Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Průvodce spodním prádlem: Co se Češkám líbí a jak se náš vkus liší odzbytku světa? Jakých chyb se dopoštíme při výběru spodního prádla? Mohou tanga ohrozit zdraví?

Modní trendy se rok od roku mění. A ne jinak je to i u spodního prádla. Která barva se prodává nejlépe a sluší každé ženě? Jakých chyb se Češky stále ještě při výběru spodního prádla dopouští? A jak se liší náš vkus od ostatních Evropanek?
trendy spodní prádlo
Zdroj: BB prádlo

Oblíbená barva? Vede černá klasika!

Každé z nás je zřejmě jasné, že některé barvy se prodávají více, jiné méně. Podobně je to i se střihem. Při výběru prádla samozřejmě hraje velkou roli, jaký jsme typ (naše barva vlasů, věk, velikost). “Určitému typu sluší úžasné přírodní barvy jako třeba hnědá, zlatá, kovová, zelená, jiným zase velmi výrazná červená nebo růžová, možností je opravdu mnoho, “ říká specialistka Sabina Kupilikova, majitelka obchodu BB prádlo. Sama potvrzuje, že za nejoblíbenější a nejslušivější barvu se dá považovat černá klasika. Sluší prakticky všem. Zejména pokud si vybíráme prádlo pod společenský oděv nebo na večer. Střih je mnohem individuálnější záležitostí. U něj už nezáleží pouze na našem vkusu, ale i tělesných proporcích. Každé ženě zkrátka sluší něco jiného. Tady se rady udělují velmi obtížně.

Barevné trendy 2019: přírodní barevné kombinace!

Každý rok vede v rámci módních trendů nějaká barva. Platí to i pro spodní prádlo? Ano! Návrháři i výrobci nabízejí jako každý rok široký výběr barev. Pokud jste se tedy těšily, že vám dáme jeden barevný tip, pak vás musíme zklamat. Jeden trend ovšem patrný je. V poslední době je kladen větší důraz na přirozenou krásu, tedy na přírodní barevné kombinace.

Vkus Češek se od cizinek výrazně liší!

Jestli vás zajímá, zda mají Češky odlišný vkus od zbytku Evropy, případně světa, pak odpověď zní: ANO!  I podle odborníků máme vkus v tomto směru velmi odlišný. Například v Německu jsou ženy mnohem více usedlé. Proti Němkám se tedy dokážeme poměrně odvázat. “Češky kladou důraz na ženskost, ale zase oproti ženám z jižních zemí (Italkám nebo Španělkám) se zase držíme trochu zpátky,” říká Sabina Kupilikova. Podle ní je to někdy trochu škoda. “Myslím, že by se s výraznějším prádlem naše ženy cítíly určitě lépe.  Na trhu je mnoho krásných šatů, korzetů, různých zajímavých modelů podprsenek, podvazkových pásů i nejrůznějších punčoch, na které si Češky tolik netroufnou,” dodává odbornice.

K TÉMATU  Kosmetický zázrak jménem roller: Přírodní kámen, který je klíčem ke kráse

Jsme ochotné investovat do drahého prádla nebo šetříme?

Je dobrou zprávou, že jsme se v tomhle směru “polepšily”. Na kvalitě nešetříme. I když je to tak,  že každá si koupíme prádlo podle svých finačních možností, obecně se dá říci, že české ženy jsou ochotné do kvalitního spodního prádla investovat své peníze. Dobře si uvědomujeme, že u prádla nejde pouze o vzhled, ale především o pohodlí při jeho nošení. A to, jak se cítíme, ovlivňuje následně celý náš den. I taková věc, jako je škrtící podprsenka nebo nepadnoucí kalhotky, nám může pokazit mnohé chvilky. A naopak pocit, který nám dodá příjmné a slušivé prádlo, je k nezaplacení. Jistě znáte ten pocit.

Podprsenku si už umíme vybrat

Ještě před deseti lety měly Češky vážný problém při výběru spodního prádla. Zejména co se podprsenky týče. Přišla ale osvěta a ženy se v tomhle směru rády poučily. I podle paní Sabiny jsou tyhle časy pryč a ženy díky dostupnosti informací už v tomhle chyby zpravidla nedělají. Stále ale zůstává, že prádlo je dobré si před nákupem vyzkoušet. Tabulky nemusí sedět a i u oblíbené značky se může stát, že změní náhle střih a od jedné firmy vám náhle padne i více velikostí.

Jakých chyb se stále ještě dopouštíme?

Asi nejčastější chybou, která stále ještě mezi českými ženami při výběru spodního prádla přetrvává, je fakt, že si nechceme přiznat změnu našeho těla. Domníváme se, že máme stejnou velikost podprsenky jako před pár lety (mohdy i desetiletími). A někdy je těžké nás přesvědčit, že časy se mění. Máte to také tak? Pak je na personálu prodejny, zda a jak nás o této skutečnosti přesvědčí či nikoli.

Mohou kalhotky tanga ničit zdraví?

Před pár lety se tradovalo, že střih kalhotek (tanga) mohou ničit naše zdraví. Ptaly jsme se odbornice, co si o tom myslí. A její odpověď zní: “S ničím takovým jsem se v praxi nesetkala. Znám ženy, které z určitých zdravotních důvodů nemohou tanga přechodně nebo vůbec nosit (např. po porodu nebo při určitých gynekologických problémech). Pro některé se jen stanou nepohodlné a začnou nosit třeba velmi oblíbené brazilky,”.

Stahovací prádlo: Existují tady nějaké trendy?

U kategorie stahovacího prádla nás zajímalo, zda existují nějaké aktuální trendy. Stahovací prádlo je totiž poměrně oblíbenou záležitostí a dočkalo se mnoha vylepšení svého vzhledu. (Dnes už tak můžete sehnat velice krásné kousky na místo neforemného stahovacího “tunelu” neurčité barvy.) Které je tedy nejoblíbenější? Mezi velmi oblíbené patří stahovací kalhotky vysoké pod prsa, které pěkně vytvarují a zeštíhlí pas. Ženy si pochvalují, že se jim pod oblečením netvoří žádné nevzhledné faldíky.  Podle odbornice jsou v kurzu i stahovací košilky se širokými ramínky, které zakryjí případný převis kůže kolem obvodu podprsenky a v podpaždí, s čímž ženy s nějakým tím kilogramem navíc nejčastěji bojují.

K TÉMATU  Jak vybrat dobře padnoucí podprsenku, aniž bychom ji museli zkoušet

Krásné kousky pro letošní sezónu si můžete vybrat i na FB stránkách BB prádla.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zvlášť v přechodných obdobích typu jaro a podzim to na ulicích vypadá velmi pestře. Někdo má i přes podzimní období ještě dnes kraťasy a sandály, zatímco jiný už obléká péřovku a kulicha. Co je zdravější? Jaké oblečení zvolit v přechodném období?
Seznamování je samo o sobě poměrně náročnou činností, pokud chcete zanechat opravdu dobrý dojem. Ještě horší je, pokud se do této odvážné činnosti vrhnete v zimním období. V zimě totiž mnoho okolností vůbec nepřidává vaší snaze ohromit daného člověka. Je však škoda v těchto chladných měsících zahodit šanci poznat toho pravého nebo tu pravou.
Inspirace nikdy není dost, což platí nejen v případě, kdy sestavujeme nové outfity, ale i tehdy, kdy chceme zazářit s neodolatelným lookem. A protože sociální sítě byly a vždy budou nekonečným zdrojem nápadů, vybrali jsme pro vás ty nejlepší zahraniční beauty blogerky, které prostě nesmíte přehlédnout. Mrkněte na ně!
Na oslavu svých 65. narozenin, které Peter Nagy, legendární slovenský zpěvák a frontman kapely Indigo, slavil 9. dubna, chystá ve velkém stylu koncert v pražské Lucerně. Tato výjimečná událost přinese na jednom pódiu jeho největší hity, jako jsou "Kristínka iba spí", "Láska je tu s vami", a další, které si získaly srdce posluchačů napříč generacemi.
Bez mobilu si už nedovedeme život představit. Místo toho, abyste ale surfovali na netu nebo si psali s přáteli a leželi doma na posteli, můžete ho využit k zeštíhlení a posílení celého těla. Mobilní aplikace vám mohou posloužit třeba k vytvoření zdravého jídelníčku nebo zařazení cvičení do každodenního programu. Na trhu je dnes nepřeberné množství apek, co za vás odvedou velký kus práce nebo vám hubnutí aspoň zpříjemní. Vyzkoušejte některý z navrhovaných tipů!
Pleťová séra jsou nepostradatelnou součástí naší každodenní péče o obličej. Výběr toho správného však může být docela náročný krok. V první řadě musíte zjistit, co vaše pleť potřebuje, a pak teprve hledat to správné pleťové sérum.
Tohle vás dojme! Opuštěné a hladové kotě naříká na ulici mezi odpadky, než si ho všimnou dobří lidé, kteří mu dají najíst. Podívejte se, jak jim drobeček začne pomalu důvěřovat a nakonec se z divokého kotěte stane domácí mazlíček.
V první řadě je dobré si říct, že v malém množství rozhodně neuškodí pivo ani víno. Dokonce má obojí pro náš organismus velmi pozitivní účinky. Čemu tedy dáte přednost vy?
Victoria Beckham slaví padesátiny a její životní cesta je jako z pohádky. Od úspěšné zpěvačky nejznámější dívčí skupiny světa přes manželství s fotbalovou hvězdou Davidem Beckhamem až po založení globální módní značky. Přečtěte si, jak Victoria a David vychovávají své čtyři děti a proč je jejich rodinný život příkladem harmonie a úspěchu
Intrauterinní inseminace (IUI) je prvním krokem asistované reprodukce pro páry, kterým se nedaří počít. Obvykle se provádí zhruba po roce, kdy se nedaří během nechráněného pohlavního styku zplodit potomka. Jedná se o základní a neinvazivní metodu, jak otěhotnět. Hlavní princip spočívá v tom, že je spermiím zjednodušena a zkrácena cesta k vajíčku jejich přímou aplikací přímo do dělohy. IUI se provádí na reprodukčních klinikách a nabízí ho také gynekologie Gynem.
Brzy se již začne oteplovat a zimní bundy tak budou definitivně out. Pokud chcete i svůj jarní šatník svézt na vlně aktuálních trendů, měli byste se držet několika základních doporučení. Vždy samozřejmě volte kabát vyrobený z lehkého a prodyšného materiálu, jako je bavlna, plátno nebo polyester, aby se vám v kabátu pohodlně chodilo i v teplejším počasí.
Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.

Výběr článků

Dýně už k podzimu prostě patří. Možná zastáváte názor, že máme tradiční Dušičky a Halloween k nám nepatří, to ale nic nemění na tom, že lze z dýně vytvořit krásné dekorace. A to nejen domů, ale i ven na zahradu. Možná najdete inspiraci i vy.
Nový rok se samozřejmě všude na světě slaví poslední den v roce. Ale vzhledem k tomu, že máme jakási časová pásma, slaví se příchod nového roku v různý čas i různými způsoby. Víte kdy a jak?

Nepřehlédněte

Říká se, že každá žena je v podstatě krásná, jen je zapotřebí přijít na správný způsob, jak onu krásu vyzdvihnout.
Odkládáte v práci úkoly? Tak vítejte ve světě prokrastinace. Bohužel tento trend je stále rozšířenější a vede k velkým problémům nejen na pracovišti. Dnes vám přinášíme 5 rad jak v práci nezahálet.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek