Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Bizarní rekordy z Guinnessova světa: Co všechno jsou lidé schopni udělat pro zápis v knize?

Lidé jsou různí a někteří mají prostě potřebu se zviditelňovat za každou cenu. Uznání široké veřejnosti si lze získat různými způsoby, na světě je velká spousta lidí, co udělá téměř všechno jen pro to, aby se o nich psalo či mluvilo. Zápis do Guinessovy knihy rekordů jistě jistým úspěchem je, stačí vlastně jen vyniknout a být nejlepší. A je docela jedno v čem.
rekord
Hodně lidí chce svůj zápis do Guinessovky a někdo hodně moc! (foto: 123RF)

18. 02. 2022

A že jsou lidé opravdu schopní vymyslet cokoliv, jen aby se jejich jméno otisklo do Guinnessovy knihy rekordů, se můžete přesvědčit. Z některých výkonů opravdu zůstává rozum stát a mnohdy na základě toho aspirují spíš na bizarní rekord.

Encyklopedie, v níž se dozvíme vždy něco nového

Guinnessova kniha rekordů vychází každý rok v novém vydání, vždy samozřejmě s novými zaznamenanými světovými rekordy. Do knihy se v podstatě dostane kdokoliv, je třeba jen dokázat, že nikdo jiný ho v dané věci dosud nepřekonal. Světové rekordy se zaznamenávají v různých oblastech lidské činnosti, ale v knize se může klidně objevit i příroda a její úkazy a krásy.

Kniha se začala vydávat v roce 1955 a překládá se do mnoha světových jazyků. Jde asi o nejzajímavější encyklopedii na světě, a navíc si v ní každý rok můžete přečíst zase něco nového. Dostat se do Guinnessovy knihy rekordů touží mnoho lidí a co všechno jsou pro to odhodlaní udělat a obětovat? To vám doslova polezou oči z důlků.

Vytřeštěné oči jako nikdo jiný

Vyvalené oči jako Kim Gurman z Chicaga ale asi určitě mít nebudete. Této ženě se totiž podařil opravdu bizarní rekord. V roce 2007 získala svůj zápis v Guinnessově knize rekordů za to, že dokázala své oči vytřeštit tak, až jí vylezly z důlku, a to na neuvěřitelných dvanáct milimetrů. Žena v mládí utrpěla úraz a po něm zjistila, že dokáže kdykoliv, kdy chce, vyvalit oči, opravdu hodně výrazně. Trénovala a nakonec to stačilo i na zápis v knize rekordů.

Kim Gurman z Chicaga a její bizarní rekord

Ty nejdelší nehty i psí uši

Nechat si něco narůst tak, jako nikdo na světě? Pro řadu lidí žádný problém. Mít ty nejdelší vlasy je ale docela nuda, zato nejdelší nehty na světě vzbuzují docela dost pozornosti (a odporu). Člověk, který totiž na rukou má nehty dlouhé skoro dva metry, to asi nemá při běžných činnostech vůbec jednoduché. Muž z Indie si nechal růst nehty od svých čtrnácti let, nakonec se dostal do knihy rekordů se svým nejdelším nehtem na palci na ruce, který měřil úctyhodných 197,8 cm.

K TÉMATU  23 forem strachu: Znáte všechny nejdivnější fobie, které existují?
No proti gustu…

Někdo se ale trápit ani snažit příliš nemusí a zápis má v kapse. Třeba jako pejsek jménem Harvey, jehož uši měřily 35,56 cm. Vyhrál s nimi soutěž o nejdelší psí uši a pak jeho jméno putovalo rovnou i do světové knihy rekordů.

Český triumf

I my, Češi, jsme šikovní a vynalézaví, takže i naše jména se v Guinnessově knize objevují. Pan Zdeněk Zahrádka ale provedl vskutku bizarní rekord, za který si vysloužil i on svůj zápis. Dostal se do Guinnessovky za to, že vydržel nejdéle pohřbený za živa pod zemí. Celých deset dlouhých dnů ležel v dřevěné rakvi, kde neměl ani jídlo ani pití. Pokořil tak rekord, který před ním dokázal jiný muž, ten však vydržel pod zemí jen čtyři dny.

Dům ve tvaru záchodu? Proč ne!

V Guinnessově knize rekordů se toho najde skutečně hodně, všechno, co je nejmenší, největší, nejtenčí i nejdelší, ale třeba i nejoriginálnější. Dokážete si představit, že je něco více originálního než dům, který vypadá jako obří záchod? Jack Sim pochází z Jižní Koreje a přezdívá se mu Mr. Toilet. A to má svůj důvod, přezdívku totiž nedostal jen tak. Je zakladatelem Světové organizace toalet a možná i proto se rozhodl, že si nechá postavit ve tvaru toalety také svůj vlastní dům. Stavba je vskutku originální, měří 7,5 metru. Díky tomu se tento záchodový dům stal nejvyšší budovou ve tvaru záchodu na světě. To by jeden nevěřil, za co všechno může člověk skončit jako rekordman zapsaný v knize rekordů.

rekord
Dům ve tvaru obřího záchodu. (foto: instagram/blackberryridgedevelopment)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bizarní sexuální rekordy, nad kterými zůstává rozum stát. Tipněte si, který je nejšílenější

Co od svatby Harry a Meghan stihli natropit? Největší kauzy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Proč zrovna deset tisíc kroků a proč byste měla výzvu vzít za svou i vy? Důvodů je hned několik a všechny vám budou jedině ku prospěchu.
Rýže je velmi populární přílohou, a pokud ji dobře připravíte, jistě si na ní pochutnáte. Zdaleka však není jen jedna jediná rýže, ale máte na výběr hned několik druhů. Znáte je a víte, kdy jakou rýži použít?
Máte se na pozoru, aby vás neuchvátila každoroční chřipková epidemie? To nejlepší, co se dá dělat, je nezanedbat prevenci. Jak se bránit proti chřipce?
Pití vody se šťávou z citronu, pomeranče nebo limety je zdravé a v rámci hubnoucích režimů a zdravého živoního stylu se těší velké oblibě. Nástrojů na vymačkání šťávy z plodů je k dostání nepřeberné množství, ale co takhle nějaký pěkný kousek? Designové odšťavňovače nejen, že odvedou svojí práci, ale ve vaší kuchyni se budou vyjímat! Na citrusové plody jsou nejvhodnější odstředivé ošťavňovače, ale můžete použít i ty klasické ruční. Které si vybrat?
Výběrem svatebních šatů stráví mnoho nevěst i několik týdnů. Patříte k těm, které se nemohou rozhodnout? Nechte se inspirovat módními trendy roku 2022 a možná najdete, co hledáte.
Zkoušíme zahnat blbou pachuť dnešní doby pohybem. Když budeme sedět na gauči jako bábovky a sledovat špatné zprávy, rozhodně vám dobře nebude. Čas, který nyní máme, je třeba využít pro dobro věci.
Minulý týden jsme si zasoutěžili o dvoje krásná sluchátka. Dnes už známe vítězky naší soutěže. Kdo měl štěstí a krásná sluchátka Trust Norma do nás dostane?
Všude kolem sebe vidíte v zimním období reklamy, jak máte jednu chvíli úplně ucpaný nos a stačí pár kapek "zázračného" přípravku a už se vám skvěle dýchá. Bez ohledu na všechny kapičky stále platí staré přísloví, že léčená rýma trvá týden a neléčená sedm dní. Jak s ní zatočit?
Rozvod, rozchod, nevěra, výpověď z práce, smrt blízké osoby, nemoc, to vše bychom mohli označit jako životní krize. A nejen to, důvodů životních krizí je mnoho. Životní krize potkají během života každého člověka a některým z nich se nelze vyhnout.
Make-up kdekoliv. Tyhle kosmetické vychytávky poradí, jak vytvořit vlastní rozjasňovač, čím nahradit pudr nebo udělat rychlé kontury obočí.
Léto je nejkrásnější období v roce. A přináší s sebou také zážitky, na které se nezapomíná. Jaké jsou výhody letního flirtu, a proč by jej měl alespoň jednou za život zkusit každý z nás? Letní románek je prostě nezapomenutelný!
Jedním z nejjednodušších způsobů, jak se postavit ke zvyšování energetických sazeb, je začít v domácnosti šetřit. Smyslem není netopit a sedět doma u televize v kulichu, ale podniknout malé, avšak efektivní kroky, které sníží vaše výdaje za energie. S čím začít ještě dnes?

Výběr článků

Trávíte u počítače celý den v práci? Používáte během práce mobilní telefon nebo tablet? Pak je na čase zaměřit se na to, abyste volný čas vyhradila čemukoliv, jen by to toho neměly spadat moderní technologie.
Dlažby ve vzhledu dřeva jsou ozdobou koupelny a celého interiéru v domě Lukáše Pavelky z Brněnska. Jak sám říká, na výběru podlahových krytin si dala jeho partnerka Pavla zvláště záležet. Inspiraci k dlažbám hledala v časopisech o bydlení. Nejvíc ji okouzlil venkovský styl bydlení, kterému dodala moderní šmrnc pomocí doplňků v severském a industriálním stylu.
Když se podíváte do ledničky u svých rodičů nebo u známých, možná vás překvapí, že tam dávají i potraviny, které vy uchováváte jinde. Víte však, co je tedy správné, a jaké potraviny bychom do lednice opravdu dávat neměli?

Nepřehlédněte

Značné výkyvy teplot ubližují naší pokožce. Nejhůře je na tom pleť na obličeji. Tu totiž nezakrýváte ani v zimě, zatímco zbytek těla si hoví v teple. Věnujte péči o obličej v zimě dostatečnou pozornost. Můžete si dopřát i napařování. Ale všeho s mírou. Jak na to?
Make-up kdekoliv. Tyhle kosmetické vychytávky poradí, jak vytvořit vlastní rozjasňovač, čím nahradit pudr nebo udělat rychlé kontury obočí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek