Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Vlasové trendy 2022: Už jste slyšely o “money piece”?

Každá z nás tu a tam zatoužíme po změně. Když už ale přijde na věc, zpravidla první, čím začneme, jsou naše vlasy. Důvod je prostý. Je to změna, které si většinou všimne opravdu každý (no dobře, možná manžel na to přijde později) a zároveň je to způsob, jak ze sebe vykouzlit zcela nové já, které rázem získá zbrusu novou image. Kde jinde hledat nové nápady a nasávat inspiraci, než právě v osvěžujících trendech, které nám rok co rok přinášejí světoví vlasoví stylisté. Co si pro nás připravili tentokrát?
účes
Nové háro pro všechny - odvážné, i bázlivé. (foto: pexels)

17. 03. 2022

17. 03. 2022

Občas se může zdát, že nové trendy nás už ničím nepřekvapí. Možná je na každém šprochu pravdy trochu, protože i vlasové trendy se neustále opakují. Sem tam se vrátí do minulosti, ovšem i ony stále dokáží zaujmout inovacemi. Ovšem módním trendům se nedá upřít jedna zásadní věc – mají schopnost dát věci do pohybu a nastartují v nás touhu vyzkoušet nový účes a nebát se klidně i experimentovat. A to samé nepochybně bude platit také o vlasových trendech pro letošní rok, které jsou hodně pestré.

Ombré efekt

Ombré vlasy byly nejvíce populární zejména v 90. letech. Hned krátce poté se staly doslova hitem. Takové vlasy snad chtěla každá, o čemž by většina kadeřnictví mohla vyprávět. Ostatně jedinečný styl, smysl pro detail a kombinace několika tónů z nich dělá něco úžasného, co je lákavého dodnes.

“I když ombré styl vypadá úchvatně na každých vlasech, zcela nejlépe vynikne zejména v těch vlnitých. Přirozená textura a hravé vlnky o to víc odkazují na grungeovou estetiku ve smyslu 90. let, říká vlasová stylistka Jennifer Novack.

A aby těch plusových bodů neměl ombré účes málo, jeho další nespornou výhodou je skutečnost, že se skvěle udržuje a mimoto je ideální pro ženy, které chtějí vyzkoušet něco nového, ovšem radikální změny jim nic neříkají.

Bronde melíry

Melíry ve stylu bronde patří z hlediska módních trendů k těm novějším a nutno podotknout, že za krátkou dobu si získaly značnou přízeň. Bronde melír je totiž ideálním kompromisem pro ženy, které váhají mezi dvěma barvami – necítí se na to stát se klasickou brunetou, ale nechtějí být úplně blond. A právě v takový okamžik je bronde melír naprosto ideální.

V základní barvě, řekněme hnědé, se objevují jemné pramínky blonďatého odstínu, které ve vzájemné kombinaci utváří harmonický celek. Zkrátka výsledek navržený tón v tónu. Nemusíte se proto bát žádných melírových dálnic, ale čekejte krásný výsledek, který vám každá žena bude závidět.

K TÉMATU  Krásné nehty lusknutím prstů. Jak na ně?

Vlasová stylistka Jennifer Novack ale upozorňuje: “Pokud se rozhodnete pro takové melíry, nezapomínejte na pravidelnou aplikaci hydratačních masek nebo do své péče zařaďte speciální kúry. Každé melírování má totiž tendenci vlasy vysušovat, což zvyšuje jejich lámavost. Nezapomínejte proto na kvalitní péči.”

Box Braids

V aktuálních trendech pro rok 2022 se objevují také copánky, které slavily úspěch zejména v minulých letech. Jedná se o tenké, na množství však bohaté copánky, které mohou fungovat jako samostatný celistvý účes nebo pouze jako zpestření toho stávajícího. Podle odborníků zcela nejlépe sedí ženám, které se pyšní přirozeně vlnitými vlasy.

Měděné zlato

V kurzu jsou také účesy, které jsou laděné do měděných odstínů s nádechem zlatavých tónů. Ačkoli spoustu žen měděné tóny velmi lákají, obávají se, že jim taková barva nebude dostatečně slušet. Můžeme vás ale uklidnit, že k ničemu takovému nedojde pokud se svěříte do rukou zkušeného kadeřníka.

Ostatně to potvrzuje také vlasová stylistka: “Kvalitní koloristé vědí, jak připravit ten správný odstín na míru každé klientky. Měděné barvy jsou obecně složitější na míchání, občas je těžší zdokonalit výslednou barvu, ale zkušený odborník si s tím hravě poradí.”

Hluboké tóny

Své místo si v nových trendech pro letošní rok získaly také tmavé a hluboké odstíny, které mohou být citlivě zjemněné melírem nebo technikou balayage, avšak pouze tón v tónu. A pokud bychom měli říct, která barva vítězí v tomto ohledu na plné čáře, pak je to jednoznačně hnědá!

Komplikované cornrows

Máme tu další copánky, tentokrát francouzské (známé také jako cornrows). Ty se nepochybně řadí mezi svěží a atraktivní trend, ovšem co se zpracování týče, jsou oproti jiným účesům opravdu náročné. Pokud vás účes v africkém stylu láká, musíme zmínit, že je skutečně vhodný spíše pro ženy, které mají husté, silné a kvalitní vlasy.

K TÉMATU  Minišaty opět na scéně. Jak je sebevědomě a s grácií nosit?

Celoplošná blond

Také blondýnky si v aktuálních trendech přijdou na své. Frčí totiž celoplošná blond s jemnými podtexty. A co se barev týče, nemusíte se pohybovat jen v přírodní klasice. Jedničkou mezi odstíny budou nádechy růžového zlata až po jemně žlutou. Určitě si vyberete.

Faux locs

U letošních trendů se zdá, jakoby hlavní slovo přebírala zejména copánková éra, avšak v podání faux locs jde zase o poněkud vyšší dívčí. Tato technika na první pohled skutečně připomíná copánky, avšak jedná se o pravidelné a zacuchané prameny spojené do jednoho celku. Výsledek je do jisté míry fascinující, avšak řekněme docela zavazující. Jakmile je totiž nebudete chtít, není cesty zpět. Ano, musíte je odstřihnout. V případě faux locs stylu se ale samozřejmě můžete rozhodnout, zda dáte na účes všanc své vlastní vlasy, anebo umělé.

Popelavé tóny

Kromě sytých odstínů a provedení tón v tónu si srdce vlasových stylistů získaly také popelavé tóny, přičemž nejvíce trendy válcuje takzvaná houbová hnědá. Právě tato barva využívá strategicky rozmístěné odlesky a prosvětlení k vytvoření chladně tónovaného až popelavého nádechu. Mimochodem skvělá volba pro zakrytí šedin!

popelavá
Ideální způsob jak nenuceně zakrýt šediny. (foto: pinterest)

Money piece

Zvýraznění jemných kontur tváře. Přesně to je oč tu běží. Nádherný trend v podání stylu money piece je silně inspirovaný ombré, avšak v trochu odlišném provedení. Hlavním zájmem je v takovém případě zvýraznění pramenů, které obklopují tváře. Kromě toho, že je tento trend málo náročný na čas i peníze, dokáže přinést opravdu zajímavé zpestření a mimo jiné se šušká, že právě on se usadí na samotnou špici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Henna na tetování a barvení vlasů. Proč je tak oblíbená?

Káva pro ztmavení, ořechy na šediny a citron pro zesvětlení: barvení vlasů jde i šetrnou přírodní cestou. Vyzkoušejte a uvěříte!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Existuje tolik různých způsobů, jak si s rodinou vyrobit vlastní ozdoby. A při jejich tvorbě můžete využít spoustu různých materiálů! Každý jistě máme doma třeba nějaký přebytečný papír, že ano? Máme pro vás jednoduché vánoční ozdoby, které si dnes večer můžete s dětmi vytvořit.
Léto se rychle blíží a s ním přichází i doba infekcí močových cest, které trápí nejednu ženu. Jakmile se objeví první nepříjemné příznaky, začněte okamžitě jednat. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle i následnými recidivami. Máte-li k těmto potížím sklony, předcházejte jim!
Udržitelná móda již není jen trendem, ale nezbytností. Naučte se, jak skloubit lásku k módním trendům s odpovědným přístupem k životnímu prostředí, a to vše s elegancí a stylem.
Docílit toho, aby záhony nebo okenní parapety zely všemi barvami i během zimy, je poněkud složité. Tedy, to si alespoň zahrádkáři a pěstitelé pokojových rostlin myslí. Ve skutečnosti však existují druhy rostlin, které lze pěstovat i během zimy a které dokonce i v chladných ročních obdobích pučí do všech barev duhy. A jednou z nich je brambořík.
Chcete mít bronzovou pleť, ale smažení se na slunci není nic pro vás? Pak zkuste samoopalování! Samoopalovací přípravky dodají pokožce opálený vzhled bez pobytu na slunci.
Aby tělo fungovalo správně, je zapotřebí mít vyvážené množství ženských i mužských hormonů. Zkrátka od všeho tak akorát. Každý takový výkyv - nedostatek, nebo naopak nadbytek jednotlivých hormonů, dokáže ženám způsobit značné problémy. A o jednom z nich se právě nyní pobavíme.
Všichni moc dobře víme, že vlivem času se naše tělo mění. Nejdříve to spatříme na pokožce, která začne postupně a docela viditelně ochabovat, ztrácet svou pevnost a sílu. To samé se však děje se svaly v celém našem těle, přičemž výjimkou nejsou ani svaly pánevního dna včetně vagíny, které je třeba posilovat nejen pro lepší pocit z intimních prožitků, ale i z důvodu prevence v rámci inkontinence a dalších obtíží. A právě o tréninku věrné kamarádky bude tento článek. Na co se během cvičení zaměřit?
Slovenský designér Pavol Dendis představil v rámci Mercedes Benz Prague Fashion Weeku svoji kolekci již po několikáté. V minulosti jsme u něj byli zvyklí na absenci barev. Letos je tomu jinak.
Jeden z nejvzrušivějších momentů každého roku nastal, vyrážíte na dovolenou. S tím je ale spojená řada povinností a výzev, mezi něž patří balení. Pro někoho je tato aktivita zcela zábavná, a navíc ještě umocněná o těšení se. Pro druhé balení představuje zase stres, který chtějí mít co nejdříve za sebou.
Říká se, že střepy přinášejí štěstí. Ještě větší radost vám však udělá, když se žádné sklo nerozbije. Někdy je proto lepší nechat broušený křišťál ve skříni. Takové akce jsou třeba zahradní oslava, piknik s kamarádkami nebo silvestrovský večírek.
O Češích se říká, že jsou národem pejskařů. Vždyť za své čtyřnohé psí parťáky jsou schopní utratit i přes milion korun ročně. To ukazují statistiky. Utrácí se předně za kvalitní žrádlo, také za veterináře a samozřejmě za produkty určené k dentální hygieně. Chovatelé si moc dobře uvědomují, že v psí dutině ústní probíhají stejné procesy jako u lidí. I v psí dutině se mohou vyskytnout zubní kameny nebo zubní plak vedoucí ke zmiňovanému problému. Proto se nedoporučuje podceňovat péči o psí chrup.
Nakupování oblečení vás může bavit, ale přesto se nemusí stát zábavou. Hlavní náplní vašeho volného času. Také nemusíte mít plnou skříň, abyste byla vždycky dobře oblečená. Stačí jen přemýšlet a kombinovat.

Výběr článků

Jakmile se začnete s přáteli bavit o tom, jestli doma chovat nějaké zvíře, můžete se dozvědět mnohé. Někteří nesnesou byť jen představu chlupů na koberci, kočky v posteli nebo pravidelného ranního venčení. Někdo si zase naopak neumí představit život bez zvířecího člena rodiny. Pokud byste ale chtěli argumentovat vlivem na vlastní zdraví, závěry výzkumů jsou jednoznačné – domácí mazlíček vašemu zdraví jedině prospěje!
Nic nevykouzlí v obývacím pokoji lepší atmosféru než krby a krbová kamna. Planoucí oheň je nejen přírodním zdrojem tepla, ale působí i jako balzám na duši. Když se venku ochlazuje a za okny padne tma, zářivé plamínky se postarají o pocit pohodlí a útulnosti. Prohlédněte si krásné krby a krbová kamna a možná dostanete chuť si zatopit dřevem.
Survivor 2023 se po více než 70 dnech blíží do finále. Než se tak stane, pojďme si připomenout, komu se těsně před nosem zavřely dveře.

Nepřehlédněte

Čtvrtek bude podle astrologie dnem určeným zkráslujícím procedurám. Věnovat péči pokožce se vám dvakrát vyplatí. Kromě toho se ale držte v klidu. Čtvrtek nebude příznivý den na hádky a snadno k nim dojde.
V době koronavirové daleko více lidí pracuje formou home office, a tak si může přece jen více řídit svůj pracovní čas. Jestliže máte takovou možnost, zdřímněte si po obědě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek