ke zvyšující se nabídce a rázem není tak snadné vybrat si jedny, které nám budou dělat společnost. Pojďme si tedy prozradit, jak vybrat chytré hodinky, které budou tím nejlepším parťákem v každodenním životě.
Hnědé uhlí, známé pro své využití v domácích a průmyslových kotlích, je pro mnohé z nás klíčem k útulnému a teplému domovu během chladných měsíců. A výběr správného paliva je důležitý nejen pro váš rodinný rozpočet, ale i pro celkovou efektivitu vytápění a ochranu životního prostředí.
Stýskání dětí o prázdninách. Jak si s ním poradit? Děti nemohou trávit celý čas se svými rodiči, jezdí na letní tábory, sportovní kurzy nebo k prarodičům. Co dělat, když si napíšou či zavolají, že se jim stýská? Nemějte výčitky, chvilkové stýskání je přirozené. Můžete jim pomoci tím, jak se zachováte vy.

Výběr článků

Proměňte svůj domov či byt v harmonickou oázu, kterou nebudete chtít už nikdy opustit. Udržování prostoru v Zenu není jen o stylu.
Někdo se narodil jako barvoslepý a celý život neviděl nic z barev tak, jak je vnímáme my ostatní. Jaký je to asi pocit, spatřit to všechno kolem poprvé? Speciální brýle umožní takovým lidem vnímat barevné spektrum. A tady se můžete podívat na reakce lidí, kteří to právě zažívají.
Zařizování ložnice je poněkud obtížné. Přece jen chceme z místnosti vykouzlit oázu klidu, do které se budeme každý den velice rádi vracet. Mnohdy se však stane, že sáhneme po něčem zcela jiném, než co do ložnice patří a rázem je příjemný pocit z ní fuč. Zkrátka a dobře tam neproudí ta energie, která by přispívala ke kvalitnímu spánku. Naštěstí je tu ale stále feng-šuej, podle kterého se můžeme řídit.

Nepřehlédněte

Nalíčit se do práce je jedna věc. Do divadla už to zabere trochu více času, ale tohle? Kompletní make-up změní vaši visáž tak, že vás nikdo nepozná! Těchto pět příkladů vám ukáže, že se dá z každé ženy vyrobit kráska.
Termín letní láska je s trochou nadsázky jen další pojmenování záletů. Jde zpravidla o krátkodobý vztah mezi dvěma lidmi. Zahrnuje tak mnohem méně složitostí a odpovědnosti než vážný vztah. V létě jsou románky častější, letní láska je navíc stejně krátká a proměnlivá jako roční období.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek