Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

10 nejčastějších chlapských výmluv. Jak se s nimi vypořádat s grácií?

Zdroj:123RF.com

08. 08. 2017

My ženy se také občas na něco vymlouváme. Ale postupem času zjišťujeme, že výmluvami si život rozhodně neusnadníme. Zatímco ženy rezignují, muži jsou na tyhle věci borci. Možná je to proto, že tahle vlastnost je přisuzována k dětství a muži jsou dětmi od začátku až do konce.

1. Moment, počkej chviličku, mám to v hlavě

Klasická věta oddalující jakoukoli činnost na neurčito. Ať už muž dělá cokoli, je to vždy důležitější než to, co po něm v danou chvíli chcete. I kdyby on ležel u televize a díval se na fotbal a vy v zápalu vaření potřebovala otevřít příchozí návštěvě. V hlavě to má první vteřinu, když mu o pomoc říkáte a už tu druhou myslí zase na Jágra, jestli dá svůj pověstný x-tý gól nebo ne. Ani po zápase se však žádné zázraky nedějí. Pokud se nepřipomenete, zbude práce na vás.

2. Jsem strašně unavenej…mám moc práce

Únava  a nedostatek času – patří k nejčastějším výmluvám. Netvrdíme, že to jsou lži, ale copak my ženy nejsme unavené a vyčerpané? A přesto musíme než dorazíme domů z práce ještě stihnout nakoupit, vyzvednout děti ze školky, poklidit a samozřejmě uvařit. Když se chlap vymlouvá na únavu, zkuste malý trik. Vymyslete mu úkol, který se mu zaručeně bude líbit. Uvidíte, jak hned ožije. Toho okamžiku využijte a spojte jej i s povinnostmi, které jsou potřeba ještě udělat. Př.: Zítra by ses mohl jít podívat na ty nové telefony, které se ti líbily a při té příležitosti bys mohl zařídit ten převod elektřiny. 

3. Jsi žena, máš to v popisu práce

Nechceme propagovat feminismus, ale na některé věci jsme stejně háklivé jako vy. Například na rozdělení činností na ženské a mužské. Jen málokterá z nás si něco podobného neprožila. Muži si tuhle výmluvu často přisvojují, ale když se role obrátí (a zazní pověstná fráze: „Já jsem živitel rodiny…) jako by o ní nikdy v životě neslyšeli. Je pravda, že ženám jde řada domácích prací lépe, ale nikde není psáno, že ji mají dělat výhradně ony. Pokuste se najít společnou řeč a rozdělit si práci spravedlivě a ne podle pohlaví. Určitě se to vyplatí vám oběma. Muži třeba zjistí, že mnoho z těch „strašně nudných“ úkonů, které jsou podle nich naprosto zbytečné, může být docela příjemnou změnou.

K TÉMATU  Vánoce, vánoce přicházejí...

4. Ty to umíš (zvládneš) líp

Tuhle konejšivou větu jste již slyšely mockrát. Mělo by to znít jako lichotka, na kterou my ženy často slyšíme a láskyplně uděláme všechno, co je třeba. Až po nějakém čase nám dojde, že tenhle hbitý manévr je dílem vypočítavosti, která u mužů nemá meze. Prozřete a zkuste říci tohle: „Bez tvé pomoci to miláčku tentokrát nezvládnu.“ Ukažte mu, že je pro vás stejně nepostradatelný, jako vy pro něj a přehoďte míček na druhou stranu.

5. Nemám čas, nemůžu, dělám něco důležitého

Tenhle nekompromisní muž je oříškem sám o sobě. Nedostanete ho na kolena ani prosbami či naříkáním. Dokonce ani hrozby neplatí. Je totiž obrněn nesmlouvavou trpělivostí a zásadovostí. Čekáním na zázrak jenom zbytečně ztrácíte čas.

6. Já za to nemůžu

Výmluva, která se hodí pro všechny příležitosti. Proti vašemu partnerovi se zkrátka spiknul celý svět. Nemůže přece za to, že přišel o několik hodin později. Nemohl totiž z nepochopitelných důvodů dříve odejít. S tímhle se jinak než radikálně, bojuje těžko.

7. Promluvíme si o tom později

…třeba zítra nebo příští týden. Tak touhle větou se může nechat odbýt snad jen čerstvě zamilovaná dvacátnice nebo novomanželka. Když vydržíte a snaha o vyřešení problému ve vás přečká opravdu týden a pokusíte se debatu naivně otevřít znovu, předem se smiřte s odpovědí typu: „Já věděl, že s tím nedáš pokoj.“

8. Chceš všechno hned, ale to nejde

Mistrný kousek odkladného řízení. Neomaleně jste si dovolila už třetí rok požádat o rekonstrukci vašeho bytu? Váš partner má ale na programu mnohem důležitější věci. Důvodem výmluvy může být například akutní stav fotbalové ligy, v největší krizi dokonce i předvolební situace v parlamentu. 

K TÉMATU  Rodiče mají vždycky pravdu a neustále se před nimi obhajujete. Nehádejte se, když to nemá smysl

9. Ty jsi mi to ale nepřipomněla

Nebylo by rychlejší a snazší všechny ty úkony udělat sama? Než si stále pamatovat, že mu to máte připomenout? Odpověď zní: „Nebylo!“„Ty jsi mi to nepřipomněla“, se ozve vždycky, když nevíte, kde vám hlava stojí a nemáte čas hlídat ho, co má všechno zařídit. Buďte trpělivé a neodbytné.

10. Rád bych, ale co moje záda

Znáte to sami, ta ochota z něj přímo čiší, udělal by vlastně cokoli, ale s těmi bolavými zády to přece nejde. Ať už se jedná o záda, loket, kotník nebo jakýkoli jiný orgán, stoprocentní rada neexistuje.

A jak se zvládáte vypořádat s výmluvami vašich partnerů vy?

Autor: MH

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Věděli jste, že člověk stráví v posteli v průměru až třetinu svého života? Proto pokud vybíráte novou postel do vaší ložnice, je třeba umět vybrat správně. Pohodlná a dostatečně velká postel totiž může podpořit váš zdravý spánek. Naopak nevhodná postel může způsobovat problémy, jako je nespavost nebo bolesti zad. Postel je zároveň důležitou součástí interiéru a je dominantou ložnice, jejíž celkový vzhled ovlivňuje. Vybrat si správnou postel tak může také pomoci dotvořit celkovou atmosféru v místnosti.
O Češích se říká, že jsou národem pejskařů. Vždyť za své čtyřnohé psí parťáky jsou schopní utratit i přes milion korun ročně. To ukazují statistiky. Utrácí se předně za kvalitní žrádlo, také za veterináře a samozřejmě za produkty určené k dentální hygieně. Chovatelé si moc dobře uvědomují, že v psí dutině ústní probíhají stejné procesy jako u lidí. I v psí dutině se mohou vyskytnout zubní kameny nebo zubní plak vedoucí ke zmiňovanému problému. Proto se nedoporučuje podceňovat péči o psí chrup.
Dětství strávila v městečku na Vysočině, dospělost v Libanonu uprostřed války. Blanka Matragi je světově uznávaná módní návrhářka, která šije modely pro ženy z vyšších vrstev v Evropě i na Středním východě. Navrhla také uniformy pro policejní a vojenské složky Abú Dhabí. Čím ji okouzlil svět módy a jak válka v Libanonu ovlivnila její podnikání? Pojďme si společně zrekapitulovat pestrý život této energické rudovlásky.
Střelci, jakožto jedno z ohnivých znamení, dokáží být neuvěřitelně spontánní a jsou to právě oni, kteří vám bez obalu řeknou naprosto vše, ať se vám to líbí či nikoliv. Oni věci nefiltrují. Se Střelci bývá velká zábava, často jsou proto obklopeni hromadou lidí a přátel. Mají nadstandardní konverzační schopnosti a své okolí umí vysoce zaujmout a inspirovat, aby žili svůj nejlepší možný život.
Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.
Možná si to ani neuvědomujeme, ale plasty jsou všude kolem nás. Některé jsou velmi cenné a pomáhají nám v běžném životě. Například plastové součástky elektroniky, plastové rukavice a pomůcky v nemocnicích nebo plastové součástky aut a všeobecně plast používaný v průmyslu. Některé plasty nám ovšem neslouží léta, ale jen pár hodin nebo dokonce minut. Proto bychom se na tyto druhy plastů měli zaměřit a začít s nimi šetřit. Jak můžeme v domácnosti během každodenních činností plasty eliminovat?
Teplo domova, domácnost, ze které čiší pohoda, plápolající oheň v krbu, pohodová hudba, tlumené osvětlení, a především přírodní materiály. Vítejte ve vašem novém domově, kde díky dánskému hygge trendu konečně zavládl klid, mír a dokonalá pohodička.
Před časem jsme se s partnerem rozhodli, že po svatbě a pořízení bytu bychom rádi měli miminko. To jsem ale netušila, jaké utrpení mě bude čekat.
Pokud jste vášnivá zahradnice nebo máte vymezené místo na pěstování plodin na vašem balkoně, pak jistě mezi vaší úrodou nechybí ani rajská jablíčka. Rajčata jsou nejen chutnou pochoutkou k odpolední svačině, ale také skvělou ingrediencí na vaření, například k italským receptům. Seznamte se s těmi nejlepšími kroky pro perfektní úrodu rajčat.
Honba za štíhlou a sexy postavou pokračuje, i když léto už je dávno za námi. Lidé se zkrátka chtějí udržovat v kondici. S nedávnými vánočními svátky však byla píle trochu mařena vynikajícím cukrovím a samými smaženými pokrmy. Během tohoto období na sklonku roku je třeba vykázat opravdu pevnou vůli, díky které odoláte i alkoholu. Především ten je při cvičení jedním velkým tabu.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
Bojíte se, že se z vás při vstupu do posilovny stane nasvalená mužatka? Tak klid. Takhle to vážně nefunguje. Ale jestli chcete zpevnit tělo, je to potřeba.

Výběr článků

Trh s nemovitostmi zažívá doslova boom. Je potřeba si však uvědomovat několik možných komplikací. Co nám brání v koupi vysněného příbytku?
V osmdesátých letech minulého století, v Československu ovládaném komunistickým režimem, byl Mezinárodní den žen vnímán jako příležitost pro stát prezentovat se v nejlepším světle. Oficiální oslavy slavily údajné úspěchy v oblasti rovnosti pohlaví, ale skutečná situace žen často byla daleko od rovnoprávnosti. Tento svátek tak odhaloval rozpor mezi ideálem a realitou, kde se za fasádou slavnostních projevů skrývala každodenní realita plná výzev a omezení pro ženy.
Udržitelná móda již není jen trendem, ale nezbytností. Naučte se, jak skloubit lásku k módním trendům s odpovědným přístupem k životnímu prostředí, a to vše s elegancí a stylem.

Nepřehlédněte

Už odmalička nám rodiče vštěpovali, jak důležitá je osobní hygiena. Díky dobré výchově jsme se tak naučili, že si musíme pravidelně čistit zuby, aby se nám nekazily, že se musíme pravidelně mýt, abychom byli čistí, hezky vypadali a nezapáchali. A když se jednoho dne objevila influencerka Aella, která bez ostychu přiznala, že se ročně vykoupe jen 37x, vzbudila s tím velké a opravdu šokující pozdvižení. Čím se obhajuje a je ve skutečnosti opravdu taková čunča, jak se zdá?
Svou domácnost můžete zpestřit různými věcmi. Zatímco někdo sází na bytový textil, jiný si raději pořizuje pokojové rostliny, které dokážou vdechnout interiéru život. Pakliže patříte také mezi pěstitele, kteří touží po jedinečném prvku ve svém domově, naučte se pěstovat amarylis. Působivou pokojovou rostlinu, která je stokrát hezčí než barevný povlak na polštář.  

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek