Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Jak se vypořádat se špatnou náladou? Zkuste našich 10 tipů!

Zdroj:123RF.com

09. 08. 2017

Podle pana Wericha pramení veškerá špatná nálada ze čtyř příčin a všechny souvisejí se spaním. Buď se vyspíte málo, nebo moc, nebo se vyspíte s někým, s kým jste nechtěla, nebo se naopak nevyspíte s někým, s kým jste chtěla. Příčin špatné nálady může být samozřejmě víc: špatným stravováním počínaje a zdravotními problémy konče. Ať už vás ale zasáhlo cokoli, je třeba s tímto nepříjemným stavem rychle zatočit, aby nás zbytečně neobtěžoval. Proto jsme pro vás připravili 10 návodů, jak se se špatnou náladou rychle a zaručeně vypořádat

1. Uklidňující koupel

Jste-li zvyklá přijít z práce a rychle se osprchovat, abyste už už mohla jít připravovat večeři, alespoň pro tentokrát na věčný shon zapomeňte a ponořte se do plné vany vroucí vody. Smyjte ze sebe nános únavy a stresu. Vana plná pěny nebo koupel obohacená o některý z relaxačních olejů dokáže s tělem divy a pohladí na duši.

2. Relaxujte u hudby

Při stresu bije srdce mnohem rychleji než obvykle. Vědecké výzkumy potvrzují, že tomuto stavu se přizpůsobuje i frekvence tepů. Hudba má na lidský organismus blahodárné účinky. Proto neváhejte, usaďte se do pohodlného křesla a pusťte si svého oblíbeného interpreta. Zvlášť účinná je prý barokní či duchovní hudba!

3. Udělejte si radost

Někdy bohužel nepomáhá téměř nic a vy se v černých myšlenkách doslova topíte. Co vyrazit na nákupy? Než vyrazíte, není na škodu se trochu upravit: už to by vám mohlo udělat lépe. Udělejte si radost třeba nákupem nové kabelky či jiného módního doplňku. Návrat domů bude jistě o hodně veselejší a na splín si ani nevzpomenete.

4. Rozptylte se hrou

Není dobré plýtvat zbytečně energií na naříkání. Někdy se nejlépe odreagujete tím, že se vrátíte do dětství a současnost necháte chvíli spát. Motivujte se novými úkoly. Úžasným rozptýlením mysli jsou třeba puzzle. Podobně fungují i počítačové hry, kdy se můžete stát tím, kým za normálních okolností nejste. Navíc: kdo si hraje, nezlobí!

K TÉMATU  Letní móda – jaké boty si vybrat, když venkovní teploty stoupají?

5. Uvolněte se na večírku

Uklidníte se lépe mezi lidmi? Není nic snazšího než se vyřádit na večírku. Někdy stačí malý dýchánek v kruhu přátel doma. Pobavit se o čemkoli, zavzpomínat na staré časy nebo jen tak poklábosit – to ještě nikomu neublížilo. Zjistíte, že zdaleka nejste na všechno sama, krize přejde a přátele navíc potěšíte společným setkáním.

6. Dobré jídlo

Koho by nepotěšilo dobré jídlo? I modelky se rády dobře nají. Při špatné náladě je třeba postarat se i o naše tělo. Takže s chutí do toho! Je úplně jedno, jestli se rozhodnete těšit váš žaludek v luxusní restauraci nebo mu budete podstrojovat doma. Potěšení z dobrého jídla organismus nabije tolik potřebnou energií.

7. Sex

Sex je zaručený a v praxi osvědčený lék na špatnou náladu. Každému co jeho jest, proto je jedno, zda se pustíte s partnerem do žhavého milování nebo zvolíte metodu jemného mazlení. Pokud nejste po fyzické stránce zcela připravené, rozhodně pomůže i něžná masáž zad.

8. Pohyb

Hlavu vzhůru a jde se cvičit! I sebemenší námaha uvolní svalstvo. Pohyb rozproudí krev a zapomenete na malichernosti. Jestliže se ve smíšeném fit centru necítíte dobře, najděte si takové, kam smí jen ženy. A pokud chcete raději být sama, pořiďte si domů rotoped nebo mini-trampolínu. Rozproudit krev dokáže i obyčejné švihadlo.

9. Dobré počteníčko

Udělejte si čas na knihu, kterou jste dostala k narozeninám. Pokud nepatříte k náruživým čtenářkám, postačí pro zlepšení nálady jakýkoli časopis. Zpráva o rozchodu známé hvězdy či o jiném novinářském kousku potěší nejedno ztrápené srdce – alespoň víte, že potíže nemáte jen vy.

10. Hledání příčiny

Je vám zle a ptáte se proč? Nebylo by lepší nechat tyto otázky být a zaměřit se raději na krásné vzpomínky? Myslete na ty minulé chvilky, kdy vám bylo dobře. Když si pak vzpomenete na někoho, komu je ještě hůře, kdo nemá co jíst nebo nemá kde bydlet, zjistíte, že vám vlastně ke štěstí nic nechybí.

K TÉMATU  Tai Chi: Bojujte proti stresu přírodní metodou

Autor: MH

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každá zdravá žena zažívá jednou za měsíc své dny a během periody potřebuje co nejvíce komfortu a pohodlí. V dnešní době existuje mnoho moderních menstruačních pomůcek, které mají ženám dodat právě tolik důležitý komfort. Mezi ně patří vedle tamponů a vložek také mnohem ekologičtější menstruační kalhotky. Pro koho jsou vhodné a jaké výhody tyto speciální kalhotky přináší?
Každá žena se chce líbit. Některé z nás sází na přírodní krásu, jiné se snaží zdokonalit pomocí různých řasenek, očních stínů, make-upu apod. Když se ale vydáme do obchodu, často tam bezradně stojíme před regálem a nevíme, co si vlastně vybrat. S tím je teď ale konec. Přečtěte si následující řádky a příště půjdete najisto.
Věděli jste, že člověk stráví v posteli v průměru až třetinu svého života? Proto pokud vybíráte novou postel do vaší ložnice, je třeba umět vybrat správně. Pohodlná a dostatečně velká postel totiž může podpořit váš zdravý spánek. Naopak nevhodná postel může způsobovat problémy, jako je nespavost nebo bolesti zad. Postel je zároveň důležitou součástí interiéru a je dominantou ložnice, jejíž celkový vzhled ovlivňuje. Vybrat si správnou postel tak může také pomoci dotvořit celkovou atmosféru v místnosti.
Máte za sebou poměrně náročné týdny a přemýšlíte, jak si spravit náladu? I když zaručeně pomáhá zmrzlina společně s dobrým dezertem, nemusíte se nutně uchylovat k cukru. Stačí se jen správně obléknout!
Těhotenství je krásné a vzrušující životní období, které neustále přináší nové výzvy a zážitky. Jednou z takových výzev může být cestování během těhotenství. Bez ohledu na to, zda plánujete relaxační dovolenou nebo podnikáte služební cestu, je důležité zvážit zvláštní potřeby a rizika spojená s tímto obdobím. Tento článek vám poskytne užitečné rady, jak bezpečně cestovat v těhotenství, a také se zaměří na důležitost kvalitního cestovního pojištění pro těhotné ženy.
Jak často nemáte chuť v mrazivých dnech na salát, a přesto si ho dáte. Přece musíte pamatovat na své zdraví a zkonzumovat každý den tu správnou dávku zeleniny. Bude vám ale vaše tělo vděčné, když ho budete v zimě zásobovat syrovou zeleninou? V jakých případech je zpracování zeleniny vhodnější?
Ovdověla jsem velice brzy, bylo mi dvaačtyřicet, když můj manžel zemřel na infarkt a od té doby jsem zůstala sama. Abych svůj život nějak vyplnila, hodně jsem se upnula na dceru, která byla ráda. Vždyť jí alespoň měl kdo pomáhat s jejími třemi dětmi, na které neměla čas, protože chtěla budovat kariéru.
Skotská vrchovina nabízí překrásnou přírodní scenérii, kterou charakterizují zelené kopce, rozmanité skalnaté útvary, horská údolí a jezera, ale i středověké hrady. Tady je malá ochutnávka, která vás možná navnadí na výlet do této řídce osídlené oblasti.
Léto je pro rty extrémním obdobím: naše rty, stejně jako celý obličej, jsou vystaveny spalujícímu slunci, horkému suchému větru, někdy dokonce i slané mořské vodě. Navíc kvalita rtěnky, kterou na rty nanášíme také může přispět k podráždění už tak namáhaných rtů. Co tedy dělat, aby vaše rty vypadaly stále mladé, pevné a sladké? Dáme vám několik rad, jak o ně správně pečovat.
Podívejte se na nápadité úpravy ulic ve Francii a New Yorku. Některé z nich jsou skutečně vtipné, přestože pouliční malby často balancují na hraně zákona. Co myslíte, je to zpestření nebo nevkus?
Tetování už dávno není výsadou lidí na okraji společnosti. Naopak, dnes už existují i exklusivní tetovací studia s vybranou klientelou, ve kterých vás zdánlivě jednoduchá „kérka“ vyjde zhruba stejně draho jako nové auto. A když si prolistujete svůj oblíbený společenský časopis, přijde vám, že kdo nemá tetování, jako by dnes nebyl.
Celým jménem Jenna Marie Ortega se narodila 27. září 2002 v Kalifornii. Mladé herečce je teprve dvacet let, ale ve světě šoubyznysu se pohybuje už od dětství. Přesto, že již deset let se věnuje herectví, až s natočením televizního seriálu Wednesday, který se stal obrovským hitem, se z ní stala hvězda první kategorie. Za roli získala dokonce nominaci na Zlatý glóbus. Tajemnou Wednesday se ale málem vůbec nestala. Dokázali byste si v této roli ale představit někoho jiného?

Výběr článků

Jóga dnes patří v západním světě k široce rozšířeným technikám cvičení. Svou popularitu zde ale začala získávat až od 2. poloviny 20. století. Tisíce let se totiž omezovala pouze na indický subkontinent. Jak se vyvíjela až do dnešní podoby?
Co dnes velí hvězdy? Začněte hubnout nebo ozdravovat jídelníček. Dejte si také pozor na uši a krk a chraňte svá záda. Co ještě říkají pro dnešek hvězdy?
Jak poznat u dětí, že se objevily neštovice? Jak se správně o pupínky na dětské pokožce postarat a co dělat, aby pupínky co nejrychleji zmizely, nejlépe bez pozdějších jizviček?

Nepřehlédněte

Jaro je nejen ideální příležitostí k vyhřívání se na teplém slunci a pikniku. Je to také příležitost předvést svůj vytříbený smysl pro styl. Jarní prázdniny nemusí být jen o beztvarých svetrech a sepraných teplákových soupravách. Můžete získat pohodlný vzhled, který vám zaručí pohodlí a krásu zároveň. A dokonalý vzhled si můžete vybrat na nejlepší webové stránce pro výhodné nákupy Shopsy.
Vyrazit na túru či pořádně šlápnout do pedálů chce během léta nejeden z nás. Jenže mnohdy plány zůstanou jen v hlavě, protože po prvním dni a zvýšené pohybové aktivitě se dostaví bolesti svalů, nepříjemné křeče a únava. Přitom všechny tyto potíže mají často společného původce. Tím je nedostatek hořčíku. Jde-li o dlouhodobý problém, mohou být následky mnohem závažnější.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek