Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Blíženci: Kolem tohoto vzdušného znamení se vždy něco děje

Blíženci jsou třetím znamením zvěrokruhu (22.5. - 21.6.), kterému vládne planeta Merkur. Jedná se o vzdušné znamení, pro něž je charakteristická upovídanost, zvídavost a přemýšlivost. A co dalšího? Jak Blíženci obvykle přistupují k životu, lásce, kariéře?
Blíženci
Blíženci jsou velmi komunikativní, energičtí a komplikovaní.

20. 05. 2022

Blíženci a jejich základní charakteristika

Planeta Merkur je pojmenována po římském bohovi, který měl možnost cestovat mezi nebem a peklem, což také ovlivňuje povahu Blíženců. Ti rádi komunikují s různými lidmi, cestují a přitahují je všelijaké zajímavosti.

Toto znamení je znázorněno dvěma lidmi, kteří jsou spolu neustále v konverzaci. To určuje společenskou zálibu v drbech a silnou potřebu duševní a fyzické stimulace lidí narozených v tomto znamení. Také jsou spojováni s myslí a vědomím. Rádi rozebírají filozofická témata a debatují nad psychologickými otázkami.

Blíženci nevynechají žádnou příležitost k osobnímu rozvoji. Rádi se poslouchají a předávají zkušenosti ostatním lidem. Tato touha šíření informací je ale může často dostat do problémů, protože si občas lidově řečeno „nevidí do pusy“. Proto jsou ženy narozené v tomto znamení často považované za drbny a kokety. Rozeznat, co je potřeba spíše držet pod pokličkou, je pro Blížence odvěkým problémem a celoživotní výzvou.

Dobrodružství a společenské aktivity jsou pro Blížence obvykle přirozené, relaxace se pro ně ale stává obtížnější. Blíženci, kteří se chtějí zklidnit, by měli vyzkoušet dechová cvičení, meditaci či jógu.

Blíženci, láska, sex a vztahy

Pro znamení Blíženců platí, že vztahy a láska musí být neustále vzrušující, podnětné a svěží. Na rozdíl od Býka, znamení předcházejícího Blížencům, se Blíženci častěji zajímají o polyamorii. To však neznamená, že Blíženci nemohou tvořit dlouhodobé partnerské vztahy. Mají však hlubokou potřebu něčeho nového, společenského kontaktu a vzrušení ve všech aspektech života, vztahy nevyjímaje.

Život s tímto znamením ale rozhodně není nikdy nudný. Je třeba být ale k tomuto partnerovi zcela otevřený, jelikož mají rádi pocit, že mohou s druhým mluvit o všem a o ničem. Jsou také známí jako dobrodruzi v ložnici. Jejich vzdušná povaha je často zbavuje veškerých zábran, takže rádi experimentují a nebrání se žhavým řečem po telefonu či textovkách.

K TÉMATU  Lev: Charismatický vůdce s přirozenou autoritou

Blíženci v rodině

Tito lidé rádi tráví čas ve společnosti přátel a s rodinou, zejména s nejmladšími členy. Hledá lidi se silnou vůlí, s nimiž by mohl debatovat. Pokud rozhovor nikam nevede, často ztrácí zájem o další komunikaci, neustále se totiž potřebuje cítit inspirován. Rodina je pro Blížence velice důležitá, má k ní opravdu silné citové pouto. Přestože povinnosti, které s sebou nese rodinný život, mohou být pro jejich povahu výzvou.

Kariéra a peníze

Blíženci jsou zruční, vynalézaví a často velmi chytří, s potřebou dynamického pracovního prostředí a spousty společenských kontaktů, které potkávají v kanceláři. Nejvhodnějším zaměstnáním pro tohle znamení je obchodník, právník či kazatel – prostě profese, ve kterých mohou uplatnit své komunikační schopnosti. Zároveň ale potřebují být neustále v pohybu. Jsou jako stvoření pro multitasking.

Přestože věří, že peníze jsou pro ně jen nutným zlem, většina z nich nebude dlouho přemýšlet, kde je vydělat, nebo jak je utratit. Potřebují silné zázemí, aby měli své finance pod kontrolou, což jim dodává pocit jistoty a bezpečí, o němž často ani nevědí, že ho potřebují.

Jak sbalit muže Blížence?

Muž ve znamení Blíženců je nadšený a plný života, je dobrodružný a vtipný, a to z něj dělá ideálního partnera. Aby si žena získala jeho srdce, musí být zábavná, podnětná, dobrodružná, smát se jeho vtipům a být připravená se od něj den co den učit něco nového.

Máte doma muže Blížence?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tvrdohlavý a energický Beran. Na co se u takového znamení připravit?

Která znamení jsou nejvtipnější a která na rozdíl preferují vážnost?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Využití zubní pasty se ani zdaleka nemusí týkat jen natolik běžné činnosti, jakou je čištění zubů. Většina z nás má tubu zubní pasty na umyvadle v koupelně, ale koho by napadlo vyčistit s ní například kohoutky?
Máte potíže s vysokým cholesterolem? Trápí vás kožní vyrážky nebo ekzémy? S tím vám může pomoci strava, která je sice bez barvy, ale to jí na účinnosti vůbec neubírá. Co si tedy servírovat pravidelně?
A. G. house v Sondriu stvořil architekt Rocco Borromini. Moderní dům stojí na úpatí Alp na okraji údolí Valtellina a nabízí panoramatický výhled do všech světových stran. Stavba vznikla jako spojení původní stodoly s novostavbou, a drží se hlavní myšlenky, kterou je čistý a vzdušný prostor. Ten je charakterizovaný střídáním masivního dřeva a bílých stěn. Dominantní jsou velká panoramatická okna a použití tradičních materiálů, které korespondují s místní alpskou architekturou.
Prostředí má hodně společného s tím, jak se naše pokožka chová a jak vypadá. Když je horko a vlhko, pokožka může být mastná z přebytečné vlhkosti. Když je zima a sucho, pokožka může být vysušená. Nemluvě o dalších environmentálních stresorech, jako je znečištění ovzduší, sluneční záření, klimatizace a další. Když se mění roční období, mění se i prostředí kolem nás. Kůže se musí přizpůsobit novým klimatickým podmínkám, ale můžete jí práci trochu usnadnit zavedením správné péče o pleť. Když se mění roční období, měla by se měnit i vaše rutina týkající se péče o pleť. Zvažte tyto podzimní tipy péče o pleť, které vám pomohou udělat stejně hladký přechod z léta do podzimu, jako je vaše pokožka.
Letošní první úplněk je tady! Začínáme ve znamení Lva, kde zdánlivě nepřekonatelné osobní ego pohlcuje vše ostatní! V této fázi se setkáváme s napětím mezi individuálním nárůstem a kolektivní solidaritou, což vyvolává otázky ohledně toho, zda naše osobní pocity nepřinášejí nečekané otřesy k druhým! Nezapomeňte, že úplněk ovlivňuje jak dny před úplňkem, tak dny po úplňku.
Vždycky jsem byla tak trošku rebel, do vztahů jsem se úplně nehrnula, závazků jsem se obávala vždycky. Dospěla jsem ale postupně do stavu, kdy mi došlo, že to tahle nemůžu a nechci dělat celý svůj život. Mám partnera už tři roky, on by se rád posunul dál a bydlel se mnou. Ale i přesto, že ho miluji, začínám někde uvnitř sebe couvat. Nevím, zda jeho nátlak ustojím.
Čtvrtek bude podle astrologie dnem určeným zkráslujícím procedurám. Věnovat péči pokožce se vám dvakrát vyplatí. Kromě toho se ale držte v klidu. Čtvrtek nebude příznivý den na hádky a snadno k nim dojde.
Stýskání dětí o prázdninách. Jak si s ním poradit? Děti nemohou trávit celý čas se svými rodiči, jezdí na letní tábory, sportovní kurzy nebo k prarodičům. Co dělat, když si napíšou či zavolají, že se jim stýská? Nemějte výčitky, chvilkové stýskání je přirozené. Můžete jim pomoci tím, jak se zachováte vy.
Nakupování v second handech má své výhody. Předně jsou zde nízké ceny a značkové oblečení, které byste si jinak možná nemohli dovolit. Také na jednotlivých kouscích oblečení nenajdete chemikálie, jež se drží hlavně na tom nově koupeném.
Zatímco vysoký krevní tlak se dá hodnotit jako život ohrožující, nízký tlak je spíš skrytý, tichý problém. Ovšem i tak by se lidé, kteří mají nízký tlak, měli mít na pozoru. Jak poznat, že nízký tlak máte, jaké jsou jeho příčiny a jak se můžete léčit?
Hudba je úplně jiná při reprodukci a na živo. Tahle korejská bubenice předvádí svoje vystoupení přímo na ulici před zraky kolemjdoucích, kteří si rádi sednou, aby se podívali na její show až do konce. Za touto hladce vypadající hrou na bicí jsou bezpochyby hodiny a hodiny cvičení. Výsledek je naprosto profesionální.
Pěstování zeleniny je v plném proudu. Zatímco někteří aktivně do připravených a okopaných záhonů sází brambory, jiní se pouští do pěstování jahod nebo salátů. A pak jsou tu ti, kteří si zatím do skleníků sází papriky, jež mají tendenci prodlužovat život.

Výběr článků

V nejnovějším dílu Výměny manželek došlo k nečekanému zvratu, když Martina nevydržela ani týden a opustila náhradní rodinu plnou špíny, chaosu a neposlušných dětí. Přečtěte si, jaké šoky a překážky ji přiměly k předčasnému odchodu z domácnosti, která ji přivítala do svého středu. Drama, emoce a nevídané situace – to vše v nejnovějším dílu, který rozvířil divácké diskuse.
Zahalte se do tepla a vydejte se s námi na lednové dobrodružství plné venkovních aktivit vhodných pro všechny věkové kategorie! Bez ohledu na věk si můžete užít odpoledne při sáňkování, procházky v zasněženém lese či stavbu sněhuláka. Připravte se na lednovou zábavu a objevte radost z aktivit pod širým nebem.
Máte v plánu pořízení nové kuchyňské linky? Pak jistě stojíte před důležitým rozhodnutím. Je lepší koupit si kuchyňskou linku matnou, nebo lesklou? Jasná odpověď v podstatě neexistuje, můžete však obojí zkombinovat nebo si projít všechny výhody a nevýhody. Jak se nakonec rozhodnete?

Nepřehlédněte

Váháte nad výběrem postele? Inspirujte se v naší galerii. Spokojený spánek je pro naše tělo velmi důležitý!
Přemýšleli jste někdy nad tím, že začnete cvičit? Chtěli byste mít jakýkoli pohyb, ale nemůžete se k tomu prostě dokopat? Pokud ano, pak pokračujte ve čtení! Tento článek bude pro vás velkou motivací, proč s pohybem začít! Jak vám může změnit život doslova k nepoznání...

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek