Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Rodina nebo práce? 5 rad, jak zvládnout vše!

Taky jste to slyšela? Vyber si buď kariera, nebo dítě! Naštěstí dneska už jde zvládnout vše. Přinášíme 5 rad, jak hravě zvládnete obojí.
rozhodování
Kariera nebo práce?

Možná jste už slyšeli tuto otázku: “Vyber si buď kariéru, nebo dítě!” Nicméně, v dnešním světě, můžete mít obojí, a to tak, aby vám to přinášelo radost a smysl. Přinášíme vám 5 rad, jak zvládnout rovnováhu mezi rodinou a prací, a žít tak naplno.

1. Rada nad zlato: definujte svoje priority

Prvním krokem k zvládnutí rovnováhy mezi rodinou a prací je jasně definovat své priority. Co je pro vás nejdůležitější? Co chcete dosáhnout v oblasti kariéry a co v rodinném životě? Definování těchto priorit vám pomůže zaměřit svou energii na to, co má pro vás největší význam.

2. Organizujte čas

Správné plánování a efektivní využívání času jsou klíčem k úspěchu ve vyvážení rodiny a práce. Vytvořte si rozvrh, který vám umožní věnovat se jak kariéře, tak rodinným povinnostem. Buďte flexibilní, ale současně se snažte držet se svého plánu.

3. Získejte podporu

Nikdo nemusí zvládat všechno sám. Hledejte podporu od partnera, rodiny, přátel nebo profesionálních služeb, pokud je to potřeba. Spolupráce s ostatními vám může značně ulehčit zvládání obou sfér života.

4. Učte se říkat “ne”

Říkat “ne” není sebepohoršující. Učte se stanovit hranice a odmítnout další povinnosti, když máte pocit, že jste již vyčerpáni. Respektujte svůj čas a energii.

5. Buďte přítomní

Když jste s rodinou, buďte s nimi naplno. Když jste v práci, soustřeďte se na své povinnosti. Kvalita času, který věnujete rodině i práci, je důležitější než kvantita.

Zvládání rovnováhy mezi rodinou a prací může být náročné, ale je to možné. Buďte trpěliví sami k sobě a nezapomínejte, že každý den je nová příležitost pro dosažení této rovnováhy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Každá koruna se počítá: Na čem všem se dá ušetřit?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Výrazná změna zasáhla do české hudební scény, když zpěvák, hudebník a skladatel David Koller oznámil svůj odchod ze skupiny Lucie. Informaci potvrdil i jeho manažer Tomáš Staněk, ačkoliv zatím zůstává tajemstvím, co přesně stojí za touto změnou.
Nechceme je, bojujeme proti nim a stejně před nimi neutečeme. Vrásky už jednoduše patří k životu každého člověka, ovšem u někoho se objeví dřív a u jiných později. I když jejich přítomnost je zcela nevyhnutelná, pořád existují cesty, jak jim předcházet anebo zmírnit podobu těch, které se usídlily na naší tváři. Co zabírá na vrásky v každém věku?
Přemýšleli jste někdy nad tím, že začnete cvičit? Chtěli byste mít jakýkoli pohyb, ale nemůžete se k tomu prostě dokopat? Pokud ano, pak pokračujte ve čtení! Tento článek bude pro vás velkou motivací, proč s pohybem začít! Jak vám může změnit život doslova k nepoznání...
Jste milovnicí masáží a máte pocit, že znáte už všechny nazpaměť a přesně víte, jak která masáž probíhá? V tom případě vězte, že existují i masáže, které rozhodně neznáte a které jste ještě nikdy v životě nezažili. Jak to víme? Protože jsou natolik neobvyklé, že v našich končinách se téměř nevyskytují. Které to jsou?
Zahalte se do tepla a vydejte se s námi na lednové dobrodružství plné venkovních aktivit vhodných pro všechny věkové kategorie! Bez ohledu na věk si můžete užít odpoledne při sáňkování, procházky v zasněženém lese či stavbu sněhuláka. Připravte se na lednovou zábavu a objevte radost z aktivit pod širým nebem.
Máte za sebou poměrně náročné týdny a přemýšlíte, jak si spravit náladu? I když zaručeně pomáhá zmrzlina společně s dobrým dezertem, nemusíte se nutně uchylovat k cukru. Stačí se jen správně obléknout!
Už na gymnáziu jsem věděla, co chci dělat. Chtěla jsem se stát fyzioterapeutkou, pracovat s lidmi a pomáhat jim od bolesti. Jenže to nebylo tak snadné, na vysokou jsem se nedostala, ani napoprvé, ani napodruhé, a tak jsem to vzdala a rozhodla jsem se, že se stanu masérkou. A pak přišla hodně lákavá nabídka.
Kdo by neznal milou Rachel ze seriálu Přátelé? Jennifer Aniston tato role jednoznačně proslavila. Od té doby ale natočila spoustu filmů, kde jsme mohli obdivovat její herecký talent a nestárnoucí krásu. Na hollywoodském výsluní tak zůstává nadále, a nevypadá to, že by se chystala odejít. Ale i ona má občas dny jako „pouhý smrtelník“. Co jste o ní určitě nevěděli?
Také máte každoroční problém, co koupit, manželovi, synovi nebo dědečkovi? Ženám se nakupuje samo, ale pro mužům? My pro vás máme tipy na originální vánoční dárky, které rozhodně nezůstanou dlouho zabalené…
Začala jste na jaře trénink v přírodě a chcete pokračovat? Běháte nebo chodíte? Dá se to zvládnout i na podzim. Podzim sice přináší nižší teploty, mlhu a občasný déšť. Na takové počasí se však můžete připravit a má dokonce i své výhody. Jak sportovat na podzim a využít potenciálu počasi?
Chcete dát svému milenci ultra speciální dárek, který mu ukáže, jak vám na něm záleží? Proč nezkusit smyslnou, erotickou masáž? Erotická masáž, která je dokonalým způsobem, jak vás dostat oba do nálady, je skvělou formou předehry a může pomoci budovat a prodlužovat potěšení, aby bylo vyvrcholení ještě příjemnější. A co si budeme, vzrušená budete i vy – a jak! Sama to dnes večer zkuste.
Jakékoliv potíže se spánkem se mohou nepříjemně odrazit na průběhu celého našeho dne. Pokud se necítíte ve své kůži, hned se obtížněji hledá potřebná trpělivost při doprovázení dětí do školek či do škol. Stěží budete pak mít v práci dostatek energie na řešení všech úkolů. Není však nutné sahat hned po lécích. Kvalitu svého spánku můžete výrazně podpořit pomocí bylinek. Jaké stojí za to vyzkoušet?

Výběr článků

Chystáte se do nové nebo první práce. Prošla jste vítězně pohovorem, máte podepsanou pracovní smlouvu. Co vás bezprostředně po nástupu do zaměstnání čeká? Na co se připravit a na co nepřistupovat, ani kdyby vás nutili?
Kde začít? Anální sex rozhodně nepatří mezi okrajové praktiky, ale přesto se mu spousta párů z rozličných důvodů vyhýbá. Obvykle kvůli strachu z neznámého. Přeci jen jde o milování, které je opředeno různými mýty, polopravdami a absolutními nepravdami. V tomto článku se dozvíte důležitá fakta i rady, jak si první milování „do zadku“ užít bez rizika bolesti či „voňavé“ nehody.
Správné sezení na záchodě je stejně důležité, jako například sezení u pracovního stolu s počítačem. I když je vyprazdňování naprosto přirozený jev, většina z nás ho provádí špatně. Představíme vám ty největší chyby, kterých se na toaletě při vykonávání potřeby dopouští každý z nás. O jaké se jedná?

Nepřehlédněte

Okenní parapety nemusí zét prázdnotou, i když teploty padají k nule. Stačí, když si vysadíte rostliny, jež jsou pro podzim typické a kterým podzim dokonce prospívá. Jednou takovou podzimní květinou je vřes, který se hravě popere i s prvními zimními mrazíky. Jelikož ho lze koupit v bílé i růžové barvě, bude hezky zdobit jinak pochmurné a smutné okenní parapety.  
Pohyb v těhotenství nepřispívá pouze k udržování optimální hmotnosti maminky. Mnohem důležitějším faktem je to, že jde o významný faktor pro udržení celkové tělesné kondice, dále podporuje srdeční funkci, zachovává pružnost cév a navíc je důležitý pro zachování správného držení těla.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek