Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Emoční rovnice: Instantní odpověď na všechny vaše problémy

Být lepší verzí sebe samých. Snažíme se o to každý den. A když se o to nesnažíme my, chtějí to po nás druzí. V současné době jsou na nás kladené obrovské nároky, během nichž jsme vystavováni nesmírnému tlaku. Co kdybychom vám ale řekli, že každá životní situace se dá zvládnout s nadhledem a lehkostí. Jen potřebujete člověka, který vás pošťouchne tím správným směrem.
emoční rovnice
Co kdyby na všechny vaše problémy existovalo jedno řešení?

10. 05. 2022

Kdo je to vlastně kouč? Slovo, které teď slýcháme hodně často. Je to takový váš parťák. Kamarád do nepohody, který transformuje vaše myšlení, a tím vás pošoupne k vašim cílům, snům, dokáže vám zvýšit sebevědomí, zlepší podnikání, kariéru. Zkrátka najde řešení všech problémů, které máte. Každý má své metody, ale my se dnes zaměříme na Emoční rovnice.

Emoční rovnice

Kdybychom měli jednou větou odpovědět na otázku: Co jsou to Emoční rovnice? Odpověď by zněla, že se jedná o malý program, který sídlí v naší hlavě. Mozek ho využívá pro výpočet našich nálad, strachů a obav. Potřebujete se rozhodnout? To je práce pro mozek, aby našel vhodný program a co nejlépe situaci vyřešil podle svého vědomí a svědomí.

Každý bude však nastalou situaci řešit logicky jinak. Narodili jsme se s nějakým základním softwarem, ten se v průběhu let aktualizoval a formoval. Často se i zadřel. Jaký program máte zrovna vy osobně, to poznáte podle toho, že se vám opakují dokola stále ty stejné situace. Zejména strachy, rozhodujeme se pro ty samé špatnosti.

Příklad: Dlouhodobě se vám nedaří například najít si vhodného partnera? Ptáte se sama sebe, proč narazíte vždy na stejného pitomce? Nebo nemůžete najít lepší práci? Pokud nezměníte svoji emoční rovnici, nemůže to ani dopadnout jinak, řídí vás totiž stále ten stejný software. Točíte se v kruhu.

Jak poznám, že potřebuju kouče?

Jednoduše tak, že neustále dokola řešíte jeden a ten samý problém, a nedokážete se pohnout ani o centimetr. Nejčastěji se jedná o tyto situace:

  1. Snažíte se dosáhnout určitého cíle, ale nedaří se.
  2. V určitých situacích si nevíte rady.
  3. Jste věčně nespokojení a nevíte proč?
  4. Neumíte říct NE!
  5. Trápíte se věcmi, které neovlivníte.
K TÉMATU  Psychika ovlivňuje váš zdravotní stav. Jak si pomoci?

Už jen to, že si dokážete tyto otázky položit, je určitý krok kupředu. Ale najít na ně řešení bez pomoci a opakovaných pádů, může trvat roky. Nebo nikdy.

Instantní řešení

A proto lidé vynalezli koučink. Někdo jiný, nezaujatý, vám pomůže s problémem, s nímž si vy sami nevíte rady. Nasměruje vás až ke šťastnému konci. Žádná změna myšlení se však neodehraje sama. Kouč jen tahá za ty správné nitky, zbytek práce je na vás.

emoční rovnice
Přenastavte své vypěstované vzorce a změňte celý svůj život.

Žádný strach. Teď je ten správný čas prozradit, na jakém principu Emoční rovnice fungují. Tuto ucelenou metodu sestavil kouč Aleš Kalina a krásné na ní je, že stačí, když se budete držet přesného manuálu svého “mozkového trenéra”, plnit jeden úkol za druhým, a tím dojdete do cíle jako vítěz. Je úplně jedno, co trápí právě vás, řešení existuje pro každého.

Nela v koučinku

Ono se to povídá, ale jak taková metoda vypadá v praxi, říkáte si. Co se odehrává v nitru pacienta, jak kouč postupuje? Tyhle otázky jsme už předem vyřešili za vás. U nás na webu totiž můžete doslova nahlédnout koučovi pod ruce a projít přeměnou zaběhlých vzorců krok za krokem.

Koučka Marcela Hlaváčková se spolu s Nelou vydala na cestu. Nebude to cesta krátká, možná rok, rok a půl. Vznikl tak jedinečný seriál Nela v koučinku, který mapuje Emoční rovnice ženy, která se touží ve svém životě posunout vpřed. Píše, co cítí. Bez obalu, beze studu, otevřeně. Ve svém blogu. Vy nic dělat nemusíte, jen pozorně poslouchat a stát u zrodu Nelina nového já.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pracujete společně se svým životním partnerem? Hrozí vám ponorková nemoc! Jak se jí včas vyhnout?

K TÉMATU  Psychohygiena: Jak se starat o svou duši aneb 5 zásad pro lepší život

Vtipná tvář Hollywoodu: Živoucí parodie Celeste Barber!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Viber, jedna z předních světových aplikací pro zasílání zpráv, se spojila s útulkem Bouchalka, který pomáhá psům, kteří čekají na nové majitele nebo kteří se ztatili. Viber nedávno představil lokalizovaný balíček samolepek určený právě pro milovníky psů a pokud i vy chcete přispět pejskům v Bouchalce.
Když spolu jedou dospělé holky na dovolenou, neznamená to, že jsou ve vztahu nešťastné. I když spolu často jezdí právě ty, které jsou singl. Proč si dát pozor na to, s kým a kam jedete?
Není nad to používat jen tu kosmetiku, u níž přesně víte, co obsahuje. Tak se vyhnete alergiím a dalším nežádoucím reakcím. Proto vám přinášíme tipy na přírodní kosmetiku, kterou si v klidu sama vyrobíte doma.
Strečink je jednoznačně nezbytnou součástí jakéhokoli tréninku či cvičení. Pomáhá zvyšovat flexibilitu a rozšiřovat možnosti pohybu těla. Správně byste měli strečink provádět jak před, tak i po cvičení. Před tréninkem je třeba tělo trochu prohřát a připravit na zátěž, aby nedošlo ke svalovým křečím. Po cvičení musíte zase svaly trochu zklidnit. A právě to dokáže správný strečink.
Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.
Myslíte si, že podle prvotního pohledu na tvář člověka můžete usuzovat na jeho charakter? Podle fyziognomie tomu tak opravdu je. Roli hraje vzhled očí, nosu, úst, čela, ale i jejich vzájemné rozložení v obličeji. Pojďme si říct aspoň některé indicie, které vám mohou poskytnout důležité informace o druhém člověku. Je ale samozřejmě jen na vás, jak velkou váhu tomu budete přikládat...
Každý den zabrousíte jednou nebo i víckrát na Facebook či Instagram a sledujete své oblíbené účty. Je jedno, co vám přinášejí a dávají. Koukáte na ně, protože vás baví. A čím víc lidí na příspěvek kouká, sdílí ho, komentuje nebo lajkuje, tím větší má potenciál k obchodování. Zkuste to také.
To, že sex je naprosto přirozenou součástí našich životů, je zcela jasné. Jenže už málokdo si uvědomuje, že chování po sexu o nás mnohé vypovídá. Poradíme vám, co muži nesnáší, když ženy dělají bezprostředně po sexu a na co si dát pozor.
Vyzdobit interiér nejrůznějšími dekoracemi s vánoční tematikou je jedna věc, ale druhá je mít v domě trochu života. I když se o to postarají většinou děti, můžou mít na živosti v domě podíl i pokojové rostliny. Během kouzelných svátků na konci roku však sázejte na takové, které vánoční atmosféru v příbytku umocní.
I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.
Výběr a nákup plavek je pro milovnice plážových slunných dnů jedna z nejoblíbenějších aktivit. Všelijaké barvy, kombinace, vzory a střihy vám umožní popustit uzdu své fantazii způsobem, k němuž se za celý rok nedostanete.

Výběr článků

Ať už se chystáte na výlet, za nákupy, na první dovolenou nebo zkrátka jen někde chcete přenocovat, podívejte se, jestli se ve vámi vybrané lokalitě nenachází zařízení, které disponuje certifikátem „baby friendly“. Věřte nebo ne, ale ubytování nebo pouhý oběd s dítětem po boku se vám totiž může v mnohém zpříjemnit a usnadnit.
Ve zdravém těle zdravý duch. Mnohokrát připomínaná moudrost irského dramatika George Bernarda Shawa je, byla a bude pro lidstvo aktuální. S neustálým rozvojem přísunu informací se každý den dozvídáme o nových metodách cvičení, možnostech sestavení zdravého jídelníčku a korekce životního stylu tak, aby člověk dosáhl co možná nejlepšího pocitu sama ze sebe. Takový pocit vám dodá tolik potřebnou sebedůvěru, která se odráží při každodenních činnostech.
Náš domov je prostor, kde bychom se měly cítit bezpečně. Je to místo, kde čerpáme psychickou pohodu a energii na další dny. Jak jste na tom vy? To vám prozradí náš numeroskop.

Nepřehlédněte

Peru je velmi zajímavá země oplývající především mnoha kulturními památkami starověkých civilizací a koloniální architekturou. Jedná se o neuvěřitelně rozmanitou zemi a ráj pro každého cestovatele. V našich představách může znít Peru jako zapadlá zemička, kde nic nenajdeme, ale opak je pravdou! Tajemné džungle, ztracená města, jezero Titicaca, delta Amazonky – právě za těmito zázraky turisté do Peru míří. Tato země Jižní Ameriky jim poskytne příležitost ocitnout se ve zcela jiné dimenzi.
Hnědé uhlí, známé pro své využití v domácích a průmyslových kotlích, je pro mnohé z nás klíčem k útulnému a teplému domovu během chladných měsíců. A výběr správného paliva je důležitý nejen pro váš rodinný rozpočet, ale i pro celkovou efektivitu vytápění a ochranu životního prostředí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek