Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nečekané faktory, kvůli kterým se hroutí manželství. Kde všude číhá riziko rozvodu?

Vy ani váš partner nepijete alkohol? Žili jste spolu ještě před svatbou? Váš vztah asi nevydrží. A to i přes to, že jste si před oltářem slibovali lásku a věrnost. V pozoru by měli být i tací, kteří mají odloučené rodiče. Prý je potká stejný osud!

28. 05. 2018

28. 05. 2018

I rozvod bohužel patří k životu. A je jich čím dál víc! Potvrzují to nejenom životní příběhy, o kterých denně slýcháváme, ale i statistiky. Z „černých manželských kronik“ totiž jasně vyplývá, že rozvodovost moderních svazků se pohybuje mezi 45 a 50 procenty, což je poměrně havarijní stav. Co za tím stojí? Podle odborníků bývají kromě nevěry častým důvodem milostného rozkolu i tyhle šokující faktory!

Abstinence jako něco, co je špatně

Ještě před pár lety byl alkohol považován za nepřítele lidského zdraví, metlu existence i trestuhodnou neřest. Postupem času nad ním však lékaři přimhouřili oko s tím, že pokud se pije s mírou, tlumí deprese, pomáhá s hubnutím, a dokonce prý zpomaluje stárnutí. Tím ale výčet jeho pozitiv překvapivě nekončí. Závěry kontroverzní americké studie zveřejněné v časopise Journals of Gerontology sdělují, že dvojice, které spolu konzumují alkohol, bývají stabilnější, harmoničtější a spokojenější, a proto se méně často rozcházejí. Může tedy za vztahové karamboly abstinence? Asi se to nedá vyloučit…

Geny, které nejdou zapřít

Do jaké míry rodinné vztahy jedince ovlivňují délku jeho manželství? Na tuto otázku našel odpověď výzkum publikovaný v magazínu Journal of Family. Jeho poznatky sdělují, že má-li člověk odloučené rodiče, pravděpodobnost, že ho potká stejný osud, nabírá čtyřicetiprocentní obrátky. V případě, že se dotyčný skutečně rozvede a skočí do chomoutu znovu, se riziko rozvodu dotýká bezmála 100 procent. Alespoň takový je názor expertů!

Soužití na psí knížku

Drtivá většina dvojic spolu ještě před svatbou nějakou dobu žijí, než se vypraví k oltáři. Je to vlastně úplně normální a zcela běžné. Ale pozor, zdaleka ne přínosné. Pobývat spolu pod jednou střechou „na zkoušku“ má prý drtivé následky.

„Pravda je taková, že čím více lidí preferuje společnou domácnost bez sňatku, tím menší je pravděpodobnost, že manželství vydrží. Partnerství po svatbě už není něco zvláštního a jedinečného, co má mezi oběma zúčastněnými hluboký a citový význam,“ připouští psycholog Stanley Scott, který působí na Denverské univerzitě v americkém Coloradu. No, jistý se tedy dnes nemůže být asi vůbec nikdo…

K TÉMATU  Eva (25): Máma si našla mladšího přítele. Ale skončila jsem s ním v posteli já

Který důvod k rozvodu vás nejvíce překvapil?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Překvapivé důvody, proč nemáte chuť na sex

Samota má na zdraví člověka špatný vliv. Jaké nemoce vám podle vědců hrozí? A co vám přinese spokojený vztah?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Většina z nás tráví vsedě mnohdy více než 12 hodin denně. Není divu, že až třetina lidí se sedavým zaměstnáním má bolesti zad. Dlouhodobým a nesprávným sezením se tělo jednostranně přetěžuje a výsledek je jasný. Ale pozor, samotný sed neškodí, bolesti zad jsou také výsledkem nesprávného sezení.
Mít pupík přes léto je na jednu stranu zátěž, protože čelíte vysokým teplotám. Ale maminky, které si toto období v roce prožily těhotné, se shodují na jednom – dokonale se vyřádíte v módě!
Každá z nás tu a tam zatoužíme po změně. Když už ale přijde na věc, zpravidla první, čím začneme, jsou naše vlasy. Důvod je prostý. Je to změna, které si většinou všimne opravdu každý (no dobře, možná manžel na to přijde později) a zároveň je to způsob, jak ze sebe vykouzlit zcela nové já, které rázem získá zbrusu novou image. Kde jinde hledat nové nápady a nasávat inspiraci, než právě v osvěžujících trendech, které nám rok co rok přinášejí světoví vlasoví stylisté. Co si pro nás připravili tentokrát?
Být v současné době v karanténě, to není nic příjemného. Všichni to ostatně velmi dobře víme, jelikož nouzový stav už trvá přes měsíc a ještě nějaký ten čas trvat bude.
Jaro je tady! A s ním i pěstování zeleniny. Právě o pěstování vlastních plodin roste velký zájem, a to především kvůli neustále se zdražujícím cenám potravin na trhu. Lidé navíc pochopili, že vlastní papriky nebo brambory jsou po chuťové stránce naprosto dokonalé. A s tím, co se kupuje běžně v supermarketech, se nemohou srovnávat. A když už jsme zmínili brambory, pojďme si prozradit, jaká odrůda je pro pěstování ideální.
První česká superstar se odehrála roku 2004 … Ano, počítáte správně, je tomu už neuvěřitelných 17 let! A my máme stále v živé paměti některé z finalistů této obrazovky neopouštějící soutěže. Pamatujete si je všechny? A jak se dnes asi mají? Změnila je Superstar na celý život, nebo se spíše vrátili do zajetých kolejí? Posuďte sami.
Dnes, 10. února 2024 začíná Nový čínský rok, který nám přináší energii Dřevěného Draka. Symbolizující proměny, sílu a odvahu, Rok Dřevěného Draka slibuje emocionální a společenské výzvy, ale také obrovský potenciál pro růst a rozvoj.
„Chtěla jsem dětem stačit, abych nefuněla po pár krocích jako parní lokomotiva. A samozřejmě jsem chtěla, aby měl manžel zpět tu ženu, kterou před lety poznal. A musím se přiznat, že jsem to dělala i kvůli svému sebevědomí a také zdraví.,“ svěřuje se usměvavá Tereza. Po několika neúspěšných pokusech o zhubnutí si mladá maminka Tereza našla cestu pomocí OB kliniky v Praze. Vzorem jí byla kamarádka, která sama podstoupila chirurgickou léčbu a motivací manžel a dvě malé děti.
Menstruační kalíšek rozdělil ženy na dva tábory – ty, co si bez něho menstruaci nedokáží představit a ty, které jsou jeho zarytými odpůrkyněmi. Ať tak, či onak, menstruační kalíšky jsou pomůckou, která ženám v mnohém uleví. V článku se dozvíte vše o menstruačním kalíšku i o jeho výhodách a nevýhodách.
Osmadvacetiletá Eva Burešová na sebe poprvé upozornila v soutěži Česko Slovensko má talent a prozpívala se až do finále. Pro její kariéru to byl ale teprve úplný počátek.
Pokud si neprojdete speciálními genetickými testy, pravděpodobně ji nikdy neodhalíte. Přitom patří mezi nejnebezpečnější choroby na světě. Způsobuje trombózu a v těch nejkrajnějších případech také plicní embolii.
Léto se pomalu loučí a my se již nemůžeme dočkat, až se v našem šatníku objeví svěží a nové podzimní kousky. Představujeme vám barvy, které jsou letos na podzim in. Pojďte se inspirovat - tohle je podzimní móda!

Výběr článků

Jaké jsou trendy v bydlení pro letošní zimu? Toužíte si trendově zařídit váš domov? Pak se můžete inspirovat těmito 4 aktuálními trendy.
Stres hýbe našimi životy a ve své koučovací praxi to slovo slyším často. Nedokážu zařídit, aby jste se s ním už nikdy nesetkali, ale poradím, jak se s ním vypořádat.
Mnohé druhy zeleniny a ovoce v minulosti rozhodně nevypadaly a nechutnaly tak jako dnes. Lidé si je vyšlechtili k obrazu svému. Otázkou je, jestli je to na škodu, nebo k užitku. Seznamte se s těmi nejznámějšími vyšlechtěnými druhy plodů, které dříve byly úplně jiné.

Nepřehlédněte

Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek