Pátek , 10. 05. 2024

Blažena

Nádherná místa Nízkých Tater, o kterých turisté netuší

Turistické středisko Jasná je velmi známé, stejně jako mnoho dalších míst v jeho okolí. Dovolená v Nízkých Tatrách na Slovensku ale může být plná jedinečných zážitků z míst, která každý nezná. Poradíme vám, kam vyrazit, abyste nebyli obklopeni obrovskými davy turistů. Díky tomu si užijete dovolenou mnohem více.
tatry
Zdroj obrázku: sitriel / stock.adobe.com

Mezi známá místa Nízkých Tater patří:

  • Demänovská dolina,
  • Chopok,
  • Ďumbier,
  • Demänovské jeskyně.

Přírodní vířivka

Pro zahřátí a zajímavé místo vyrazte do obce Liptovský Ján, který se nachází mezi Liptovským Mikulášem a Liptovským Hrádkem. Najdete tu jedinečné termální prameny v přírodním koupališti, kterému se říká Kaďa. Užijete si zde vodu o teplotě 28 stupňů a nádherný výhled do okolí, včetně malebných domků na slovenském venkově.

Jánská dolina

Jeskyně v Jánské dolině nejsou tak navštěvované jako v Demänovské dolině, ale jsou stejně krásné. Nezapomeňte si dámské a pánské mikiny, protože v jeskyních je zima. Celý komplex skrývá 246 jeskyň o délce 44 kilometrů. Do jeskyní můžete zavítat celoročně a vnitřek si prohlédnout během hodinové prohlídky. S čelovkami na hlavě to bude velké dobrodružství pro děti i dospělé.

Výlet po hřebenech

Nad Jánskou dolinou se můžete vydat na pochod po hřebenech. Bez ohledu na to, z jaké strany se vydáte, uvidíte nádherné scenérie. Hotel Nízké Tatry vám potom poskytne pohodlí, které potřebujete po dlouhé túře. Navíc zde ochutnáte slovenské speciality, které jinde neochutnáte. A domů si přivezete vzpomínky a fotografie, které nebude mít ze Slovenska každý turista.

Skalní Okno

Přírodní zajímavost, tzv. Okno uvidíte z Jánské doliny, ale nachází se na masivu Ohniště. Jestli se tam chcete podívat, udělejte si výlet ke Štefánikově chatě, která se nachází ve výšce 1728 metrů. Jde o celodenní výlet, a proto byste si nahoře v chatě měli zajistit ubytování. Jinak vás může velmi nemile překvapit tma nebo špatné počasí.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léto nepochybně patří k vůbec nejoblíbenějšímu období, které většina z nás vždy netrpělivě vyhlíží. Ostatně není nic lepšího, než si užívat sluneční paprsky, hodit opalovačku a vyblbnout se v prohřáté vodě. Jenže co když pohodovou idylku naruší příchod menstruace?
Ačkoliv by se mohlo zdát, že se negativita posledních událostí ve světě promítne i do barev kolem nás, opak je pro letošek pravdou. Do módy se totiž dostávají spíš pozitivní naděje na uvolnění a módní scéna tak doplňuje štěstí a hravost, které nám v uplynulých měsících chyběly. Jaké barvy letí na jaře 2021 a jak je využít ve svém oblékání? Přinášíme vám tipy na trendy oblečení a šaty pro plnoštíhlé včetně doplňků.
Letní péče o vlasy je nevyhnutelná, pokud toužíte po zdravé kštici. Letní počasí může vlasy poškodit víc, než zima a mráz. Ostré slunce, slaná nebo chlorovaná voda jsou nebezpečím pro vlasy i pokožku hlavy. Vlasy se vyšisují a hodně vysuší. Roztřepí se konečky, ztratí lesk a mohly by působit matně a neupraveně. Péče o vlasy je ve vedrech náročnější a abyste měly svou hřívu pěknou i v létě, dodržte několik zásad.
S jarem je mimo stoupajících teplot neodmyslitelně spojena obměna šatníku za vzdušnější a pestřejší oblečení. Prostor dostávají kousky s vypasovanějšími střihy podtrhujícími ženskost a jemnost. Konec konců, kterou z žen by nepotěšila mužská pozornost, kterou vyvolá právě dobře padnoucí sukně různého střihu a délky? Víte, jaký střih se k vaší postavě hodí nejvíce?
Podzim už je tady a vy pomalu měníte i svůj šatník. Jaké budou podzimní trendy 2023 a co si na sebe obléknout? Inspirujte se našimi tipy.
Prázdniny a dovolené jsou za dveřmi. Ovšem letos budou pro mnohé z nás jiné. Místo koupání v teplém moři nás čeká ráchání v bazénech, studených řekách a ne vždy zrovna čistých rybnících či přehradách. Následkem pak může být řezání a pálení, které mnohé z nás tak důvěrně znají. Typické letní záněty totiž dokážou pořádně potrápit a zkazit volno.
Určitě jste to v rodině zažili. Stačí obyčejné Člověče, nezlob se! Vaše figurka je shodou náhod v domečku dřív a už dítě hází kostkou, kácí figurky, bourá hrací plán a křičí, že zase prohrálo! Měli jste ho raději nechat vyhrát? Prohra je součástí života. Nechte ho někdy prohrát a projít si smutkem, který následuje.
Je to sen snad každého z nás. Cestovat po světě a přitom vydělávat. Není to však nereálný sen, pokud se z vás stane digitální nomád. Takhle se dnes živí kde kdo. Stačí jen vědět, jak na to.
Střelci, jakožto jedno z ohnivých znamení, dokáží být neuvěřitelně spontánní a jsou to právě oni, kteří vám bez obalu řeknou naprosto vše, ať se vám to líbí či nikoliv. Oni věci nefiltrují. Se Střelci bývá velká zábava, často jsou proto obklopeni hromadou lidí a přátel. Mají nadstandardní konverzační schopnosti a své okolí umí vysoce zaujmout a inspirovat, aby žili svůj nejlepší možný život.
Plánujete svou zahradu krásně osvítit? Chcete na ní strávit následující teplé měsíce? Osvětlení na zahradu zkrátka patří. Je součástí vašich večerů s přáteli i grilovacích večírků. Je to nejen stylový prvek, ale také mluvíme o funkční a praktické části zahrady zabraňující mnoha nepříjemným nehodám jako jsou pády ze schodů, pády do bazénů, jezírek a podobně. Vyberte si osvětlení na zahradu správně a střízlivě.
Spodní prádlo je nedílnou součástí každodenního života. Kromě toho bývá také důležitým prvkem v tom intimním kontextu. A to zejména z pohledu mužů. Hezké spodní prádlo totiž dokáže muže naladit na tu správnou náladu, umocnit v něm nejrůznější fantazie a představy. Které je ale láká úplně nejvíc a jak na jednotlivé kousky reagují?
Svatební den bývá pro mnoho lidí tím nejkrásnějším. Když žena dostane zásnubní prstýnek, začne se jí v hlavě točit milion věcí, které by na svatbě chtěla mít. Důležité je, se z toho nezbláznit. Pokud si můžete dovolit zaplatit společnost, která se organizací svateb zabývá, ušetříte si určitě mnoho starostí a nervů, ale z finanční stránky to asi nebude žádný med. Pokud děláte svatbu na vlastní pěst, nejlepší bude, pokud si všechny důležité věci budete sepisovat do deníčku. A to nejen množství hostů, velikost dortu, místo konání svatby, ale také samotný rozpočet, který se za svatbu chystáte utratit.

Výběr článků

Kombuchu už snad známe všichni. Je považovaná za zdravý fermentovaný čaj, který pomáhá nejen našim střevům, ale i celkové imunitě. Ještě ale existuje spoustu věcí, co o ní neznáte. Tak například – věděli jste, že kombucha může i uškodit?
Aby tělo fungovalo správně, je zapotřebí mít vyvážené množství ženských i mužských hormonů. Zkrátka od všeho tak akorát. Každý takový výkyv - nedostatek, nebo naopak nadbytek jednotlivých hormonů, dokáže ženám způsobit značné problémy. A o jednom z nich se právě nyní pobavíme.
Dnes je ten správný den se rozhodnout, s kým chcete trávit svůj drahocenný čas, a komu ho naopak nedávat! Dejte na svůj vnitřní hlas.

Nepřehlédněte

Developerský projekt Vilapark Klamovka je zasazen do zeleného prostředí hlavního města, přitom v dosahu plné občanské vybavenosti. Pokud plánujete zůstat v metropoli, ovšem prahnete po klidné lokalitě, nadchnou vás nové byty v Praze 5. V následujících řádcích vám o lokalitě, nabízených bytech i celém projektu prozradíme více informací.
Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek