Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Nejste dokonalá a podceňujete se. Hoďte to za hlavu a mějte se ráda

„Není ta omáčka moc kyselá? Nejsou ty knedlíčky moc mazlavé?“ Citát z oblíbeného filmu dokumentuje, jak málo si některé ženy věří. A to i v případě, že svou práci zvládají skvěle. Jste jedna z nich? Také máte pocit, že nic neuděláte perfektně? Možná se jen podceňujete. A že nejste dokonalá? Hoďte pochybnosti za hlavu a mějte se ráda!
Podceňujete se a máte pocit, že nejste dokonalá
zdroj: 123RF.com

20. 05. 2019

Úspěšné ženy zvládají vše?

Podle společenských magazínů úspěšné ženy zvládají kariéru, rodinu, děti a také péči o svůj bezchybný vzhled. Ale aby to byla pravda, musel by mít den alespoň 48 hodin a příslušná dáma alespoň čtyři ruce. Máte nedostatky? A kdo nemá. Kdybyste pronikla do domácnosti slavné modelky, třeba byste zjistila, že sice vypadá skvěle, ale neumí uvařit svíčkovou.

Myslete také na sebe

Pořídit si uklízečku? To dělají jen líné ženské. Koupit si něco na sebe? Raději kup něco dětem! Takové hlasy slýcháte možná ve své hlavě i vy. Děláte všechno pro druhé a nic pro sebe. To však vede k tomu, že okolí pokládá vaše jednání za samozřejmé. A čím více se snažíte vše stihnout, tím méně máte času sama na sebe. Pak stačí jedna sarkastická poznámka partnera třeba o tom, jak to dnes vypadáte, a zhroutí se vám svět.

Prostě si řekněte dost!

Nechtějte být někým jiným. Buďte sama sebou. Napište si seznam deseti věcí, které na sobě máte ráda. Každý den si seznam přečtěte. Nečekejte, až vás pochválí někdo jiný.  Chvalte se sama každý den. Třeba za deset minut cvičení, za práci, kterou jste zvládla, za dobré jídlo. Pochvalte někoho druhého. Třeba kolegyni za pěkný účes, děti za to, že místo trojky přinesly ze školy dvojku. V devíti případech z deseti se vám pochvala vrátí. Vyhněte se lidem, kteří všechno a všechny kritizují. Prostě je smažte z přátel. Stýkejte se s lidmi, kteří jsou naladěni na dobrou vlnu. Naslouchejte jejich názorům, ale jednejte podle svého. Zajímejte se o druhé, ale neraďte jim, pokud o to nepožádají. Říkejte NE. Chce po vás někdo, abyste dělala něco, co se vám právě vůbec nechce? Slušně odmítněte. Nemusíte se podřizovat životu a přáním jiných.

K TÉMATU  Ponorková nemoc. Jak se v rodině bránit a úspěšně ubránit velmi vypjatým vztahům

Začněte si plnit své sny a radosti

Absolvujte školení pro vizážistky, nechte si prodloužit vlasy, nebo vylezte na ten kopec s kostelíčkem, který vídáte denně při cestě do práce. Napište si svůj seznam radostí, které chcete prožít a pusťte se do jeho plnění. Udržujte se v kondici. Dopřejte si každý den chvilku na sebe. Každá minuta odpočinku, kdy budete pečovat o své zdraví a vzhled, se odrazí ve vaší pohodě a sebevědomí.
Když přijde smůla, nemoc nebo jen prostě nemůžete zhubnout do kalhot, které jste si loni koupila, neobviňujte se. Východisko se vždycky najde. Psychologové někdy používají tzv. „test smrtelné postele“. Položte si otázku: „Bude mě tento problém trápit ještě na smrtelné posteli?“

A úplně nakonec a ze všeho nejdůležitější je úsměv! Usmívejte se. Jak se usmějete, budete se okamžitě cítit lépe a budete také lépe působit na svoje okolí. A protože okolí odráží jen to, co do něj vkládáte, úsměv se vám stonásobně vrátí zpátky. Kdy s tím vším začít? Hned teď. Nasaďte úsměv, narovnejte záda a jděte za lidmi, které máte ráda.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte před sebou volný víkend a přemýšlíte, co byste se svojí láskou podnikli? Nebo jenom hledáte atraktivní destinaci, kterou navštívíte při další letní dovolené? Nemusíte vždy jezdit tam, kam většina lidí. Zajeďte si za romantikou, která se vám doslova vryje pod kůži.
Pozorujete okolo sebe generaci teenegarů a říkáte si, co je to vlastně teď za módu? Pojďte se s ní seznámit a uvidíte, že vám hned přiroste k srdci. Urban fashion se totiž jednoduše zapracuje do každého stylu!
Pokud chcete dbát na zdravý jídelníček, zaměřte se na naklíčená semena. Obsahují totiž všechny důležité a hodnotné látky, potřebné k životu.
Je tu! První článek, první krůček k cestě za posunem, učením se, přeměnou zaběhlých vzorců. Z upřímné zpovědi jedné odvážné ženy se dozvíte, proč za mnou přišla, kam se chce pomocí koučinku Emočních rovnic posunout i proč si vybrala právě mě. Bude to naše společná jízda - na rok, rok a půl. A vy budete u toho a nahlédnete tak do způsobu mé práce z první řady. Vaše Marcela Hlaváčková.
Modelka Simona Krainová je v poslední době známá zejména pro své očistné kúry a detoxy, ájurvéda ji doslova pohltila. Jak taková harmonizace těla pod taktovkou 5000 let staré indické medicíny probíhá?
Šťastné a veselé Vánoce vám přeje i kýchající slon, který ozdobil stromeček svíčkami. Co se mu přihodilo ukáže krátký animovaný film, který zaručeně pobaví!
Po dlouhé a poměrně chladné zimě nám do schránek doputuje každoroční vyúčtování za energie. A mnozí se naprosto zhrozí, jelikož nejen, že musí doplácet, ale doplatek je doslova do nebe volající. V této chvíli nemohou dělat nic jiného než se zavřenými oči šek odeslat, a poté přemýšlet, jak snížit energetickou náročnost rodinného domu. Ono to ostatně není nic těžkého, tipy na několik úsporných opatření vám přinášíme.
Kdy jindy máte příležitost se ponořit pod hladinu a ocitnout se v tichu? Kdy jindy byste se mohla naučit dobře plavat? Plavání uklidňuje nervy, léčí duši a umí vytvarovat postavu. To byste mohla zkusit, no ne?
Sůl možná není až tak zdravá na talíři, ale jako kosmetický přípravek dokáže hotové zázraky. Účinky mořské vody známe snad všechny, ale nemusíme hned jezdit k moři, abychom si mohly dopřát všechny blahodárné účinky soli.
Muži rádi zažívají něco nového a dostávají se na hranici lidských možností. Proto se pro ně skvěle hodí adrenalinové dárky. Jaké jsou v dnešní době možnosti? Inspirujeme vás.
Už jste někdy zkoušeli vydržet co nejdéle bez mrknutí? Předpokládáme, že tento úkol je pro mnohé velmi obtížný, protože udržet oči bez mrknutí není jen tak. Prozradíme vám skutečné důvody toho, proč člověk mrká.

Výběr článků

Efektivní komunikace je základem každého silného vztahu. Naučte se, jak otevřeně a s respektem vyjadřovat své potřeby a přání, což je klíčem k hlubšímu porozumění a větší harmonii mezi partnery.
Hubnutí s sebou nese řadu mýtů. Lidé, kteří se cvičením a zdravým životním stylem zabývají, je posléze snaží mýtit. Stále se totiž mezi námi nachází jedinci, kteří jim urputně věří. Pojďme si zmínit ty nejčastější mýty o hubnutí, které nám spíše stěžují cestu za vysněnou figurou.
Design stodoly využívá délku domu a umožňuje naplno maximalozovat výhledy ven a přirozené osvětlení uvnitř domu. Stealth Farmhouse je prostě úžasný. Chlubí se bezúdržbovými obklady, a uvnitř naleznete mimo jiné i čtyři ložnice a tři koupelny. Okna jsou orientována na sever

Nepřehlédněte

Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá. Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá.
Dětem, které tráví nejméně sedm hodin denně u obrazovek chytrých zařízení, se mění struktura mozku. Ale již při dvou hodinách denně na počítači nebo mobilu se u dětí projevuje snížená inteligence, hůře čtou a nedokážou kvalitně komunikovat s okolím.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek