Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Trendy jara 2022: Všechno při starém, ale v ještě větší porci!

Módní trendy začínajícího roku nejsou zase tak velkým překvapením, jaké jsme někteří očekávali. Takže to nebudeme zdržovat a jdeme rovnou na věc.
trendy
foto: pinterest

14. 02. 2022

Za trendy jara 2022 můžeme považovat určitě dvouřadá saka. Ta se vrátí a ruku v ruce s nimi jdou taktéž ramenní vycpávky. Sukně se zkrátí, kalhoty naopak prodlouží a rozšíří. Těšit se můžeme také na elegantní monochromatické looky a samozřejmě nestárnoucí black & white kombinace.

Dvouřadá saka

Dvouřadá saka, nestárnoucí klasika už několik let, a ne jen mezi trendy jara. Letos na prvních módních příčkách budou především ta s vycpanými rameny a projmutím v pase nebo ta, o něco méně ženského, takzvaně pánského střihu. Barvy budou opět patřit neutrálním a přírodním tónům, mezi které spadá hnědá, béžová, černá či bíla. Stejně jako předchozí roky budeme i letos v ulicích vídat oblíbené vzory – pruhy, vzor kohoutí stopy, drobné barevné kostičky a samozřejmě károvaný vzor. Dvouřadá saka nejčastěji zdobí dva až čtyři knoflíky v různých velikostech a barvách, od malých nenápadných, až po výrazné zlaté či štrasové.

A čím dvouřadé sako doplnit? Čímkoliv. Dobře, s malou nadsázkou, ale i přesto. Pokud najdete padnoucí dvouřadé sako, ušetříte každé ráno pár (desítek) minut. Společenské kalhoty, rolák a… dvouřadé sako. V zimě samozřejmě ještě váš oblíbený kabát. Koženkové kraťasy či sukně a dvouřadé sako vynosíte do práce, na společenský oběd i na víno s kamarádkou. Na jaře k němu vezměte lněné kalhoty či plisovanou sukni.

sako
Ať už se rozhodnete vsadit na klasiku nebo letos dáte šanci barvám, nešlápnete vedle! (foto: pinterest)

Monochromatické looky

Pokud je nějaký trend, který zkrátka musíte zkusit, pak je to tento. All black outfity jsou nestárnoucí klasika, po éře all beige se postupně dostávají na módní světlo i all white či all (doplňte svou oblíbenou barvu) outfity. Zkrátka vyberte si barvu, která se vám líbí, ve které se cítíte dobře a hlavně, která vám sluší. Zkombinujte k sobě padnoucí odstíny oné barvy a stylový, nadčasový a trendy outfit máte na světě!

K TÉMATU  Módní hity pro letošní léto. Vede růžová a bláznivé potisky!
looky
Stačí zvolit vzájemně ladící odstíny a elegantní, ale přesto zajímavý outfit je na světě. (foto: pinterest)

Široké kalhoty

Mezi aktuální trendy jara patří také džíny, které si mnozí z nás pamatují z milénia. Oproti aktuálním s rapidně nižším pasem a prodlouženými nohavicemi. Oblíbené i nenáviděné flare jeans jsou opět na módní scéně. Z barev budou potom opět vládnout především odstíny modré, ale chybět nebude ani nestárnoucí béžová či o něco méně praktická bílá. Kombinovat je můžete stejně jako běžné rifle, které už máte v šatníku, chcete to však trochu citu. Tyto džíny zkrátka buď milujete, nebo nesnášíte. Do které kategorie patříte vy? Na závěr si však pojďme otevřeně přiznat, že tyto džíny budou vždy nejvíce lichotit vyšším ženám drobnější postavy.

trendy
Flare jeans, buď je milujete, nebo nesnášíte. (foto: pinterest)

Třásně

Pojďme se na jaře trochu odvázat, naladit na bohémskou notu a užít si o trochu více pozornosti, než na kterou jsme normálně zvyklí. Čtete správně. Jedním z dalších jarních trendů budou třásně. Nejčastěji jako zakončení na vracejících se mini šatech, svetrech či oversize džínových bundách. Kromě klasického, trochu nedbalého vzhledu budou však mít letos třásně i o trochu upravenější podobu, která bude připomínat hrubě nastříhanou látku. Pokud se rozhodnete si takový kousek pořídit, nezapomeňte na pravidlo, že méně je někdy více a zkombinujte ho už pouze s jednoduchým, ideálně jednobarevným či monochromatickým lookem.

Ramenní vycpávky

Žádná velká novinka, módní návrháři je používají velice rádi. V loňském roce jsme je často vídali na topech, které měly místo rukávu vycpávky. A překvapivě ani letos tomu nebude jinak. Ramenní vycpávky budeme v letošním roce vídat na všem a všude. Na svetrech, košilích a samozřejmě na již zmiňovaných sacích. Tento trend je skvělý pro vás, které máte užší hrudník a ramena a naopak širší boky. Ramenní vycpávky postavu a celkovou siluetu opticky vyrovnají. Skvěle tyto kousky vypadají například s cullotes, pouzdrovými sukněmi či obyčejnými riflemi. Dodají i na první pohled obyčejnému outfitu šmrnc.

K TÉMATU  Čelíte zimě bez pokrývky hlavy? Žádná čepice vám nesluší? Zkuste to změnit! Jsou různé cesty.
vycpávky
Ramenní vycpávky budou všude a na všem. (foto: pinterest)

Black and white kombinace

Místo trendu by se slušelo říci nestárnoucí kombinace. Ať už zvolíte decentní all black / all white outfit a doplníte ho jedním kouskem v opačné barvě, nebo to vezmete půl na půl, vždycky to bude vypadat skvěle. Kombinace, která sluší všem napříč generacemi. Pravdou však zůstává, že její hodně tvrdý kontrast ne každému sedne a cítí se v něm dobře. Díky černé barvě můžete snadno zakrýt své partie, se kterými nejste třeba úplně spokojená a těmi bílými naopak rozjasnit ty, které chcete.

kombinace
Black and white hraje prim! (foto: pinterest)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kouzlo vrstvení: Zůstaňte v zimě šik, ale přesto v teple

Jaké sneakery si vzít k džínám Levi’s? Poznejte nejnovější trendy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Začalo jaro, a s ním přichází i chuť na grilování. Posedět na zahradě u stolu je jedna věc, ale venkovní kuchyně nabídne jedinečnou atmosféru a stane se centrem posezení pro teplé víkendy nebo večery. Prohlédněte si galerii a inspirujte se!
Nejčastějším důvodem proč se lidé často přikloní k obědu z polední nabídky restaurace a svačině ve formě nějaké rychlovky z večerky naproti je to, že nemají čas si na každý den připravovat domácí pestrou stravu. V dnešní době je ale řešení celkem jednoduché a na trhu je k dostání nespočet krabičkových diet.
Vánoce jsou za dveřmi a společně s nimi i příjemná "povinnost" zamyslet se nad dárky pro vaše nejbližší. Máte-li doma aktivního sportovce, kterému pohyb rozhodně není cizí, pak se možná při výběru vánočního dárku budete chtít vydat právě tímto směrem. Došla vám inspirace? Nevíte si s výběrem dárku rady? Nezoufejte! Máme pro vás pětici skvělých tipů, které sportovec zaručeně patřičně ocení!
S příchodem chladnějšího ročního období se pulty supermarketů začínají plnit exotickými druhy ovoce. A vedle tradičního kaki, pomela a dalších podobných vynikajících kousků, nám svou střapatou hlavičku ukazuje také ananas. Věděli jste, že se jedná o spalovač tuků? Zejména po svátcích by proto neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Ačkoli bychom to měli dělat všichni, opravdu není pravidlem, že se v každé domácnosti třídí odpad. Pokud si neosvojíme tyto správné návyky, může se stát, že často budeme vyhazovat odpadky tam, kam prostě nepatří. Ještě horší varianta je ta, že netřídíme vůbec (hanba!). Přitom je to naprosto jednoduchá disciplína. Nejtěžší je pouze začít. Do lehkého začátku vám poradíme, jak na to, abyste přispěli k lepšímu životnímu prostředí.
Měsíček lékařský je letnička, která dorůstá právě teď až do půlmetrové výšky. Sbírá se od poloviny června do konce srpna nebo počátku září a je to všestranná léčivá bylina. Využijte jejích účinků i vy a přidejte ji do domácí lékárničky nebo své kosmetické výbavy.
Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
Současný nouzový stav a karanténa mohou v rodině způsobit ponorkovou nemoc. Nenadálé přerušení kontaktů s přáteli, kolegy z práce, spolužáky, kamarády z klubu či fitka může způsobit, že vztahy v rodině začnou být značně napjaté.
Nakupování na internetu se stalo pomyslným trendem. Zejména v době panující pandemie a karantény se i ti, kteří nakupování v e-shopech zatracovali, k tomuto kroku svolili. Neměli najednou na výběr, ostatně nakonec nově nabytou zkušenost dál používali v praxi. To poté vedlo k trhání rekordů v tržbách internetových prodejen, což je trend, který i nadále pokračuje. Pokud i vy patříte mezi vášnivé on-line kupující, pozor si dejte na podvodné e-shopy.
Těhotenství je krásné a vzrušující životní období, které neustále přináší nové výzvy a zážitky. Jednou z takových výzev může být cestování během těhotenství. Bez ohledu na to, zda plánujete relaxační dovolenou nebo podnikáte služební cestu, je důležité zvážit zvláštní potřeby a rizika spojená s tímto obdobím. Tento článek vám poskytne užitečné rady, jak bezpečně cestovat v těhotenství, a také se zaměří na důležitost kvalitního cestovního pojištění pro těhotné ženy.
Krásné a dobře upravené vlasy bez ohledu na povětrnostní podmínky a roční období – to je sen každé ženy. Zvláště v dnešní době není vždy možné využívat služby kadeřnických salonů. Proto stojí za to vybavit se doma speciálními přístroji, kterými svým vlasům dodáte zcela nový vzhled. K takovým patří právě žehlička na vlasy. Víte ale, jak vybrat tu správnou?
„Není ta omáčka moc kyselá? Nejsou ty knedlíčky moc mazlavé?“ Citát z oblíbeného filmu dokumentuje, jak málo si některé ženy věří. A to i v případě, že svou práci zvládají skvěle. Jste jedna z nich? Také máte pocit, že nic neuděláte perfektně? Možná se jen podceňujete. A že nejste dokonalá? Hoďte pochybnosti za hlavu a mějte se ráda!

Výběr článků

Léto je sice oblíbeným ročním obdobím pro mnoho z nás, ale naše pokožka a vlasy toto nadšení zrovna nesdílí. A proto bychom se o své tělo měli v létě starat ještě více než v ostatních ročních obdobích, nebo přinejmenším specificky. Jak by měla vypadat péče o vaše vlasy v době, kdy je spaluje letní žár?
Je kabelka vaší nepostradatelnou společnicí, bez které málokdy vyjdete z domu? Přesně pro vás jsme sepsali průvodce, jak si takovou dokonalou kabelku vybrat, aby byla nejen elegantní, ale i praktická. A hlavně ladila k vaší postavě!
Nemusíte jezdit každý rok k moři. V dnešní době ve znamení inflace a šíleného zdražování můžete využít možnosti navštívit tuzemské vodní plochy. Pokud přece jen chcete do zahraničí, proč nenavštívit naše kolegy na Slovensku? To je známé svou přírodou a také vodními plochami, kde zažijete skvělou relaxaci. Kam byste se měli vydat?

Nepřehlédněte

Letošní podzimní móda je opravdu pestrá a barevná. Vedou úplety, pláštěnky, kožené kabáty, umělé kožešiny, svetry, šaty a sukně, včetně asymetrických.
Současný nouzový stav a karanténa mohou v rodině způsobit ponorkovou nemoc. Nenadálé přerušení kontaktů s přáteli, kolegy z práce, spolužáky, kamarády z klubu či fitka může způsobit, že vztahy v rodině začnou být značně napjaté.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek