Čtvrtek , 16. 05. 2024

Přemysl

Femtech: Jak technologie formuje budoucnost ženského podnikání

Vstupte do světa femtech, inovativního průmyslu, který kombinuje technologie a ženské zdraví. Zjistěte, jak tyto technologie překonávají tabu a otevírají nové možnosti pro ženy všude.
femtech
Pojem FinTech je složeninou slov finance a technologie.

Female technology, je rostoucí průmyslový segment na křižovatce technologií a ženského zdraví. Tento sektor, který se začal formovat relativně nedávno, se rychle stává dynamickým polem, kde inovace napomáhají řešit specifické potřeby a výzvy ženského zdraví. Od reprodukčního zdraví, menstruačních cyklů, těhotenství a menopauzy až po obecné wellness a zdravotní péči – femtech překonává dlouholetá tabu a otvírá dveře k lepší péči, vzdělávání a osvětě pro ženy po celém světě.

FemTech jako nový obor

1. Překonávání tabu a šíření osvěty: Mnohé aspekty ženského zdraví byly tradičně opomíjené nebo považované za tabu. Femtech aplikace a platformy přinášejí témata, jako jsou menstruace, menopauza nebo sexuální zdraví, do popředí a umožňují otevřenou a informovanou diskusi.

2. Personalizovaná péče a sledování: S pomocí nositelných technologií, mobilních aplikací a AI umožňuje femtech ženám sledovat a analyzovat jejich zdravotní stav s bezprecedentní přesností. Od sledování menstruačního cyklu, plodnosti až po specifické zdravotní stavy, jako je endometrióza, nabízejí tyto technologie personalizovanou péči a důležitá data pro lepší porozumění vlastnímu tělu.

3. Zlepšení přístupu k péči: Femtech rovněž zpřístupňuje zdravotní služby ženám v odlehlých nebo znevýhodněných oblastech, kde tradiční zdravotní péče může být omezená. Telemedicína a online konzultace umožňují ženám přístup k odborné péči, aniž by musely opustit svůj domov.

4. Podpora ženského podnikání: Femtech je jedním z mála průmyslových odvětví, kde ženy hrají klíčovou roli nejen jako zákaznice, ale i jako zakladatelky a vedoucí pracovnice. Tento sektor poskytuje platformu pro ženy v technologiích a podnikání, aby rozvíjely inovace zaměřené na ženské zdraví a wellness.

5. Výzkum a vývoj: Investice do femtech rovněž podporují výzkum a vývoj v oblastech ženského zdraví, které byly dříve přehlíženy. To zahrnuje vývoj nových léčebných metod, diagnostických nástrojů a zdravotnických zařízení speciálně navržených pro ženy.

K TÉMATU  Domácí tělocvična je ideální pro špatné počasí. I v malém bytě najdete místo, kde si zacvičit

Digitální platformy pro ženy nejenže formujÍ budoucnost ženského podnikání, ale také znamenÍ revoluci v péči o ženské zdraví. Díky odvaze a inovacím v tomto sektoru se otevírají nové možnosti pro ženy všude na světě, aby žily zdravější a plnější životy. Jde o přelomový moment, kdy technologie a ženské podnikání jdou ruku v ruce, aby přinesly pozitivní změnu ve světě.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Příběhy úspěchu ve světě technologií a internetu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Snad každý rodič od svého milovaného dítěte očekává pouze to dobré, doufá, že se vydá správnou životní cestou a bude šťastné. Takhle to ale samozřejmě v životě bohužel nechodí a někdy se holt i to nejhodnější dítě může dostat na scestí. To se stalo mé dceři Markétě, já se s tím však do teď nemohu vyrovnat. Odvedl nám ji drogový dealer.
Trávíte u počítače celý den v práci? Používáte během práce mobilní telefon nebo tablet? Pak je na čase zaměřit se na to, abyste volný čas vyhradila čemukoliv, jen by to toho neměly spadat moderní technologie.
Trápí vás akné? Dělají se vám pupínky, různé vyrážky a vás už to přestává bavit? Možná jste zkoušeli plno mastiček, plno čistících přípravků, ale i tak se vám potíže s pletí stále vrací! Jak vyřešit akné jednou provždy? Dá se to vůbec? Rovnou vám řeknu, že ano! A nyní vám prozradím, jak na to.
Období menstruace nemá ráda asi žádá z nás. Jak si ho tedy zpříjemnit, aby to nebyly dny v pekle? Zkuste pár tipů, aby vám bylo lépe!
Častou chybou nás žen je, že si oblíbíme určitý typ kosmetiky a používáme ji po celý rok. Ale nežijeme v zemi, kde je počasí stálé. Proto je třeba kosmetiku obměňovat podle ročního období. Nejinak je tomu právě nyní s příchodem podzimu. Vaše pleť bude potřebovat jinou péči.
Zdravé lesklé vlasy plné síly a vitality jsou ozdobou každé ženy. Dosáhnout tohoto stavu ale nemusí být vždy snadné. Jednou z nejčastějších chyb je, že svým vlasům věnují ženy péče až příliš. Neustálé mytí, česání, kulmování, fénování či žehlení vlasy zatěžuje a poškozuje. Pravidelná péče je samozřejmě důležitá, je však třeba přistupovat k ní z té správné strany. Jak tedy o vlasy správně pečovat?
Jak poznat menopauzu? Otázka, kterou si po čtyřicítce začne klást mnoho žen. Menopauza, klimakterium či přechod, je přirozené období v životě každé ženy, kdy dochází útlumu funkce vaječníků a v důsledku toho k vymizení menstruace.
Máte v plánu pořízení nové kuchyňské linky? Pak jistě stojíte před důležitým rozhodnutím. Je lepší koupit si kuchyňskou linku matnou, nebo lesklou? Jasná odpověď v podstatě neexistuje, můžete však obojí zkombinovat nebo si projít všechny výhody a nevýhody. Jak se nakonec rozhodnete?
Přivítání nového domácího mazlíčka do rodiny je vzrušující krok plný radosti a nových zážitků. V tomto článku prozkoumáme, jak se připravit na příchod nového člena rodiny, od výběru správného druhu mazlíčka až po základní potřeby, které zajistí jeho pohodlí a zdraví. Zdůrazníme důležitost zodpovědného přístupu k péči o mazlíčka, včetně výživy, výchovy a socializace. Objevte, jak může nový domácí mazlíček obohatit váš život a přinést do něj nejen zábavu, ale i lásku a společnost.
Modelka Simona Krainová je v poslední době známá zejména pro své očistné kúry a detoxy, ájurvéda ji doslova pohltila. Jak taková harmonizace těla pod taktovkou 5000 let staré indické medicíny probíhá?
Sladkou chuť snad všichni milujeme už od dětství a většině z nás taková slabost zůstala až do dospělosti. Každý z nás pak po sladkém saháme z různých důvodů. Někdy je za tím jen zrádný okamžik, kdy nás honí mlsná, jindy si tím potřebujeme spravit náladu. Ať už si to chceme přiznat nebo ne, cukr našemu zdraví škodí. Dá se na sladké vůbec zapomenout, a jak ho můžeme vyřadit ze života úplně? Na to se právě teď podíváme.
Lady Gaga se nesmazatelně vryla do historie pop music. Diva, která to v životě rozhodně nemá jednoduché, ale i přes všechna příkoří stále posouvá svou uměleckou kariéru dál a dál. Natočila film, získala Oscara, a nikdy se nevzdala svého snu.

Výběr článků

Úsměv se podílí na dobrém prvním dojmu. Pakliže máte zuby zažloutlé a nehezké, nemůžeme se divit tomu, když lidé odvrací zrak při rozhovoru s námi. Pokud chcete mít zuby krásně bílé jako perličky, je načase zjistit, díky čemu bílého chrupu dosáhnete.
Roztomilé překvapení se skrývá pod peřinou. Není to krása, takhle si lebedit? Bezstarostný spánek chlupatých mazlíčků úplně vybízí k podobnému odpočinku. Tady se navíc jedná o takzvaný synchronizovaný spánek. Jak je vidět, účastníci si navzájem vůbec nepřekáží.
Kdo by netoužil po tom žít v domácnosti, která se vzhledově podobá královskému paláci! Pokud jste zastánci kombinace romantiky a možná malého kýče, anglický styl bydlení je pro vás to pravé. A i když nežijete na anglickém venkově, můžete takto zařízený příbytek mít. Stačí se držet několika pravidel.

Nepřehlédněte

Jak si potvrdit, že krmivo, které svému psovi kupujete, je té nejvyšší kvality a skutečně obsahuje vše, co pejsek ke spokojenosti potřebuje? Ověřte si, zda obsahuje následující suroviny a zaměřte se na chování a vzhled svého psího kamaráda.
Hlavní rozdíl, kterým se vířivky liší od bazénu? Užíváte si je celoročně! Odhalit vyhřátou kouřící hladinu je paráda, třeba uprostřed noci, kdy můžete pozorovat hvězdy. Stejně tak skvělý zážitek je koupání v zimním období, kdy horká koupel kontrastuje s chladným vzduchem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek