Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Dva nejčastější důvody k nevěře? Odborníci mají jasno: na vině rozhodně není jen kolabující vášeň!

Vždycky se myslelo, že nevěra je smutnou vizitkou kolabující vášně a vyhaslé intimity ve vztahu. Jenže pozor, do jiné postele může zadaného poslat i to, že je závislý na příjmech svého partnera, nebo že jeho věk končí číslem devět!

05. 07. 2018

05. 07. 2018

Nalijme si čistého vína – nevěra byla, je a asi i vždycky bude součástí našich vztahů a životů. Bohužel. Co za ní ale stojí? A proč se k ní uchyluje stále více lidí? Odborníci přicházejí s šokující pravdou, která nikoho nenechá chladným. Podle nich jsou v dnešní době pro mimomanželské poměry živnou půdou hlavně tyto aspekty. Který vás převálcuje nejvíc?

Peníze. Ty jsou zase až na prvním místě

Lidé, kteří žijí s výdělečně nečinným partnerem, a „táhnou“ celou domácnost sami, jsou ve většině případů podvádění. Pokud vám to přijde jako přitažené za vlasy, věřte, že jde o vědecky potvrzený fakt. Tedy alespoň tak to sdělují závěry studie publikované v časopise American Sociological Review. Vysvětlení tohoto prazvláštního jevu přináší americká psycholožka a zároveň vztahová poradkyně Kristin Zeising, která na studii spolupracovala.

„Fakt, že člověk momentálně nevydělává, může být hodně frustrující. S takovou nerovnováhou ve vztahu se každý snaží vyrovnat po svém, tedy klidně i podváděním. Jako únik z reality to ale nikdy nefunguje dlouho,“ připouští jmenovaná expertka.

Kulatiny za rohem? Rizikové období

Ačkoli je to asi k nevíře, i rok narození může pravděpodobnost nevěry významně navýšit. Jistý výzkum uskutečněný internetovou seznamkou, jejímž prostřednictvím zadaní hledají povyražení, odhalil, že až 35 % hříšníků končí věk číslem devět. Autoři výzkumu spekulují, že ti, kteří jsou na pokraji kulatin, tíhnou k dobrodružství. A pozor – je to potvrzené i z jiného zdroje!

„Blížící se velký životní milník mnohdy působí stresujícím dojmem a vyvíjí velký tlak. Navázání zakázaného milostného svazku je pro mnohé vítanou možností i způsobem, jak si stárnutí tolik nepřipouštět,“ vysvětluje další odbornice, tentokrát americká manželská terapeutka Rachel Needle.

Nedostatek pochopení? Začátek konce

Poradce pro páry v krizi M. Gary Neuman, který je autorem úspěšné knihy s příznačným názvem „Pravda o podvádění“, se zase domnívá, že jedním z hlavních důvodů dnešních mimomanželských poměrů je komunikační propast. Jak to chápat? Specialista je toho názoru, že emoční odpojení od svého právoplatného protějšku je hnacím motorem většiny nevěr. Drtivá většina „zahýbačů“ má prý totiž pocit, že je jejich partner nechápe a nedoceňuje, proto pochopení hledají v jiné náruči. Ani tohle se neposlouchá moc dobře, že…

K TÉMATU  Děláme stejné chyb jako naši předci? Nevěra, hádky, to vše je v genech!

A co za nevěrami stojí podle vás? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zavodnění lidského těla je problém, se kterým v dnešní době bojuje mnoho lidí z moderního světa. Příčin může být hned několik. Zbavit se přebytečné vody je přitom velmi snadné. Podívejte se na příznaky zavodnění a na pár tipů, díky kterým se vody lehko zbavíte.
Vysoký cholesterol představuje závažný rizikový faktor pro vznik kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Pokud se někdo potýká s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, je mu doporučeno jeho hladinu snížit.
Cambridge dieta se skládá ze šesti kroků. Zaručuje rychlé hubnutí a těší se velké popularitě. Navíc vám po celou dobu bude k dispozici speciální nutriční poradce. Zní to až neuvěřitelně dobře? Pojďme se na tuto zázračnou dietu podívat zblízka!
Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?
Vy ani váš partner nepijete alkohol? Žili jste spolu ještě před svatbou? Váš vztah asi nevydrží. A to i přes to, že jste si před oltářem slibovali lásku a věrnost. V pozoru by měli být i tací, kteří mají odloučené rodiče. Prý je potká stejný osud!
Koronavirus decimuje naši populaci ve velkém. Denně se zveřejňují statistiky nakažených, vyléčených i těch, kteří svůj boj prohráli. Kromě jeho negativních dopadů na tělo se také stále častěji mluví o vlivu na psychiku. Čím déle pandemie a s ní spojené zákazy platí, tím více lidí upadá do deprese a zažívá stavy úzkosti.
Stravování nikdy nebylo tak kontroverzní veličinou, jako teď. Je to otázka diety, zdraví, náboženství i sociálního přesvědčení. Každý se stravujeme jinak a je mezi námi čím dál víc jedinců, kteří vyznávají alternativní způsob stravování. Z různých důvodů. Jedním z nejrozšířenějších příkladů je vegetariánství.
V průběhu ledna vzplál na sociálních sítích vášnivý boj o tělesné ochlupení, když hnutí Januhairy oslavuje přirozenost a vyzývá ženy k odložení žiletek. Je zpět doba kdy se svoboda neoholených těl žen projevuje nejen slovy, ale i odvážnými činy. Přidáte se k revolučnímu hnutí, které vzdoruje společenským standardům krásy a zdůrazňuje jedinečný projev individuality?
Nedávná událost, velká bouře na řeckém poloostrově Chalkidiki, ukázala, že je mezi cestovateli stále mnoho těch, kteří nejsou připraveni na mimořádné situace. Cestovní pojištění je nutností, protože vás běžně může potkat na dovolené úraz, havárie či porucha automobilu, zemětřesení, setkání s divokým zvířetem, či dokonce teroristická akce. Jak se zachovat, abyste z události vyšla pokud možno nepoškozená?
Potřebujete trochu rozveselit? Leze na vás jarní deprese, nebo naopak podzimní splín? V tom případě není nic lepšího, než zasednout k televizi a pustit si něco třeskutě vtipného. Které komediální filmy a seriály jsou pro tento účel jako stvořené?
Začalo to jednou ve sprše. Asi po páté jsem si kontrolovala prsa. Měla bych to samozřejmě dělat častěji, když vím, že prababička měla ve svých 82 letech diagnostikovaný nádor, ale není čas. A taky jsem kojila, takže jsem ve skupině žen, které jsou proti rakovině prstu více chráněné. Tak to aspoň píšou na internetu. Bohužel jsem si ten den nahmatala bulku v prsu. Co teď? Mám to řešit? Nebo ne?
Menstruace je nedílnou součástí života každé ženy. Zatímco některým z nás nepůsobí výraznější potíže, jiné ji doslova protrpí. Ať už jsou však projevy menstruace poměrně rozdílné, jedno mají všechny ženy společné - neustále hledají cesty jak tyto dny přečkat co nejkomfortněji.

Výběr článků

Všichni jsme někdy v životě emocionálně vyčerpaní. Je normální zažít předávkování jednou nebo druhou emocí a vypořádat se s jejich těžkostí a bojem. A pouze prostřednictvím této zkušenosti můžeme skutečně vidět krásu života. Ale když se emoční vyčerpání promění v neustálý zážitek negativních emocí, už to není zdravé.
Proč se trápit, že letos dovolená v cizině nevyjde, když i v Česku je krásně! Hory, lesy, řeky a rybníky doslova lákají k objevování. Ovšem abyste si dovolenou užili bez potíží, dbejte na prevenci, zvláště jste-li náchylní k tzv. letním zánětům. Dobře vybavená lékárnička vám pomůže rychle se potíží zbavit a najít v ní můžete i posilu pro vaši vitalitu, proto soutěžte s námi o balíček přípravků Naturevia.
Tento pracovní týden si dejte pozor zejména na nemoci, které poletují vzduchem, a také na všechny ty, kteří nehrají fér a mažou vám med kolem pusy. Tentokrát je snadno odhalíte! Horoskop krásy a duševního zdraví přináší astroložka Naďa Šmídová.

Nepřehlédněte

Mít dostatek kvalitního spánku je nesmírně důležité. Díky tomu se vaše tělo cítí lépe a mozek správně funguje. Mnoho z nás má ale s usínáním problém. A nejenom s usínáním, ale i s udržením kvalitního spánku po celou noc. Pokud spíme špatně, negativně to ovlivňuje možnost učení, snižuje kapacitu paměti, máme špatnou náladu a naše emoce jsou negativní. Co tedy pomáhá k lepšímu spánku?
Měsíček lékařský je letnička, která dorůstá právě teď až do půlmetrové výšky. Sbírá se od poloviny června do konce srpna nebo počátku září a je to všestranná léčivá bylina. Využijte jejích účinků i vy a přidejte ji do domácí lékárničky nebo své kosmetické výbavy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek