Pondělí , 29. 04. 2024

Vlastislav

Ceny Anděl jsou rozdány. Kdo si odnesl trofej České hudební akademie? Jasný vítěz letos nebyl!

Letos se konal již osmadvacátý ročník hudebních Cen Anděl. Uděluje se celkem čtrnáct ocenění ve čtrnácti kategoriích. Hned tři interpreti získali každý po dvou soškách, takže letošní ročník nemá jasného vítěze.
Ceny Anděl
zdroj: Zbynek Surovec

06. 03. 2019

06. 03. 2019

Ceremoniál předávání hudebních cen trval hodinu a půl, což je skutečně tak akorát pro udržení pozornosti diváka. Trošku zarážející bylo, že ČT nasadila přímý přenos až v půl desáté večer, na čem se prý veřejnoprávní stanice dohodla s pořadateli Andělů. Pořadem letos provázel Tomáš Měcháček. To je ten „hodný“ bankéř z televizních reklam.

Lucie potvrdila svůj návrat

Návrat potvrdila kapela Lucie, a v kategorii album roku vyhrála se svou poslední deskou EvoLucie. Druhou sošku dostali muzikanti za nejlepší skladbu, kterou se stala Nejlepší, kterou znám. Lucie má s Anděly zkušenosti, protože ocenění skupina získala hned na prvním ročníku v roce 1991, a to za desku In The Sky. Lucie byla dokonce vyhlášena skupinou dvacetiletí i pětadvacetiletí. Nic naplat, členové Lucie se na letošním předávání cen neukázali.

Nafrněná si také odnesla dva Anděly

Dva Anděly dostala také Barbora Poláková. První za nejlepší desku v kategorii sólová interpretka, kterou se stala ZE.MĚ, což je její zatím druhé album. Druhou sošku získala za videoklip k písni 2-8-5. Ten je unikátní v tom, že vznikl na jeden jediný záběr.

Z Hradce Králové pochází rocková skupina The Atavists, která si také odnesla dvě ocenění. Album Lo-Fi vyhrálo v kategorii Rock, ale zároveň čtveřice zvítězila jako andělský Objev. Kapela zahrála při předávání cen spolu s rapperem Vladimirem 518. Jako sólový interpret bodoval Miro Žbirka s deskou Double Album, který při ceremoniálu také vystoupil naživo. V kategorii Skupina se umístili Money Business a deskou Bad Time for Gentleman, a v jejich vystoupení během večera hostoval Ondřej Pivec.

Ceny Anděl
zdroj: 2media

Jazz, folk, rap, elektronika a klasika

Za jazzové album Iluzja byla oceněna Dorota Barová, za folkové album Louvre si odnesli ocenění Žamboši, a v kategorii Alternativa a elektronika zvítězili Floex & Tom Hodge s deskou A Portrait of John Doe. Cenu za Rap vyhrála deska interpreta Akta X, Ty Nikdy. Anděla za klasiku potom opět obdržela Česká filharmonie. Oceněn byl Bohuslav Martinů s What Men Live By, Symfonie č. 1, H289.

K TÉMATU  Cvičení jde s hudbou lépe. To je vědecky dokázáno

A co sledovaná Síň slávy?

Do Síně slávy letos vstoupil Michal Prokop. Tento známý český interpret zahájil kariéru už v roce 1967 se skupinou Framus Five, a během své dlouhé kariéry se zpěvák a skladatel často z hudební scény stahoval, aby se pak zase vrátil s plnou parádou.

Divákům ve Fóru Karlín dále zahráli nebo zazpívali Albert Černý, Jan Cina, Zofie Dares nebo Josef Zíma. O závěr se pak postarali Jiří Suchý a Jitka Moravcová.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nadměrné pocení se týká mnohých z nás, a to zdaleka nejenom v létě. Jde o onemocnění zvané hyperhidróza a údajně jí trpí 4 % světové populace. Jak se proti ní dá bojovat a je vůbec léčitelná?
Vždycky se říkalo, že pro krásu se musí trpět, a to zejména tehdy, pokud bylo nezbytné nasoukat se do úzkých lodiček na jehlách. K čemu je ale užít si pár minut slávy a o pár let později řešit propadlou klenbu, náchylnost ke zranění kotníku nebo vbočený palec? Žádná hitparáda, viďte. Naštěstí doba slow fashion přeje i pohodlným botám, které nejenže vypadají stylově, ale jsou ku prospěchu zdraví vašich nohou, které vás dnes a denně nosí. O důvod víc, proč si své nožky také náležitě hýčkat.
Tohle jistě všechny známe… Ani se nenadějete, chvilku zůstanete na sluníčku (ať už odpočívat nebo pracovat) a večer se pak doma nestačíte divit, jak máte červená ramena, záda nebo jinou část těla. Je to nepříjemné, člověku se špatně spí, pokožka je napjatá, citlivá. Kolikrát je obtěžující i nošení různého oblečení s ramínky, těsnějšími okraji. Jak si můžete v takovou chvíli pomoct a dát svou pokožku zase rychle do pořádku?
Navzdory tomu, že dnešní možnosti cestování jsou mnohem větší a rozmanitější než kdykoli jindy, stále více tuzemáků dává přednost pobytu na vlastní chalupě. Proč nad zahraniční exotikou vyhrává letní dovolená v našich krajích na celé čáře?
V dnešní době si již neumíme představit náš každodenní život bez přítomnosti smartphonů, internetu a neustálého chatování. Vždy tomu tak ale nebylo a tyto formy komunikace se staly našimi každodenními partnery až na konci 20. století. Představte si ale, jak by se historie odvíjela, kdyby tyto technologie byly dostupné před stovkami nebo dokonce tisíci let? Jak by mohly změnit život známých hrdinů z minulosti a populárních literárních postav? Pokud by známé literární postavy používaly Viber, jednu z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, jejich příběhy by se třeba odvíjely zcela jinak.
Online – to je slovo vystihující dnešní dobu. Dříve jsme byli limitováni staženými daty nebo velkou cenu za strávený čas na internetu – to v jeho začátcích. Nicméně dneska je internet všude kolem nás, a tak se nemůžeme divit, že mu podléhají čím dál častěji i malé děti. Jaká je hranice?
Podle žebříčku Forbes vydělalo celkově 100 nejlépe placených hvězd světa v minulém roce celých 6,1 miliardy dolarů. Z toho deset nejlépe placených hereček na světě v minulém roce vydělalo dohromady 254 milionů dolarů. Jde o závratné částky, které zaujmou mnohé milovníky filmového průmyslu. Pojďme se blíže podívat na to, jaké herečky v minulém roce vydělaly nejvíce.
Mít pevné nohy bez celulitidy – to je sen nejedné ženy. Mezi námi se najde jen malé procento těch, které jsou se svými dolními končetinami spokojené.
Nikdy jsem nepatřila mezi ženy, které vyhledávají jiné partnery a nevěra jim nic neříká. Vlastně jsem se vždy považovala za zastánkyni věrnosti. Po svatbě jsme se nastěhovali do řadovek. Tam jsme se seznámili i s našimi sousedy.
Znáte to: šéf tlačí novými úkoly a vy se snažíte najít odvahu říct NE. Jak však odmítnout šéfa bez rizika a udržet si duševní pohodu? Dnes se zaměříme na praktické strategie, jak elegantně odolat nadměrné pracovní zátěži, zachovat klid a udržet si zdravý životní rytmus.
Svatba se plánuje od začátku do konce. Právě tohle ale přímo volá o to, aby něco nevyšlo podle představ. Někdy je to neškodný trapas, jindy nepříjemný pád. Typickým příkladem je házení kytice nevěsty!
Letní počasí láká ven nejen lidi, ale také velké množství různých zástupců hmyzí říše. Ať narazíte na komára, včelu, vosu, klíště, muchničku, mravence nebo třeba ováda, ne vždy taková blízká setkání třetího druhu dopadnou dobře. Podívejte se, jak si po bolestivém seznámení správně „olízat rány“.

Výběr článků

Krásný a rovný úsměv dokáže otevírat srdce i dveře, proto je v současné době téměř nezbytností. Cesta k němu vede přes rovnátka, která vám budou dělat společnost po dobu několika měsíců nebo dokonce let. Je potřeba se během té doby o zuby a ústní hygienu obecně správně starat. Pojďte se podívat, co všechno budete potřebovat.
Aby byla naše pleť krásná a dokonalá po celý rok, je zapotřebí věnovat ji tu správnou péči. Součástí zimní péče o pokožku by měla být kromě ochrany proti mrazu i dostatečná hydratace. Jakými pravidly je dobré se v zimě řídit, abychom si udržely mladistvý vzhled a zdravou pleť?
Japonská zahrada je působivý způsob úpravy okrasné zahrady. V Japonsku bývala zahrada dlouhodobě otázkou prestiže více, než kdekoli jinde ve světě. V Evropských zemích se nachází parky i zahrady, které si berou inspiraci právě v této zahradní architektuře. Jejich vzhled byl ale přizpůsoben našemu trendu úpravy zahrad. Nic to nemění na tom, že krásně upravená idealizovaná příroda v duchu japonské zahrady je prostě pastvou pro oči.

Nepřehlédněte

Každému se jistě stalo, že se při vaření popálil. Stačí delší pobyt nad unikající párou nebo opomenutí nasazení chňapek a může být neštěstí na světě. Od nehezkých následků vás mohou ochránit lístky aloe vera, které uvnitř ukrývají příjemnou léčivou a zároveň chladivou dužinu. Pěstujete ji na svém okenním parapetu? 
Kolagen je jedna z nejdůležitějších bílkovin ve vašem těle. Je hlavní složkou pojivových tkání, které tvoří několik částí těla, včetně šlach, vazů, kůže a svalů. Kolagen má mnoho důležitých funkcí, včetně zajištění struktury pokožky a posílení kostí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek