Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

Průvodce spodním prádlem: Co se Češkám líbí a jak se náš vkus liší odzbytku světa? Jakých chyb se dopoštíme při výběru spodního prádla? Mohou tanga ohrozit zdraví?

Modní trendy se rok od roku mění. A ne jinak je to i u spodního prádla. Která barva se prodává nejlépe a sluší každé ženě? Jakých chyb se Češky stále ještě při výběru spodního prádla dopouští? A jak se liší náš vkus od ostatních Evropanek?
trendy spodní prádlo
Zdroj: BB prádlo

Oblíbená barva? Vede černá klasika!

Každé z nás je zřejmě jasné, že některé barvy se prodávají více, jiné méně. Podobně je to i se střihem. Při výběru prádla samozřejmě hraje velkou roli, jaký jsme typ (naše barva vlasů, věk, velikost). “Určitému typu sluší úžasné přírodní barvy jako třeba hnědá, zlatá, kovová, zelená, jiným zase velmi výrazná červená nebo růžová, možností je opravdu mnoho, “ říká specialistka Sabina Kupilikova, majitelka obchodu BB prádlo. Sama potvrzuje, že za nejoblíbenější a nejslušivější barvu se dá považovat černá klasika. Sluší prakticky všem. Zejména pokud si vybíráme prádlo pod společenský oděv nebo na večer. Střih je mnohem individuálnější záležitostí. U něj už nezáleží pouze na našem vkusu, ale i tělesných proporcích. Každé ženě zkrátka sluší něco jiného. Tady se rady udělují velmi obtížně.

Barevné trendy 2019: přírodní barevné kombinace!

Každý rok vede v rámci módních trendů nějaká barva. Platí to i pro spodní prádlo? Ano! Návrháři i výrobci nabízejí jako každý rok široký výběr barev. Pokud jste se tedy těšily, že vám dáme jeden barevný tip, pak vás musíme zklamat. Jeden trend ovšem patrný je. V poslední době je kladen větší důraz na přirozenou krásu, tedy na přírodní barevné kombinace.

Vkus Češek se od cizinek výrazně liší!

Jestli vás zajímá, zda mají Češky odlišný vkus od zbytku Evropy, případně světa, pak odpověď zní: ANO!  I podle odborníků máme vkus v tomto směru velmi odlišný. Například v Německu jsou ženy mnohem více usedlé. Proti Němkám se tedy dokážeme poměrně odvázat. “Češky kladou důraz na ženskost, ale zase oproti ženám z jižních zemí (Italkám nebo Španělkám) se zase držíme trochu zpátky,” říká Sabina Kupilikova. Podle ní je to někdy trochu škoda. “Myslím, že by se s výraznějším prádlem naše ženy cítíly určitě lépe.  Na trhu je mnoho krásných šatů, korzetů, různých zajímavých modelů podprsenek, podvazkových pásů i nejrůznějších punčoch, na které si Češky tolik netroufnou,” dodává odbornice.

K TÉMATU  Vyberte si stylový koš na prádlo. Jednoduše uschová všechno špinavé, co čeká na praní, a doplní vzhled vaší koupelny

Jsme ochotné investovat do drahého prádla nebo šetříme?

Je dobrou zprávou, že jsme se v tomhle směru “polepšily”. Na kvalitě nešetříme. I když je to tak,  že každá si koupíme prádlo podle svých finačních možností, obecně se dá říci, že české ženy jsou ochotné do kvalitního spodního prádla investovat své peníze. Dobře si uvědomujeme, že u prádla nejde pouze o vzhled, ale především o pohodlí při jeho nošení. A to, jak se cítíme, ovlivňuje následně celý náš den. I taková věc, jako je škrtící podprsenka nebo nepadnoucí kalhotky, nám může pokazit mnohé chvilky. A naopak pocit, který nám dodá příjmné a slušivé prádlo, je k nezaplacení. Jistě znáte ten pocit.

Podprsenku si už umíme vybrat

Ještě před deseti lety měly Češky vážný problém při výběru spodního prádla. Zejména co se podprsenky týče. Přišla ale osvěta a ženy se v tomhle směru rády poučily. I podle paní Sabiny jsou tyhle časy pryč a ženy díky dostupnosti informací už v tomhle chyby zpravidla nedělají. Stále ale zůstává, že prádlo je dobré si před nákupem vyzkoušet. Tabulky nemusí sedět a i u oblíbené značky se může stát, že změní náhle střih a od jedné firmy vám náhle padne i více velikostí.

Jakých chyb se stále ještě dopouštíme?

Asi nejčastější chybou, která stále ještě mezi českými ženami při výběru spodního prádla přetrvává, je fakt, že si nechceme přiznat změnu našeho těla. Domníváme se, že máme stejnou velikost podprsenky jako před pár lety (mohdy i desetiletími). A někdy je těžké nás přesvědčit, že časy se mění. Máte to také tak? Pak je na personálu prodejny, zda a jak nás o této skutečnosti přesvědčí či nikoli.

Mohou kalhotky tanga ničit zdraví?

Před pár lety se tradovalo, že střih kalhotek (tanga) mohou ničit naše zdraví. Ptaly jsme se odbornice, co si o tom myslí. A její odpověď zní: “S ničím takovým jsem se v praxi nesetkala. Znám ženy, které z určitých zdravotních důvodů nemohou tanga přechodně nebo vůbec nosit (např. po porodu nebo při určitých gynekologických problémech). Pro některé se jen stanou nepohodlné a začnou nosit třeba velmi oblíbené brazilky,”.

Stahovací prádlo: Existují tady nějaké trendy?

U kategorie stahovacího prádla nás zajímalo, zda existují nějaké aktuální trendy. Stahovací prádlo je totiž poměrně oblíbenou záležitostí a dočkalo se mnoha vylepšení svého vzhledu. (Dnes už tak můžete sehnat velice krásné kousky na místo neforemného stahovacího “tunelu” neurčité barvy.) Které je tedy nejoblíbenější? Mezi velmi oblíbené patří stahovací kalhotky vysoké pod prsa, které pěkně vytvarují a zeštíhlí pas. Ženy si pochvalují, že se jim pod oblečením netvoří žádné nevzhledné faldíky.  Podle odbornice jsou v kurzu i stahovací košilky se širokými ramínky, které zakryjí případný převis kůže kolem obvodu podprsenky a v podpaždí, s čímž ženy s nějakým tím kilogramem navíc nejčastěji bojují.

K TÉMATU  3 jednoduché typy pro dokonale padnoucí šperky

Krásné kousky pro letošní sezónu si můžete vybrat i na FB stránkách BB prádla.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jsou konečně vidět výsledky po dlouhých týdnech strávených v posilovně? Konečně se ukazují buchtičky na břiše, kvůli kterým jste poslední měsíce nejedli sladkosti a drželi si zdravý jídelníček? Nezmařte svou dlouhou snahu a vyhněte se několika věcem, po kterých se tloustne, a to extrémně rychle.
Čínský horoskop je úplně jiný než ten náš. V tomto horoskopu je také celkem 12 znamení, ty pak prezentuje rok narození. Rok Tygra slibuje zajímavý vývoj, kroky vpřed, radost, ale i strastiplnou cestu k našim cílům. Pojďte se podívat, co podle čínského horoskopu letos čeká právě vás!
Vzhledem k tomu, že čas už sledujeme spíše na chytrých telefonech, hodinky se stávají hlavně módním doplňkem. Díky tomu, že je nabízeno mnoho různých designů, můžete si je zcela přizpůsobit svému stylu. Ovšem ženský šatník mnohdy bývá rozmanitý, takže může být složité vybrat k oděvu ty pravé hodinky. Tyto tipy vám však pomohou s výběrem a jejich nošením.
Chtěli byste naší planetě pomoci od nadbytečného odpadu, ale nevíte, jak na to? Nemusíte ze dne na den začít kompostovat a stloukat si doma vlastní máslo. Stačí se jen řídit několika jednoduchými radami, které zvládne opravdu každý.
Také jste čekala na sluneční paprsky, až vám prozáří každý den? Konečně jaro! Ale jen do té doby, než sluníčko zasvítí přes zaprášená okna a vy najednou vidíte svůj byt v mnohem jasnějších konturách. Chtělo by to jarní úklid? Neztrácejte čas a jděte na to hned. Zvažte, jestli zapojit rodinu. Někdy si opravdu důkladně uklidíte jedině sama!
Sluníčko začíná mít pomalu sílu, dny už jsou pořádně dlouhé a ve vás se začíná probouzet letní nálada? Nebojte se ji podpořit barvami, které pustíte do svého botníku. A jednoznačnou trefou jsou pro tuto sezónu bílé balerínky!
Kuchyňský kout je plný nejrůznějších spotřebičů, bez kterých bychom se při vaření prakticky neobešli. V případě, že vám chybí mikrovlnná trouba, pojďme si prozradit, jak ji vybrat. I tento společník se vybírá na základě několika kritérií.
Nestíháte sníst banány včas a pak vám doma zčernají? Myslíte si, že přezrálé a již na první pohled nehezké banány už se nedají jíst? Možná už vám nebudou chutnat jen tak, ale můžete si z nich připravit dezert nebo třeba zmrzlinu. Jak můžete zužitkovat přezrálé banány? Určitě na mnoho způsobů, vyzkoušejte tyto recepty. A využít pak můžete i samotné slupky, které byste za normálních okolností vyhodili.
Dvě dimenze jednoho problému - najít si manžela a správně se o něj postarat - patřily k těm nejzásadnějším tématům, které před 70 lety řešily magazíny a žurnály určené ženám. Inspiraci z nich můžete načerpat i dnes, ale jen na vlastní nebezpečí.
Zařizujete zrovna svůj byt či dům a rádi byste se nechali inspirovat nějakým stylem? Pokud je vám blízký vyrovnaný způsob života a máte rádi harmonické prostředí, vyzkoušejte Japandi! Ten se v sobě snaží kombinovat na první pohled dva zcela odlišné styly – skandinávský a japonské tradiční bydlení wabi-sabi.
Na čistotu a minimalismus se zaměřil architekt Matt Watts. Jeho moderní stodola nabízí prostorné a komfortní bydlení. Prosluněnému interiéru vévodí zatočené schodiště. Zaujme i kuchyňský kout, celý laděný do černé barvy.
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.

Výběr článků

Léto je v plném proudu a častuje nás nevyzpytatelným počasím. Vyzrajte na něj s limonádami plnými ovoce. Horké dny si žádají osvěžení a během těch deštivých zase potřebujete vitaminy, abyste předešli nachlazením. Přinášíme proto tipy na limonády z exotického ovoce, které zahrnují jak osvědčené klasiky, tak netradiční kombinace. Nejenomže vám budou chutnat, ale zároveň vás – alespoň pomyslně – přenesou tropického ráje.
Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop krásy a duševního zdraví na nový pracovní týden. Nenechte se hned v pondělí zbytečně vytočit, a taky myslete na oslabenou imunitu, teploty pěkně padají dolů! Na co si dát pozor?

Nepřehlédněte

High Desert Modern house se nachází v malém městě Bend v americkém Oregonu, v dosahu horských sjezdovek. Překrásná rezidence vás svým řešením uchvátí. Hlavní myšlenkou domu jsou posuvné panely, které mohou úplně oddělit a doslova skrýt jednotlivé prostory navzájem.
Růže jsou překrásné a mohou mít mnoho podob, navíc patří k odolným a také k nejstarším rostlinám, které se pěstují. Můžete si je vysadit do záhonků, ale i do květináčů. Vždy vám budou dělat radost nejen tím, jak vypadají, ale i tím, jak voní. Jak se o ně ale správně starat? Co potřebujete k tomu, aby růže kvetly dlouho?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek