Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Zvětšení prsou vlastním tukem: Vše, co potřebujete o lipofillingu vědět

Pokrok medicíny je neskutečný a těžko bychom si kdysi mohli představit, že i z malých prsou se dají vykouzlit vysněné trojky, a to vše pomocí silikonových implantátů. Ovšem věděli jste, že zvětšit prsa se dají i pomocí vlastního tuku, který většině z nás přebývá na jistých partiích? To zní jako výhra po všech stránkách!
lipofilling
Zvětšit poprsí se dá i vlastním tukem. Tato metoda čím dál víc získává na popularitě.

16. 11. 2022

Co je lipofilling?

Termín lipofilling představuje aplikaci vlastního tuku do míst, která chceme upravit. Lipofilling prsou tedy znamená nahrazení tradičních prsních implantátů vlastním tukem. Jedná se o operační zákrok, při kterém dochází k odebrání tuku z nežádoucích partií, následně je tento tuk aplikován do prsou za účelem jejich zvětšení.

Jak lipofilling probíhá?

Zvětšení nebo zpevnění prsou je provedeno vlastním tukem a kmenovými buňkami, které se běžně nachází v kostní dřeni nebo tukové tkáni. Tam, kde je tuku nejvíce (zpravidla se jedná o břicho, stehna, hýždě nebo boky) se provede liposukce. Tuk se poté speciálně upravuje v laboratoři. Tato metoda je velmi oblíbená především díky funkci kmenových buněk, které jsou známé tím, že poškozené tkáně rychle obnoví. Mimoto mají kmenové buňky schopnost přeměny – mění se na buňky svalů, kostí či nervové a tukové tkáně.

Krok 1

Prvním krokem k vysněnému poprsí je konzultace s plastickým chirurgem. Během této schůzky je pacientce blíže vysvětlena metoda lipofillingu. Lékař také posoudí, zda je vůbec představa pacientky možná. V závislosti na výběru kliniky musí pacientka podstoupit klasické předoperační vyšetření u svého lékaře – kliniky operaci provádí v celkové či lokální anestezii. Několik týdnů před operací je pacientce také doporučeno výrazně omezit kouření a na čas vysadit léky zvyšující krvácivost.

Krok 2

V případě, že všechny předoperační výsledky jsou v pořádku, provede se předem naplánovaný zákrok. Během něho dochází k odebrání přebytečného tuku z míst, na nichž se předem pacientka a lékař domluvili, a následně po jeho úpravě jej může lékař aplikovat do prsou. Celý zákrok trvá v rozmezí 4 až 6 hodin.

operace
Během zákroku dochází k odebrání tuku z nežádoucích partií a jeho následném aplikování do prsou.

Krok 3

Jakmile je operace hotová, pacientka je převezena na pokoj, kde je stále pod dohledem zdravotnického personálu a monitorována přístroji. Prsa jsou zafixována širokými pásky. V případě zákroku v lokální anestezii může pacientka domů ještě v ten samý den. V případě celkové anestezie je propuštěna až den po zákroku.

K TÉMATU  Otestovali jsme: Jednoduchá maska na suché vlasy bez lesku!

Jak o prsa po zákroku pečovat?

Je zřejmé, že prsa budou po zákroku citlivější, ovšem v žádném případě se nesmí chladit či masírovat. Není zapotřebí ani speciální elastická bandáž a podprsenka, která by prsa stahovala. Pacientka by se měla dva měsíce vyhýbat náročnějším fyzickým aktivitám a rozhodně by si na prsa neměla lehat. Svůj konečný tvar prsa získají klidně až po půl roce, kdy se aplikovaný tuk ustálí.

Kolik lipofilling stojí?

Cenu lipofillingu si každá klinika určuje sama. V průměru ale počítejte kolem 65 tisíc korun, kdy tato cena zahrnuje jak počáteční konzultaci, tak různá vyšetření.

krása
Cena lipofillingu se přibližuje cenám za operaci se silikonovými implantáty

Jak dlouho lipofilling vydrží?

Zvětšení prsou vlastním tukem vydrží navždy. Je třeba však počítat, že část tuku se během prvních pár měsíců vstřebá, je tedy možná jeho překorigace (doplnění).

Pro koho je lipofilling vhodný?

Vzhledem k tomu, že část tuku se po aplikaci vstřebává do těla, zvětšení prsou je tedy možné jen o jednu, maximálně dvě velikosti. Velmi štíhlé ženy, které chtějí zvětšit svá ňadra z velikosti jedna na velikost tři, musí volit zvětšení prsou pomocí implantátů – bez většího množství podkožního tuku není lipofilling pro štíhlou ženu možný. Lipofilling je oblíbený zejména u žen, které chtějí poprsí spíše zpevnit nebo vytvarovat do lepších tvarů.

Výhody lipofillingu

  1. Mezi nejpřednější výhody této metody patří fakt, že do těla není aplikována žádná chemie, žádná cizí tělesa v podobě implantátů. 
  2. Další velkou výhodou je, že se pacientka vyhne nežádoucím průvodním jevům, kdy tělo silikonové implantáty nemusí přijmout. V některých případech u aplikace implantátů dochází například ke kapsulaci, asymetrii, výskytu seromů, vrásnění a podobně. Aplikace vlastního tuku a kmenových buněk tato rizika nenese.
  3. Lipofilling je také oblíbenou metodou už jen z toho důvodu, že pacientka po aplikaci nemá žádné jizvy. Tuková tkáň se do prsou vstřikuje pomocí injekční jehly, po zákroku zůstává pouze vpich, který se během několika dní ztratí.
  4. Po lipofillingu se pacientka zotavuje mnohem rychleji než po klasické plastice prsou. Zákrok a následná léčba je také méně bolestivá.
K TÉMATU  Horoskop krásy a duševního zdraví na víkend 29. - 30. 12. 2018. Vyvarujte se hádek s okolím a pozor na případné pokušení!
lipofilling
Lipofilling není vhodný pro velmi štíhlé ženy.

Nevýhody lipofillingu

  1. Lipofilling je operace jako každá druhá, je tedy nutné počítat s možnými nežádoucími účinky jako je vznik tukových nekróz, kalcifikací či olejových cyst.
  2. Mezi další nevýhody je přeplnění tukem nebo naopak vyplnění malým množstvím tuku. V takovém případě je nutná další aplikace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vyzkoušejte cviky, které vám zajistí krásná prsa

Ze života: Jak jsem musela na biopsii prsu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Love Island je celosvětově oblíbená reality show, která je jakousi obdobou dříve známé reality show Hotel Paradise, kterou vyhrála dnes již známá „podnikatelka“ Nela Slováková. Love Island má své fanoušky po celém světě, k nám se dostala v roce 2021, kdy byla odvysílána její první řada. Pamatujete si na její účastníky?
I když si v době neutichající rýmy myslíme, že se nám nemůže nic horšího stát, existuje celá spousta daleko vážnějších onemocnění, které nám dokážou život obrátit doslova naruby. Jednou z nich je rakovina – nemoc, která je obrovským náporem na psychiku.
Zahradní fontány, vodotrysky nebo kašny. Obzvlášť v paprscích slunce vypadá voda krásně, ale stejně tak navodí její podsvícení v noci příjemnou atmosféru. Fontány se liší tvarem i velikostí, dají se pořídit jako celek nebo nechat sestavit přímo na vaší zahradě. Jedno mají ale společné - jejich pohybující se třpytivá voda pro vás bude během relaxování venku stejně uhrančivá, jako táborák během letního večera.
Kolují všude a někdy je těžké vyfiltrovat, co je pravda a co je pouhá spekulace. Mýty jsou zkrátka nedílnou součástí nejen internetového dění, a na pár takových se spolu podíváme. Přesněji na tvrzení o jídlech, která zhoršují a podporují tvorbu akné, a přitom tomu tak ve skutečnosti není.
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Už jste o něm slyšeli? Pro někoho možná lákadlo, pro jiného naprostý strašák a nikdy by do toho nešel. Víte, co metoda holotropního dýchání obnáší, a k čemu může být dobrá? Pojďme se na to podívat, třeba vás to osloví a jednou ji vyzkoušíte.
Jak to vypadá, když v nákupním centru usedne za veřejné piano člověk a začne hrát? Tentokrát je to ale profesionální hudebník Henri Herbert, který za klávesami vypaluje skladbu Boogie Woogie Piano. Na svou dokonalou hru přirozeně kolemjdoucí upoutá!
V průběhu ledna vzplál na sociálních sítích vášnivý boj o tělesné ochlupení, když hnutí Januhairy oslavuje přirozenost a vyzývá ženy k odložení žiletek. Je zpět doba kdy se svoboda neoholených těl žen projevuje nejen slovy, ale i odvážnými činy. Přidáte se k revolučnímu hnutí, které vzdoruje společenským standardům krásy a zdůrazňuje jedinečný projev individuality?
Každá žena před příchodem svého prvního dítěte přemýšlí o tom, jaké to asi bude. Jak asi bude probíhat její těhotenství, jaký bude porod a jak vlastně bude její děťátko vypadat? Na všechny otázky však ani maminky ani kamarádky reálně odpovědět nedokáží. Jaké to tedy bude? Co už je předem dané?
Tinnitus je nemoc, která přichází zcela nečekaně, ale nezřídka s námi zůstává po celý život. Často se o ní hovoří jako o civilizační chorobě. Jenže tinnitus není nemoc jako taková, spíše jde o příznak něčeho jiného, jen lékaři stále nevypátrali čeho.
Snubní prsten je považován za žílu lásky. Nevěsta a ženich si je vzájemně nasazují při svatebním obřadu, jako symbol spojení, věrnosti a lásky. Také by se dal vnímat, jako symbol „vlastnictví”. Prstýnek dává ostatním jasně najevo, že dotyčná osoba není k mání, že už jeho nebo její srdce patří někomu jinému. Jejich symbolika se v průběhu staletí vyvíjela a stále vyvíjí v závislosti na tradicích a kultuře.
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.

Výběr článků

Chladná rána i večery nepřidají na náladě nikomu. Známe ale potraviny, které vás dokáží zahřát a zpříjemnit vám den. Už tím, že vám nebudete po těle chladno. Kterými obohatit podzimní jídelníček?
S příchodem vánočního období se nevyhnutelně mění nejen atmosféra domova, ale i pracovní prostředí. Jak zvládnout Vánoce v práci bez ztráty pohody a efektivity? Dnešní článek se věnuje právě této otázce a přináší pět praktických rad, jak skloubit vánoční radost s pracovními povinnostmi. Ať už jste zaměstnanec nebo vedoucí týmu, naše tipy vám pomohou vytvořit vánoční atmosféru v práci, která zlepší náladu a přispěje k dobrému týmovému duchu.
Moderní i retro radiátory - dnes mohou mít topná tělesa i ty nejdivočejší tvary. Retro se opět vrací do módy. Čemu dáte přednost?

Nepřehlédněte

V minulých dnech panovalo i na horách teplé, až jarní počasí. V nižších polohách a na jižních svazích taje sníh. Na sjezdovkách je ráno přimrzlý, odpoledne měkne nebo se mění v krupici. Kam tedy vyrazit lyžovat? Zde jsou tipy na některá zimní střediska.
Když vám píská v uších, pravděpodobně první, co uděláte, je, že začnete takzvaně googlit. Jenže to není nejlepší nápad. Dozvíte se totiž to, co vědět rozhodně nechcete. Máte tinnitus. A to buď na nějaký čas, nebo na celý život. Jenže ne vždy je to pravda.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek