Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Jak, a hlavně KDE si najít chlapa po 40?!

Rozvod, rozchod nebo jen neustálá smůla na chlapy – důvodů, proč jste i ve čtyřiceti letech stále sama může být vícero. Ženy se však nechtějí snu o šťastném životě vzdávat, vždyť jim na světě zbývá ještě mnoho let. A tak se ptají na jedno – jak a kde najít chlapa po 40?
najít chlapa
Najít chlapa můžete v každém věku. Poradíme vám jak.

09. 11. 2022

Současná doba vztahům nahrává, a to v jakémkoli věku. Existují sociální sítě, online seznamky nebo podobné portály, navíc pořád můžete najít chlapa tak, že ho proste potkáte na ulici nebo v supermarketu při nakupování potravin. Tady zůstávají pravidla seznamování pořád stejná.

Co se však změnilo, je žena samotná. Ta má totiž jasnější představu o tom, jak by měl onen „pan božský” vypadat, jaké by měl mít vlastnosti a priority. Ale je také pravdou, že pokud se někdo takový do pár měsíců (klidně i let) nenachází, z těchto požadavků velkou měrou začínáme polevovat.

Pravidla seznamování

V čem konkrétně se „pravidla hry” (seznamování) změnila tkví hlavně v protějšcích.

  • Chlapi v tomto věku se už do vztahů tolik neženou.
  • Ti, kteří ano, jsou natolik žádaným zbožím, že jsou prakticky ihned pryč. Muži si holt dávají pozor na to, koho si do života pustí. Už obvykle nechtějí čelit žádnému podobnému zklamání, jakým pro ně byl rozvod či rozchod s dlouhodobou partnerkou.
  • Zbytek se vztahu obává, protože už neví, co by po nich žena vlastně chtěla. A tak jsou radši sami.

Ono to přitom není vůbec nic komplikovaného. Ženy po čtyřicítce obvykle touží po pohlazení a vyslyšení, nemusí se jednat ani zdaleka o takovou bláznivou lásku, jakou zažily v pubertě. I proto už takto ani nevystupují – lidé už jsou dospělí, do hry partnerství automaticky vstupují kompromisy, užívání, žádný spěch. Ve čtyřiceti mají lidé obvykle už to hlavní za sebou a děti nebo shánění vlastního bydlení není na programu dne, alespoň pro většinu.

Jak najít chlapa?

Pozitivní myšlení je základ

Pojďme si však prozradit, jak a kde najít chlapa po 40! Teď se vám to určitě zdá jako nedosažitelný cíl, ale ve výsledku je to snadné. Stačí mít v první řadě pozitivní přístup k věci a být otevřená novým možnostem. Zamyslete se nad tím, možná teď sama sebe přistihnete, že po řadě zklamání rovnou do každého nového seznámení jdete s tím, že to stejně nemůže vyjít. Ale ono může a vyjde to.

K TÉMATU  Autoerotika je klíčem k poznání vlastního těla. Odhalte schopnost vnímat sebe a vylaďte si tím i vlastní život!

Netahejte s sebou zavazadla

Pokud se odhodláte znovu začít randit a rozhodnete se najít chlapa pro zbytek života (nebo alespoň pro jeho značnou část), neměla byste se tahat se zavazadly z vaší minulosti. Na mysli samozřejmě nemáme děti, ty jen tak neodpářete. Ale zapomeňte na všechno to nehezké, na křivdy, špatné vzpomínky a dejte to někam dospod skříně.

Nechte za sebou sto plus jeden neúspěšný pokus o seznamování, veškeré špatné zkušenosti. Prostě se to stává, občas je potřeba trochu přebírat. Takové pokusy jsou zde jen proto, abychom se něco naučily, ne abychom automaticky házely flintu do žita. Tak to nedělejte.

Podobnost s bývalým? Pryč od něho 

Při randění se vám může stát, že narazíte na někoho, kdo vám více, či méně připomíná toho, s kým jste vztah už jednou ukončila. Pokud se vám něco takového stane, raději od takového chlapa ruce pryč. Budete je totiž mezi sebou neustále porovnávat. I když je ten nový objev ve skutečnosti diametrálně jiný. Jsme už prostě takové. Dávejte hlavně na svou intuici.

Nikdo nebude perfektní

Často se stává, že máme vysoké nároky. Tím nemyslíme, abyste vzala na milost chlapa, kterého nechcete. Spíš mějte na paměti, že žádný muž nebude dokonalý. Každý bude mít nějaké chybičky. Stejně jako vy. On také nebude s velkou pravděpodobností milovat úplně všechny vaše vlastnosti. A jsme zase u těch kompromisů.

pár
Proč se vzdávat vidiny na lásku po pár neúspěšných pokusech?

Kde najít chlapa?

Jak najít chlapa po 40 už víme, ale zásadní je teď kde ho vlastně najít? Už jsme si na začátku shrnuli, že po této stránce se možnosti rozhodně nijak nezúžily. Stále platí, že se můžete vydat do nejbližší sámošky nebo do kavárny a náhodou sbalit toho, kdo se s vámi dá do řeči, kdo se na vás usměje. Jindy můžete někoho oslovit vy sama. Občas je potřeba štěstí trochu nakopnout. Pokud však nechcete příliš sázet na osud, zkuste online seznamky, kterých je nespočet.

K TÉMATU  Otevřete brány, přijíždí polyamorie aneb souhlasíte s tímto způsobem života?

Láska přes internet

Nesmíte ale stáhnout každou, která vám přijde pod ruce. Zatímco některé online seznamky jsou určené pouze starším generacím, jiné jsou ryze pro vysokoškolské studenty a další zase pro ty, kteří touží jenom po vážném vztahu. Na druhou stranu (ve většině) narazíte i na seznamky, kde lidé hledají jen krátkodobý flirt a vztahy na jednu noc. Samozřejmě i tady může být zbloudilá duše, která se tu ocitla spíš ze zvědavosti a zkrátka jen zkouší další možnosti.

Běžte mezi lidi

Jak se lidi seznamovali, když nebyly online seznamky? Jednoduše venku, osobně. Určitě máte nějaké koníčky a chcete ty koníčky se svým budoucím partnerem sdílet. Pak není nic lepšího, než když rozhodíte sítě v místě své oblíbené aktivity.

Pozor, kde hledáte

Je to poměrně klasický případ, najít chlapa v baru. Ale naše rada zní: Nehledejte tam, kde by podle vás neměl být. Jak to myslíme? Takový chlap s velkou pravděpodobností nebude v baru poprvé a dost možná sem chodí i pravidelně. Potom ale neočekávejte, že s vámi svoje zvyky změní (ani jemu už není dvacet). Nechcete chlapa, co chodí po barech? Pak ho tady ani nehledejte.

pár
Hodně lidí hledá lásku v barech, ale pak se diví, že dotyčný chodí do baru i nadále.

Dejte to odborníkům

Takzvaní vztahoví kouči vás z fleku dostanou do formy po stránce milostného života, ani nebudete vědět jak. Jestliže se nedokážete sama přenést přes dosavadní neúspěchy a zklamání, zkuste to ”hodit” na odborníka. Vzchopí člověka po psychické stránce, dodá vám potřebné sebevědomí a někdy i na základě jistých vlastností nebo předpokladů najde vyhovující polovičku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Syndrom zlomeného srdce: Opravdu láska dokáže fyzicky bolet?

Letní láska: Hodí se k vám nová známost podle horoskopu?

Zdroje článku:
https://zena.aktualne.cz/vztahy/pravidla-vztahu-po-ctyricitce/r~dce2b43e0a1611eaac60ac1f6b220ee8/, https://zenysro.cz/doporucujeme/rodina-a-vztahy/nejlepsi-tipy-pro-hledani-lasky-po-ctyricitce/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Když jsem potkala Petra, strašně se mi líbil a učaroval mi jeho úsměv, nadhled i smysl pro humor. Nikdy jsem ale necítila ty pověstné motýlky v břiše. Všem v okolí se ale líbil, dostal i mé rodiče a všichni si mysleli, že pro mě nemůže být vhodnější partner.
Otevřete dveře k zdravějšímu životnímu stylu. Dnes přinášíme vám praktické rady a osvědčené tipy, které vám pomohou iniciovat a udržet zdravé návyky. Od malých každodenních změn po postupný proces adaptace, čeká na vás průvodce, jak integrovat zdravější rozhodnutí do svého každodenního života. Jste připraveni na cestu k celkovému zlepšení svého životního stylu? Pojďte do toho snámi a objevte radostné stránky zdravějšího já.
To je tvrdý oříšek, protože LEGO® sad je velice mnoho a liší se od sebe různými vlastnostmi: velikostí kostek, tematikou, barvou, tvarem a dodatečnými funkcemi. Každá stavebnice je jinak přizpůsobena určité věkové skupině. Čím se řídit při výběru kostek? Jak se správně rozhodnout? Napovíme v této publikaci.
Domácí kosmetika vznikne během chvilky! Oční linky, stíny, tvářenka, rtěnka a lesk v jednom, make-up i pudr. Šest receptů, které překvapí svou jednoduchostí a plně nahradí kupované produkty. Nevěříte?
Jde na vás nachlazení a potřebujete se ho rychle zbavit? Přepadla vás velká rýma, pociťujete bolest hlavy a cítíte se slabí? V dnešním článku vám prozradím, jak z toho vyváznout co nejrychleji! Zároveň vám povím, jak tomu předejít. Takže pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli informace, které vám budou přínosné.
V poslední době se mění seznamovací taktiky žen. Dříve bylo typické, že se přikláněly ke vztahu se starším partnerem. Nyní se karta obrátila a vyhledávají náruče mladíčků. Věkový rozdíl v řádu pár let není nic nevšedního, nicméně láskyplné partnerské pouto mezi čtyřicetiletou ženou a o 10 a více let mladším zajíčkem je pro mnohé na pováženou. Jistě si také pokládáte tu otázku, zda s ním udržíte krok a budete se mu za pár let líbit?
Při plánování dovolené je jedním z klíčových rozhodnutí výběr mezi all inclusive balíčkem a pobytem na vlastní stravování (self-catering). Každá možnost nabízí odlišný zážitek z dovolené, odpovídající různým preferencím a stylům cestování. Ať už si vyberete hotel, airbnb nebo jiný typ ubytování, budete moci najít řešení, které vám bude nejlépe vyhovovat.
Snad každé dítě se v předvánočním období těší na adventní kalendář s roztomilými obrázky, pod jehož okénky najdou sladkou čokoládku pro každý den. A protože radost si zasloužíme i my větší, postupně vznikly také kalendáře pro dospěláky, vždy tematicky laděné. Nutno ale uznat, že čím více takových hračiček, tím větší množství nadbytečného odpadu, který na planetě prostě nechceme. A právě proto se pomalu rozšiřuje trend udržitelných adventních kalendářů, které vás budou těšit po dlouhou dobu a příroda vám za to od srdce poděkuje.
Už dávno neplatí, že poctivou čokoládu poznáme jenom podle toho, kolik obsahuje kakaa. Potrpíte-li si na skutečně kvalitní suroviny a čokoláda patří k jedné z nich, pak vězte, že číst její obal se rozhodně vyplatí.
Ano, i v českých supermarketech už najdete exotické ovoce z druhého konce světa, které vám připadá tak všední jako jablka z vaší zahrady. Ale ujišťujeme vás, že stále ještě existují druhy, o kterých jste možná neslyšeli. Které to jsou?
Otevíráte schránku a mezi letáky vidíte obálku s pruhem. Nervozita je na světe. Co to přišlo? Je to pokuta nebo snad exekuce? Nebo nějaké špatné parkování? Ne všechny obálky s pruhem jsou důvodem k nepokoji.
Mít home office a dělat doma má svoje nesporné výhody. Potom přijde vhod pracovna. Nejdříve musíte zvážit, jestli do ní budete zvát hosty nebo klienty, jestli děláte spíše přes den nebo večer, nebo jestli v ní budete trávit většinu času. Bude to ryze pracovní prostor nebo také místo pro relax. Pracovna uzpůsobená pro ženský element bude ale vypadat jinak, než pánská pracovna. Tady je trocha inspirace a nápadů na tu druhou z nich.

Výběr článků

Poslechněte si deset hlasů z britské verze talentové show The Voice 2019, které naprosto uchvátily diváky a šokovaly porotu. To je zpěv!
Slavnostní štědrovečerní tabule je stějně oblíbený zvyk, jako stromeček a světýlka. Jak letos připravit vánoční stůl? Inspirujte se nápady, jak letos prostřít váš slavnostní stůl.

Nepřehlédněte

19. listopad je pro mnohé jen dalším obyčejným podzimním dnem v řadě. Na tento den však připadá Světový den prevence týrání a zneužívání dětí. Pojďte se proto ku příležitosti tohoto dne dozvědět něco o týrání a celkově špatném zacházení s dětmi. Víte, co je to syndrom CAN?
Dávkovač krmení pro pejsky si zvládnete vyrobit vlastnoručně doma. Je převážně z kartonu a vypadá i funguje báječně! Pokud má váš pejsek nenasytný apetit a je dost chytrý na to, aby si stále přisypával, dávkovač možná nebude to pravé. Postavit si ho ale můžete i pro kočky. Inspirujte se tímhle povedeným DIY nápadem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek