Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Cviky na krásný a pevný zadek. Inspirujte se u 3 českých youtuberek

Dnešní doba se těší oblíbenosti zdravého životního stylu s dostatkem pohybu. Proto není divu, že se zejména ženy snaží vedle vyváženého jídelníčku také pravidelně cvičit a záleží jim na vyrýsované postavě. Pokud i vy toužíte po pevném a kulatém zadečku, je na čase najít ty nejefektivnější cviky, které můžete cvičit i v pohodlí domova a zapojit hýždě.
pevný zadek
Najděte svoji motivaci a zpevňujte pozadí v pohodlí domova.

20. 04. 2022

Pevný a vyrýsovaný zadeček není dobrý jen pro váš vzhled, i když se často tento důvod stává jediným a důležitým pro každý workout. Pevný zadek a posilování hýžďových svalů však pomáhá také vašemu celkovému zdraví. Díky vysportovanému pozadí budete totiž stabilně a správně stát, sedět, a dokonce ulevíte i dlouho přetěžovaným kloubům. Z toho jste si teprve sedla na zadek, že?

Správné držení těla

Pro kompletní zdraví pohybového aparátu je naprostou prioritou zpevněné tělo. Není proto divu, že pevné hýžďové svaly nesou důležitost při jakémkoliv pohybu. Ať už jdete na procházku, trávíte celý den pochůzkami městem nebo vyrážíte na aktivní dovolenou, s povoleným zadkem budete po celou dobu trpět.

Vaše tělo totiž neudržíte ve správné poloze, a tak se brzy ozvou nejspíš záda nebo klouby vašeho pohybového aparátu. Proto je třeba na zpevnění zadku zapracovat co nejdříve.

Základní hýžďové svaly

O krásný, kulatý a pevný zadek se postarají tři hlavní hýžďové svaly, které jsou pro vaše zdravé držení těla naprosto zásadní. Jedná se o:

  • Gluteus minimus Drobný, avšak velmi hluboký sval, který se stará o správnou rotaci těla, zejména dolních končetin. Má velký vliv také na pohyb pánve.
  • Gluteus medius Tento středně velký hýžďový sval také podporuje nohy a stabilizuje pánev.
  • Gluteus maximus Jedná se o největší hýžďový sval, který může za tvar a celkovou estetiku vašeho zadečku. Také má na starosti celkové držení těla ve vzpřímené poloze, vsedě i vestoje.

Cvičte v pohodlí domova

Na posilování hýžďových svalů je nejlepší fakt, že nepotřebujete žádné speciální cvičící pomůcky, a dokonce nemusíte ani docházet do žádného fitness centra. Zkrátka konec vymlouvání — můžete začít kdykoliv u vás doma. Abyste ale nedělali cviky špatně, je dobré alespoň na začátek vnímat základní principy cviků od nějakého lektora.

K TÉMATU  Drobné úrazy k létu patří. Dva tipy, díky nimž se zahojí rychleji

Na to je perfektní YouTube, kde najdete mnoho skvělých youtuberek a workoutů, s nimiž se snadno dostanete do tempa a motivace vás nemine. Tyto workouty jsou většinou krátké, a tak vám nezaberou více než půl hodiny vašeho času.

Co si připravit na cvičení?

Pro cvičení doma toho zase tolik nepotřebujete. Hodit se vám však bude podložka, tu seženete za pár korun v kterémkoliv sportovním obchodě. Oblečte si pohodlné sportovní oblečení a nezapomeňte také na sportovní obuv. S tou se mnohem lépe opřete do podložky při balancování nebo těžších cvicích. Pak už potřebujete jen obrazovku YouTube přehledně před sebou, láhev s pitím po ruce a jde se na pevný zadek!

Nejlepší youtuberky na cvičení zadečku

A podle koho tedy nejlépe cvičit? Záleží především na tom, aby vám byla lektorka příjemná, aby vám vyhovoval samotný koncept videa a také vás workout dostatečně motivoval. Zadejte do vyhledávače na YouTube „cviky na zadek“ – a vyjedou vám nejoblíbenější české lektorky, s nimiž půjde cvičení snadno a lehce.

Péťa Elblová

Sympatická zrzka s rozzářeným úsměvem v moderním prostředí. Tato mladá maminka natáčí videa o zdravém životním stylu a cvičení již pěknou řádku let. Navíc cviky na pevný zadek a stehna u ní najdete v mnoha podobách, stačí si vybrat ty nejvhodnější pro vás.

Cvičit můžete zadek i břicho zároveň.

Niky Namasté

Cviky pro pevný a kulatý zadek také najdete na YouTube kanále Niky Namasté. Tato sympatická žena se zaměřuje především na jógu – a má mnoho fanoušků. Mezi jógové lekce však vkládá také ostatní cvičení, se kterým snadno, a hlavně správně, zpevníte celé tělo.

Uvolnění a protahování je nedílnou součástí každého cvičení.

Martina Marková

Oblíbená trenérka a skutečná fitnesska vás nadchne svou profesionalitou, vstřícným přístupem a pořádnou dávkou motivace. Díky velkým zkušenostem přesně ví, jak sestavit cvičení pro pevný a krásný zadek.

K TÉMATU  Tohle vám zaručí zhubnutí! Vyzkoušejte přerušovaný půst
Trénink podle Martiny Markové.

Ať už si vyberete kteroukoliv youtuberku, mějte na paměti, že nejdůležitější je začít. Vydržte s dostatečnou motivací a výsledek v podobě krásného zadečku a pevného držení těla se brzy dostaví.

Jestli to s cvičením berete opravdu vážně, navštivte posilovnu pro ženy. V příjemné společnosti jiných žen se naučíte spoustu cviků na posílení celého těla, hubnutí a formování dokonalé postavy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Cviky pro dokonalý zadek. Vytvarujte své pozadí do plavek

Potraviny, co se jen tváří jako dietní. Ale naroste vám po nich zadek!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ve většině medií proběhla zpráva nejen o oceněných filmech a osobnostech v anketě Český lev, ale také o tom, kdo měl co na sobě. Dress code, neboli pravidla oblékání na určité události, mnoho umělců nedodrželo. Ve světě nedodržování takových pravidel může znamenat i zákaz vstupu na dané místo. Co znamenají jednotlivé pojmy na pozvánkách na akce?
Krásně a hladce oholené nohy bez jediného pořezání - to se zdá být nesplnitelným snem pro řadu žen. Je to ale opravdu tak náročné, jak se to jeví? Nebo je to jenom o několika tricích či dodržování zásad, které vedou k dokonalému oholení? Pojďme si prozradit, jak si dokonale oholit nohy. Vždyť hladká pokožka vede k vyšším sebevědomí.
Trend na TikToku #lazygirljob mění stojaté vody kariéry. A za vším hledejme influencerku Gabrielle Judge. Ne všichni, ale s tímhle trendem souhlasí a hlavně starší generace mluví o rozmazlenosti dnešní generace. Ale jak se ukazuje, ženy, které se daly na cestu a vystoupily z karierního kolotoče si umí své rozhodnutí hravě obhájit!
Je už dávno známo, že káva vyráběná průmyslově nikdy nemůže dosáhnout takových kvalit, jako káva výběrová. A to z mnoha různých důvodů, o kterých si povíme níže.
Máte špatný den v práci? Nedaří se vám nebo si vás někdo pěkně podal? Nejste jediní, protože tuhle zkušenost má každý. Když se daří, tak se daří. Podívejte se, jak to může vypadat, když něco skutečně nevyjde.
Každý z nás se narodil v nějakém znamení. Jeho charakteristika ovlivňuje náš života naši osobnost. Znamení je celkem 12 a společně vytvářejí zvěrokruh. Jeho souhvězdí jsou rozmístěná na hvězdné obloze. Znamení zvěrokruhu pak určuje jeho poloha ke Slunci v daný datum a čas. Znamení se neshodují s měsíci. Každému znamení přináleží nějaké kameny. V jejich pozitivní účinky věřili lidé již v dávné době. Používali je nejen na ozdobu, ale také jako talismany. Některé kultury používaly kameny jako léčivé prostředky.
Přirozené světlo nesmí v interiéru chybět, ale má ho být tak akorát. Někdy se však sluníčko zblázní a nezbývá, než ho vrátit do patřičných mezí. Slouží k tomu stínící technika, která má navíc dekorační funkci. Typickými zástupci interiérového stínění jsou vnitřní rolety a žaluzie. Ale co když se vám okoukaly nebo jen toužíte po designové lahůdce? Pak se vám budou líbit rolety typu den a noc. .
Minimalismus vznikl už v 50. letech minulého století. Od té doby prakticky nikdy zcela nezmizel. Jeho hlavními rysy jsou elementární jednoduchost a čistota. Beton v interiéru tuhle myšlenku dokonale splňuje. Prohlédněte si
Do kin se chystá neobvyklý český film První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Tvůrci v čele s režisérem Janem Haluzou chtějí ukázat, že akční film může vzniknout i v českém prostředí. O čem bude a co prozradil sám Mádl?
Jak vyšroubovat prasklou žárovku nebo čím vyčistit varnou konvici od usazenin? To a mnoho dalšího se dozvíte ve videu. Vše zvládnete do pěti minut!
Naučte se, jak stanovit zdravé hranice ve vašem vztahu. Tento průvodce vám ukáže, jak hranice pomáhají udržet vzájemný respekt a porozumění, a jsou základem pro dlouhotrvající a šťastný vztah.

Výběr článků

Bojíte se, že se z vás při vstupu do posilovny stane nasvalená mužatka? Tak klid. Takhle to vážně nefunguje. Ale jestli chcete zpevnit tělo, je to potřeba.
Prázdniny a dovolené jsou za dveřmi. Ovšem letos budou pro mnohé z nás jiné. Místo koupání v teplém moři nás čeká ráchání v bazénech, studených řekách a ne vždy zrovna čistých rybnících či přehradách. Následkem pak může být řezání a pálení, které mnohé z nás tak důvěrně znají. Typické letní záněty totiž dokážou pořádně potrápit a zkazit volno.
Zase máte pocuchané nervy, protože nic nestíháte? Ještě dříve, než sáhnete po svém obvyklém sladkém dopingu, zvažte jinou možnost. Máme pro vás hned několik potravin, které vás doslova nabijí pocitem štěstí!

Nepřehlédněte

Každá z nás chce být krásná. Ale je nutné být krásná za každou cenu? V případě prodlužování vašich vlastních řas těmi umělými rozhodně platí, že zdraví je důležitější. Jaká vám kvůli umělým řasám hrozí rizika? A čím můžete umělé prodlužování nahradit?
Všechny to známe. Místo toho, abychom si užívaly adventní čas, sháníme dárky, uklízíme, pečeme cukroví, v práci doháníme resty a nemáme ani čas si zapálit adventní svíčky. O Vánocích jsme pak ve stresu z toho, že jsme na něco zapomněly, jestli se budou dárky líbit, cukroví chutnat a zdali máme skutečně pořádně naklizeno. Co takhle to letos udělat jinak?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek