Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

První rande je za vámi. Pokud čekáte, až zavolá, raději zavolejte sama

Kdo a kdy má komu volat? První rande bylo fajn a ráda byste se sešla znovu. Měla jste pocit, že protějšek stojí o schůzku také. Ale nedomluvili jste si ji. Nechali jste si otevřená zadní vrátka. Týden utekl a on nevolá. Zavoláte mu?
První rande je za vámi. Pokud čekáte, až zavolá, raději zavolejte sama
zdroj: 123RF.com

29. 11. 2019

Cítíte se trapně? Lepší, než předstírat nezájem

Nezájem se nemusí vyplatit. Stojíte-li opravdu o vážné seznámení, chovejte se tak, jak to cítíte. Jestliže máte pocit, že první by měl reagovat muž, a budete čekat, až zavolá, možná se nedočkáte. Muži jsou totiž pěkně křehké nádoby. Třeba měl po skončení rande pocit, že na vás nemá. Že jste pro něj až moc dobrá (krásná, chytrá atd.). Třeba má pocit, že něco zkazil. Jestli se vám první rande líbilo, napište mu nebo zavolejte a ještě jednou poděkujte za pěkný večer. Uvidíte, jak bude reagovat.

Nebuďte dojem stíhačky

Ovšem nebuďte hned od počátku jako stíhačka. Volat denně po prvním rande nebo psát několik SMS o každé vaší myšlence také nemusí být dobrá volba. Muž si může myslet, že ho uháníte. Nebo ho vaše vstřícné projevy začnou obtěžovat a on si představí, že by to takhle bylo pořád. A tak i když byste ho ve skutečnosti ráda uhnala, nedávejte to najevo tímto způsobem. Nechte se také trochu uhánět vy.

Zavolejte a uvidíte. Jak poznáte, že se nechce sejít podruhé.

Reakce muže na váš telefonát je důležitá. Jestli měl v plánu se s vámi setkat, ale nevěděl, zda vám to bude vhod, bude rád, že jste učinila první krok. Na druhou stranu – může se stát, že budete volat nevhod. A on se vám to bude bát říct. Například bude právě se svou bývalkou řešit děti. Nebo bude na obchodním jednání. Bude mluvit tlumeně nebo odpovídat stručně. A vy si budete myslet, že mu váš telefonát není příjemný. I tohle může být konec nadějného vztahu.

Takže první, na co se zeptáte poté, co se představíte, je, zda má čas s vámi mluvit. Pokud řekne ne, zeptejte se, zda můžete zavolat později a kdy. Zkuste to pak ještě jednou. Teprve telefonát, kdy ani jeden z vás nebude ve stresu (v práci, na jednání, na návštěvě u staré tetičky), bude důležitý. Buď si domluvíte druhé rande nebo to ukončí. Dávejte pozor na to, jak mluví, jak se vyjadřuje.

K TÉMATU  Berete se z lásky, ale co potom? Existuje zaručený recept, jak prožít šťastné manželství? Nějaké tipy bychom měli!

I z telefonu poznáte, zda má radost, je rozhodnutý, nebo mluví neurčitě. Sliby typu “někdy se domluvíme, ale nevím, kdy budu mít čas” znamenají, že nikdy. Hovor ukončete a už nevolejte. Záleží na něm, zda udělá ještě vstřícný krok nebo se vaše cesty rozejdou.

Našla jste někoho, kdo se k vám víc hodí? Řekněte to rovnou

Může se stát, že muž bude z vašeho prvního rande nadšenější a zavolá. Vy jste ale mezitím měla další schůzku a ta vypadá slibněji. Řekněte mu to rovnou. Dnešní doba, kdy stačí napsat SMS, není podle etikety vhodná. Slušně se zachováte, když budete mluvit přímo. Nepište zprávy, nevolejte. Počkejte, až zavolá a řekněte mu to. Neprodlužujte nejistotu.

Jde se na druhé rande

Na druhém rande odpadá strach z neznámého. Přece jen už víte, s kým se setkáte. Začnete být oba víc sami sebou. Odborníci tvrdí, že druhé rande je takový mezistupeň mezi prvním, kdy přeskočila alespoň malá jiskra sympatií, a tím třetím, po kterém se už můžete posunout k osobním věcem. Na druhém rande ale ještě není vhodné povídat si o nemocech, osobních problémech, bývalých partnerech či sexu. Buďte otevřenější, ale nechte si některá svá tajemství na později. Pro muže je zajímavější poznávat vás postupně.

Nespěchejte. Posouvejte se dopředu krokem, ne skokem

Sex na prvním rande se pro budoucí vztah nedoporučuje. Málokdy se prý z tohoto pravidla vybočí a partneři spolu zůstanou. Zkusíte to na druhém? Sexuální přitažlivost je pro spoustu lidí těžký oříšek. Bojíte se, abyste nevypadala lacině, ale tak vás přitahuje!

Opět je nejdůležitější chovat se přirozeně. Ovšem jestliže opravdu stojíte s tímhle člověkem o trvalý vztah, snažte se posouvat krok za krokem. Skončili jste na prvním rande polibkem, objetím nebo jen potřesením rukou? Navažte plynule. Po potřesení rukou polibek nebo objetí. Po polibku pohlazení, možná procházka ruku v ruce. Nic nepřehánějte. Zlatým pravidlem odborníků je sejít se s potenciálním partnerem alespoň třikrát a pak se teprve rozhodnout, zda se ze scházení stane vztah.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rádi byste si s partnerem, rodinou či přáteli pronajali byt, ale máte s hledáním bytu buď špatné zkušenosti, nebo jde dokonce o vaši vůbec první zkušenost? Máme pro vás několik tipů, jak vhodný byt bezpečně najít.
Už dlouho toužíte po víkendu ve wellness, ale jak časové, tak finanční důvody vám to neumožňují? Nezoufejte, máme pro vás hned několik rad, jak si udělat wellness víkend doma.
Být v současné době v karanténě, to není nic příjemného. Všichni to ostatně velmi dobře víme, jelikož nouzový stav už trvá přes měsíc a ještě nějaký ten čas trvat bude.
V poslední době se mění seznamovací taktiky žen. Dříve bylo typické, že se přikláněly ke vztahu se starším partnerem. Nyní se karta obrátila a vyhledávají náruče mladíčků. Věkový rozdíl v řádu pár let není nic nevšedního, nicméně láskyplné partnerské pouto mezi čtyřicetiletou ženou a o 10 a více let mladším zajíčkem je pro mnohé na pováženou. Jistě si také pokládáte tu otázku, zda s ním udržíte krok a budete se mu za pár let líbit?
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?
V nejnovějším dílu Výměny manželek došlo k nečekanému zvratu, když Martina nevydržela ani týden a opustila náhradní rodinu plnou špíny, chaosu a neposlušných dětí. Přečtěte si, jaké šoky a překážky ji přiměly k předčasnému odchodu z domácnosti, která ji přivítala do svého středu. Drama, emoce a nevídané situace – to vše v nejnovějším dílu, který rozvířil divácké diskuse.
Modelek je po celém světe velké množství. Jejich konkurence je opravdu vysoká. Do světa reflektorů se ale dostanou jen ty nejlepší. Ovšem co to znamená nejlepší? Nejvyšší? Nejhubenější? Nejkrásnější? Nejmladší? To vše má svůj úhel pohledu. Jsou totiž modelky, jejichž kariéra skončí tak rychle, jak začala, a oproti tomu jsou i takové, které jsou stále žádané i ve věku (nebo právě proto), kdybychom si spíše řekli, že už takové povolání není zcela vhodné.
Nedávná událost, velká bouře na řeckém poloostrově Chalkidiki, ukázala, že je mezi cestovateli stále mnoho těch, kteří nejsou připraveni na mimořádné situace. Cestovní pojištění je nutností, protože vás běžně může potkat na dovolené úraz, havárie či porucha automobilu, zemětřesení, setkání s divokým zvířetem, či dokonce teroristická akce. Jak se zachovat, abyste z události vyšla pokud možno nepoškozená?
Léto je nejkrásnější období v roce. A přináší s sebou také zážitky, na které se nezapomíná. Jaké jsou výhody letního flirtu, a proč by jej měl alespoň jednou za život zkusit každý z nás? Letní románek je prostě nezapomenutelný!
Dítě ve věku zhruba šesti let čeká první velká životní výzva. Ze známého prostředí školky se poprvé přesune do velkého světa. Co by měl předškolák zvládat, aby pro něj byla škola co nejpohodovější?
Víme všechny dobře, že s dítětem v letadle to není vždy úplně jednoduché. Není třeba se ale ničeho obávat, pokud jste na to připravené. Jak vše zvládnout, aby byl let klidný pro vás, vaše dítě, ale také pro ostatní cestující?
Kočky jsou tak roztomilá a super zábavná zvířata. A dnes se zaměříme speciálně na černé kočky! Vyvolávají nám úsměv na tváři a léčí naši špatnou náladu. Stačí se podívat, jak si všechny ty chlupaté kočičky hrají, padají, vycházejí se psy a jinými zvířaty, děsí sebe i vás, dělají legrační zvuky nebo se rozzlobí... Tak vtipné a roztomilé!

Výběr článků

Ať už jste milovníci módy, nebo jde toto trochu mimo vás, stojí za to si připomenout pár kousků, ze kterých postavíte skvělé outfity.
Středa přeje odpočinku. Co všechno ještě dnes slibují hvězdy? Napsala pro vás astroložka Naďa Šmídová.
Berete se z velké lásky. Vydrží možná rok, dva, tři. Pak nastane dlouholetá práce, v níž se vztah, který začal adrenalinovou reakcí, musí přerodit do fáze přátelství a spolupráce. Jestliže nezačnete na svém manželství včas tvrdě pracovat, rozpadne se vám pod rukama. Jak se z milenců stanou partneři a přátelé?

Nepřehlédněte

Trend na TikToku #lazygirljob mění stojaté vody kariéry. A za vším hledejme influencerku Gabrielle Judge. Ne všichni, ale s tímhle trendem souhlasí a hlavně starší generace mluví o rozmazlenosti dnešní generace. Ale jak se ukazuje, ženy, které se daly na cestu a vystoupily z karierního kolotoče si umí své rozhodnutí hravě obhájit!
I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek