Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Redakční test. Kyselina hyaluronová: v jaké podobě opravdu funguje? Máme to vyzkoušené!

Trochu zpomalit čas? To dnes díky mnoha kosmetickým vychytávkám opravdu lze. Jednou z nich je i vychvalovaná kyselina hyaluronová, kterou však nemusíte používat jenom jako součást krémů. Jaké jsou další možnosti?

08. 08. 2018

08. 08. 2018

Asi není žena, která by o kyselině hyaluronové nikdy neslyšela. Zatímco v 60. letech minulého století se s ní léčily popáleniny a všemožné kožní vředy, dnes je jednou z nejčastěji používaných látek proti stárnutí, protože skvěle hydratuje, má hojivý účinek a podporuje pružnost pleti. Jak je to s její účinností, pokud je obsažená v krému? A do jaké míry se lze spolehnout na hyaluronový prášek nebo kapsle? Zkusila jsem všechny tři alternativy. Jak dopadl můj osobní „omlazovací test“?

Krémy s kyselinou hyaluronovou. Mnoho povyku pro nic?

V posledních letech jsem dala šanci celé řadě kosmetických produktů a musím přiznat, že těch s obsahem zmíněné kyseliny byla většina. V mé koupelně se tak vystřídalo mnoho krémů různých značek, které měly sice rozdílnou cenu, ale slibovaly v zásadě to stejné – zpomalenou tvorbu vrásek, zachování elasticity pokožky i nekončící hydrataci. Nechci úplně říct, že jejich nákup byl marný, ale že by to přineslo nějaké extra výsledky, to se říct nedá. Bohužel.

Kyselina hyaluronová v prášku, příjemné překvapení

Hned ze startu je třeba říct, že tenhle produkt v běžné drogerii bohužel nekoupíte, protože k sehnání je jen na internetu. Ovšem i s příplatkem za dopravu pořád vyjde lépe oproti některým krémům, takže se vyplatí. Touto cestou můžete získat prášek s naprosto čistou kyselinou hyaluronovou, a to bez jakýchkoliv přísad, barviva nebo parfemace. S pomocí tohoto „materiálu“ si doma vyrobíte vlastní produkt – stačí jen v lahvičce smíchat malé množství prášku s destilovanou, popřípadě dvakrát převařenou vodou. Následně je třeba kyselinu nechat rozpustit a mazadlo je na světě.

S ohledem na mou předchozí skepsi jsem byla mile překvapená, protože po zhruba dvou měsících používání onoho zlepšováku se mi značně zlepšil vzhled vrásky u kořene nosu. I pleť byla celkově kvalitnější, vitálnější a jemnější, takže prášek má bod. Pak jsem ale dostala příležitost zkusit ještě něco dalšího…

K TÉMATU  Tipy, jak přirozeně zvětšit a prodloužit vaše řasy

Kapsle s kyselinou hyaluronovou? Naprostá bomba

Jako vítěze v téhle soutěži jednoznačně považuji výrobek, který mi při jedné návštěvě doporučila kosmetička. S ní jsem totiž během procedury měla o mladistvé vizáži dlouhou debatu, takže jsme probraly spoustu možností, které dnes člověk má. Ta dobrá duše mi pak představila ampulkový koncentrát s vysoce účinnou kyselinou hyaluronovou. Jak to funguje?

Malá kapsle se „rozlouskne“ a obsažená kapalina aplikuje na obličej – stejně jako krém. Už po prvním použití mi bylo jasné, že „tady jsem dobře“. Pokožka se okamžitě vypne, rozjasní a zpevní, což vidíte a hlavně cítíte. V případě, že schopnosti ampulky využijete každé dva až tři dny, se vaše vizáž ve všech směrech zlepší. Má tohle „kouzlo“ nějaké mínusy? Bohužel ano. Negativem je možná o něco větší cena, protože balení kapslí může stát i kolem tisícovky, ale pochopitelně záleží na značce. Každopádně já bych neměnila ani omylem!

Kyselina hyaluronová ke konzumaci? Takhle to jde taky

Protože variant, jak se s touto kyselinou omladit, je spousta, nelze nezmínit, že se za účelem zlepšení kvality pleti dá i konzumovat. Takový doplněk stravy koupíte pouze v lékárně, a povídá se o tom, že je účinný při suchosti pokožky, redukuje vrásky a odstraňuje akné. Údajně pomáhá i při urologických a gynekologických zánětech, což je trochu mimo téma, ale pořád zajímavá informace. My v redakci tuto možnost momentálně testujeme, takže se uvidí, jak to dopadne. Vy jste kyselinu hyaluronovou, která se rozmíchá ve vodě a poté vypije, nezkoušely? Pokud ano, podělte se o své zkušenosti s námi!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Natáčet zpravodajství naživo umožní zachytit nečekané situace. Chybu udělají samotní komentátoři, ale často se do záběru dostane skutečné překvapení. Výsledek většinou pobaví, zvlášť, když se reportáž povede odvysílat přímo v hlavních zprávách.
Ještě se stydíte za nedokonalosti svého těla? S pocity, které vás dlouho sužovaly, se můžete vesele rozloučit! Trend body positivity je zde! Frčí modelky kyprých tvarů, dvoubarevné kůže, ženy s příběhem.
Kdo by je neznal. Kdo by je nemiloval. Pouze 4 chlapci a tolik slávy. 4 hezouni a každá fanynka v devadesátých letech šla při jejich vystoupení do kolen. Dívčí dětské pokoje, polepené plakáty této hudební skupiny, davové šílenství, obsazené první příčky hitparád devadesátých let, to vše je skupina čtyř českých chlapců – Lunetic.
Možná by vás ani nenapadlo, že masáž a pořádnou péči ocení i váš čtyřnohý kamarád. Podívejte se, jak si relaxující buldoček užívá masáž!
Každá zdravá žena zažívá jednou za měsíc své dny a během periody potřebuje co nejvíce komfortu a pohodlí. V dnešní době existuje mnoho moderních menstruačních pomůcek, které mají ženám dodat právě tolik důležitý komfort. Mezi ně patří vedle tamponů a vložek také mnohem ekologičtější menstruační kalhotky. Pro koho jsou vhodné a jaké výhody tyto speciální kalhotky přináší?
Většinu žen za život čeká několik událostí, které vyžadují speciální prádlo. Nemyslíme tím ale svatbu, výročí nebo kulaté narozeniny. Na mysli máme těhotenství, mateřství i samotnou menstruaci. Víme, že pohodlí začíná už pod šaty a při těchto událostech to platí dvojnásob.
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?
Možná už je pozdě a jedete na vlně nervozity. Stres pomalu narůstá. I tak ještě stihnete zabrzdit a svátky prožít v klidu. Dejte na našich 5 rad, které vám pomohou nadbytečný stres odbourat. Ale znáte to, vše je v hlavě, takže pokud hlava nechce, tak vám ani voňavá relaxační koupel nepomůže.
Aloe vera je rostlina, která se velmi často označuje za zázrak v květináči. Zdravotní benefity a léčivé účinky této drobné dužinaté a nijak nevýrazné rostliny jsou totiž až dech beroucí. Nemůžeme se divit tomu, že se mezi námi najde tolik lidí, kteří chtějí zázračnou aloe vypěstovat. Bohužel ne každý je zběhlý v pěstování. Jak tedy na to? Jak na pěstování aloe, která nám pomůže při akné i popáleninách?
Někdo funguje na sluneční paprsky a podzim ho uvádí do depresí. Jiného naopak nostalgie tohoto období baví. Jak si tedy zlepšit náladu, aby na vás nepadal splín a chmury?
Blíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, při které chcete sestru obdarovat? Podívejte se, jaký dárek pro sestru vybrat. Přečtěte si osvědčené tipy.
Ráda se vydáváte na pěší výlety do lesů, na horské hřebeny nebo podél řek? Milujete ten den, kdy máte čas jen sama pro sebe a věnujete ho pohybu a dlouhému rozjímání v přírodě? Nebo raději chodíte na procházky ve dvou? Poznejte ty nekrásnější pěší trasy, které tu máme.

Výběr článků

Christian Dior, ikona módního světa. Zakladatel francouzské značky Dior, jejíž historie sahá do 40. let 20. století. Zákazníkům z celého světa nabízí jedny z nejkrásnějších oděvů, ať už jde o běžné modely nebo haute couture, šaty vysoké krejčoviny. Jaký příběh stojí za vznikem této značky?
Ložnice je místo pro váš odpočinek, relax a spánek. Zařiďte si ji v jednotném stylu a obklopte se nábytkem podle vašeho gusta. Udělejte si ložnici snů.
Sebere mi děti – to patří mezi nejčastější obavy rodičů, kteří se rozvádějí. Často tato věta totiž bývá předmětem zastrašování ze strany některého z rodičů nebo nástrojem vydírání, aby rodič dosáhl v bitvě zvané „rozvod” svého. A obvykle to funguje.

Nepřehlédněte

Že gejši jsou neoddělitelně spojené s Japonskem ví mnoho těch, kteří se alespoň trochu zajímají o kulturu a svět obecně. Také se ví, že hlavním úkolem gejš bylo především pobavit své klienty tancem, zpěvem, čajovým obřadem, konverzací a dalším programem nezbytným pro kulturní a zajímavou zábavu. O prostituci se v souvislosti s gejšami téměř nedá hovořit.
Letní pařáky každého z nás lákají do náruče chladivé a příjemně osvěžující vody. Pokud nechcete být zavření v aquaparcích a hledáte spíš přírodní koupaliště s průzračně čistou vodou a malebným okolím, pak určitě zbystřete. Máme pro vás přehled míst, která stojí za to navštívit, a to nejen u nás, ale i našich nejbližších sousedů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek