Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Obličejová jóga pod taktovkou influencerek: Proksichtěte se k pleti bez vrásek

Ačkoliv plastická chirurgie neustále piluje technologie, díky kterým úspěšně bojujeme proti stárnutí, čím dál větší popularitě se těší obličejová jóga. Tušíte správně, je to cvičení jako každé jiné, ovšem face jóga má za cíl procvičit svaly v obličeji. Pokud nevíte jak začít, není nic jednoduššího než dát follow těmto influencerkám a výsledky se brzy dostaví.
obličejová jóga
Obličejová jóga je perfektní způsob, jak si udržet mládí.

10. 01. 2023

Ne řezání, ne nitě, ne výplně a kdoví co ještě. Přirozenost, to je aktuální trend v beauty péči o pleť. A právě proto v poslední době sociální sítě zahltily influencerky, které se vyhýbají jakékoliv umělé a chemické úpravě obličeje, a místo toho dávají přednost přírodnímu liftingu. Předně si tedy pojďme říct, co si vlastně pod pojmem obličejová jóga představit.

Co je obličejová (face) jóga?

Principem face jógy je posílení obličejových svalů a zlepšení cirkulace krve cvičením, díky čemuž se eliminují vrásky a celkově zlepší stav pokožky (pokožka je pružnější, svěžejší). Obličejové cvičení nevypadá bůhvíjak přitažlivě, ovšem jeho kvality nepodceňujte. Během něj je podstatné zapojit všechny obličejové svaly, takže vyplazování jazyku, špulení rtů a jiné podobné cviky jsou na denním pořádku.

Výhody face jógy

Obličejová jóga je skvělá v tom, že rozdíl můžeme pozorovat již po pár cvičeních. Pleť je znovu nabitá a povznesená. Stárnutím svaly ztrácí svůj objem, sílu i elasticitu. Produkce kolagenu se zpomaluje, což způsobuje větší ochablost pokožky. Aby se těmto změnám zabránilo, face jóga je ideálním řešením.

Myslete na to, že… Abyste viděla skutečný rozdíl, je třeba obličejovou jógu začlenit do vaší každodenní rutiny, pokožka bude nakonec pevnější a zdravější.

Další obrovskou výhodou je ta, že na obličejové cvičení nepotřebujete žádné speciální pomůcky ani elektronické přístroje. Zrcadlo a pět minut vašeho času, to jest vše.

Kdo z onlinu za to stojí?

Abyste svoji denní rutinu chytila do ruky, neváhejte se inspirovat odbornicemi, které už jsou na poli přirozené krásy jako doma. Koho sledovat?

@face.yoga.simona

Nemusíme chodit ani moc daleko. Z českých online vod vystupuje na hladinu Simona Rydlová, která osvětu obličejové jógy šíří, kudy chodí. Simona je českou blogerkou a modelkou, která na face jógu nedá dopustit.

K TÉMATU  Otestovali jsme za vás: Které přípravky na vlnky jsou top?

Ve svých 35 letech zjistila, že čas se na ní postupně podepisuje a hledala řešení, jak minimalizovat jeho dopady na obličej. Vzhledem k tomu, že józe se věnuje už pěkných pár let, věděla, že tímto směrem se chce ubírat i v případě tvarování obličeje. Absolvovala tedy kurz Fumiko Takatsu, která je zakladatelkou tohoto cvičení. Dnes je Simoně 41 let a nestydí se za to.

face
Simoně je 41 a je na to pyšná.

Zprvu vám bohatě postačí projet si její příspěvky na instáči, a pokud vás zaujmou, Simona pořádá kurzy, které každou ženu naučí, jak s obličejovými svaly pracovat tak, aby se vyhnula lékařským zákrokům. Najdete ji jak na webových stránkách simyoga, tak na sítích.

@karina_na_more

Karina je jedna z prvních online průkopnic obličejové jógy. Profil této ukrajinské influencerky, mimochodem mistryně sportu v atletice, je plný videí a tipů, jak s face jógou začít. Mimoto nabízí i kompletní program, který je celosvětově oblíbený.

face
Karina má řadu spokojených klientek.

Tento 21denní maraton zahrnuje sérii cvičení, které je vždy zaměřeno na kritické partie jako je dvojitá brada, mimické vrásky, symetrie obličeje, váčky pod očima apod. Karina se snaží lidem představit, že obličej se dá tvarovat i bez botoxu a výplní, a to pomocí posturálních strečinků a odvodnění lymfatického systému.

@sophieanneperry_

Také influencerka Sophie Perry objevila kouzlo, které obličejová jóga přináší a se zanícením ji propaguje na svém instagramovém profilu. Najdete na něm nejen rady, jak jednotlivá cvičení provádět, ale také jak se správně o svou pleť starat a vyživovat ji zevnitř i zvenku.

face
Sophie je důkazem, že to jde i bez injekcí.

@martadrimalondrackova

Skončíme opět v Čechách. Přírodnímu liftingu propadla i herečka Marta Ondráčková, která svůj beauty program nazvala jednoduše #udrzksicht. Na webových stránkách nabízí jak workshopy, tak konzultace a online lekce, nicméně spoustu cvičení a inspirace najdete taktéž na jejím YouTube kanálu. Začít můžete třeba hned s touhle pětiminutovkou.

K TÉMATU  Make-up zdrojem neuvěřitelné transformace! Že dokáže zakrýt ledacos víme, ale tohle? Podívejte se na šílené proměny ve videu!
Lepší 5 minut denně než 30 minut jednou za týden.

Pár příkladů obličejového cvičení

Úsměv, prosím

Usmějte se tak, že koutky úst vytáhnete ven, nešklebte se a nemačkejte oči. Místo toho si představte, že říkáte písmeno „E“. Zbytek vašeho obličeje by měl být zcela nehybný. Držte tuto pozici po dobu alespoň 10 sekund, a poté uvolněte. Toto cvičení je zaměřeno na krátké svaly kolem vašich úst, aby zabránilo jejich ochabování v koutcích.

Mračivka

Ukazováček položte na sval přímo mezi obočí – tam, kde se vám krabatí kůže při mračení. Poté 10× zvedněte obočí nahoru a dolů. Zvedněte obočí tak daleko, jak jen to jde, abyste prohloubila trénink a protažení. Tímto cvičením posílíte svaly na čele a oči budou více rozzářené. Důležité je držet ukazováček po celou dobu na „mračivce“.

Dvojitá brada

Zatněte pěst a položte si ji pod bradu – dvojitou bradu (jako byste se chtěli o bradu opřít). Dlaní do míst pod bradou tlačte, a přitom otevírejte a zavírejte ústa. Cvičení opakujte 10× každý den.

Teď už máte do začátku vše potřebné a nezbývá než se do toho pustit!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Obličejová jóga, nebo botox? Co vám zajistí krásnější a mladistvější vzhled?

Tvář bez nedokonalostí? Tou správnou volbou je obličejová jóga

Zdroje článku:
www.byrdie.com, www.draxe.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Neo mint neboli pastelově zelená. Už teď známe trendy v bydlení pro příští rok, a přinášíme ochutnávku interiérů s tímto odstínem barvy.
Zarámované fotky jsou klasika, ale co takhle vytvořit celou stěnu ze vzpomínek na vaše zážitky nebo ratolesti, když vyrůstaly? Rámy a rámečky poslouží jako krásná dekorace. Vhodným poskládáním můžete stvořit koláž podle vašeho vkusu, od zvoleného materiálu rámečků až po snímky, které zvěčníte na zdi. Můžete je pak podle libosti měnit a prohazovat. V rámečku ale nemusí být jen fotka, jak uvidíte v naší galerii.
Řeč je v našem životě velmi důležitá. Přece jen si jistě hned po pár větách všimnete, pokud někdo nevyslovuje zcela správně, koktá nebo mu dělá potíže výslovnost některých písmen. Řeč se u nás vyvíjí od útlého dětství a je dobré sledovat, jestli tu nenastávají nějaké potíže. Ty je mnohem snazší řešit okamžitě než později v dospělosti.
Není nad to používat jen tu kosmetiku, u níž přesně víte, co obsahuje. Tak se vyhnete alergiím a dalším nežádoucím reakcím. Proto vám přinášíme tipy na přírodní kosmetiku, kterou si v klidu sama vyrobíte doma.
Sedět doma se zdá jako nuda, nebo dokonce otrava – když se ale na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, dá se volný čas doma využít docela plodně.
Řasy jsou krásnou ozdobou každé ženy a nejlépe dokážou zaujmout tehdy, když jsou husté a dlouhé. Ne každá žena takové řasy má. Nemusíte si kvůli nim lepit umělé řasy. Poradíme vám účinné tipy, jak můžete své řasy zvětšit a prodloužit. Naučte se následující tipy a můžete se dočkat řas, které jste si vždy přáli.
Každé znamení zvěrokruhu má své vlastní silné stránky. Ty jsou klíčové pro určení toho, co ženy bude na mužích přitahovat, tedy jaká znamení si budou volit jaké muže. Pokud jste žena nebo muž, vyberte si své znamení a podívejte se na jeho povahové rysy. Následně se dozvíte, jaké typy mužů budou danou ženu přitahovat.
Napájecí zdroj je elektronické zařízení, které v rámci daného výkonu přeměňuje jeden typ elektřiny (nejčastěji střídavé síťové napětí) na jiný (nejčastěji stejnosměrné napětí). Každý zdroj je definován třemi základními parametry charakterizujícími napěťové úrovně a výkony. Jeho úkolem je dodat potřebnou elektrickou energii.
Být matkou je jedinečnou cestou plnou radosti, ale i výzev. V našem článku "Podpora a komunita pro matky" se zaměříme na sílu spojení a sdílení mezi matkami. Prozkoumáme různé způsoby, jak mohou matky najít podporu ve svém okolí, a jaký přínos může mít aktivní zapojení do komunitních sítí. Přineseme příběhy, tipy a zkušenosti, které mohou pomoci vytvořit síť solidarity mezi matkami v různých životních situacích. Přijměte naši pozvánku do světa, kde sdílení zkušeností posiluje a vytváří pevné pouto mezi matkami, a kde vzniká bezpečné a podporující prostředí pro všechny, kdo mají to nejcennější – své děti.
Tavná pistole s horkým lepidlem není jen na adventní věnce a podobné dekorace. Neuvěříte, co všechno s její pomocí dokážete vytvořit. Vyrobte si boty k vodě, podložku pod hrnek nebo pokojovou lampičku!
Jste-li uživatelem sociálních sítí, jako jsou Facebook, TikTok či Instagram, jméno Khaby Lame je vám pravděpodobně povědomé. Nebo možná není, ale jakmile zahlédnete jeho fotografii, okamžitě se vám vybaví vtipná videa, jež pravidelně sdílí. A pokud ho ani takto nepoznáváte, postačí si jich pár pustit a zajisté se zařadíte mezi jeho sledující. Jeho originální nápady hýbou virtuálním světem. Bez jediného slova si získal miliony fanoušků a odběratelů, a tím se mu obrátil život vzhůru nohama.

Výběr článků

Člověk si to neuvědomuje, ale prakticky na každém místě číhají lidé, kteří ho chtějí okrást, respektive obrat o peníze. Což se nyní, v době panující koronavirové krize, neslyší možná rádo. Abyste se vyhnuli tomu, že za služby nebo jiné zaplatíte více, než byste měli, dávejte si pozor hlavně na několik profesí.
Právě je ten pravý čas promyslet si, čím si vaši zahradu zkrášlíte. Přinášíme několik tipů na zahradní nábytek, díky kterému bude vaše zahrada nádherná, zabydlená a útulná.
Hub se letos urodilo poměrně dost, i když je pravdou, že jen na některých místech. Pokud patříte k lidem, kteří se letos vydávali na houby poměrně aktivně, víte, že se dařilo hlavně růstu bedel. Ať už jste ale narazili na tuto nebo zcela jinou houbu, její konzumací jste prospěli svému zdraví. Houby jsou totiž zdravé, zejména tedy některé z nich.  

Nepřehlédněte

Aby vaše pleť vypadala zdravě, svěže a odpočatě, nemusíte vydávat horentní sumy za drahé pleťové krémy. I díky běžně dostupným surovinám bude vaše pleť zářivě krásná. Domácí pleťové masky na suchou pleť dodají pleti tolik potřebnou hydrataci a pro jejich přípravu stačí zajít jen do lednice.
Déšť, sníh, mráz, vítr venku. Doma studená ložnice, přetopený pokoj. Pleti tak náhlé výkyvy rozhodně neprospívají. Pleti výkyvy počasí neprospívají a právě v zimě je hydratace ještě důležitější, než v letních měsících. Jak to a které krémy použít?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek