Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Detox vaše tělo očistí a nabije vás novou energií

Mnozí odborníci mluví o současnosti jako o „době jedové“. Upozorňují, že toxické látky jsou nejen kolem nás, ale i v nás. Pocházejí ze znečištěného životního prostředí, ale také z kosmetiky a léků, které užíváme. Svou roli hraje i nevhodná strava a alkohol, který si sem tam dopřejeme. Jednou za čas bychom tak měli udělat ve svém těle důkladný úklid. Právě leden je pro očistu ideální.

Novoroční detox může být skvělým základem pro předsevzetí, že budeme žít zdravěji. S úklidem bychom měli začít u jater. Ta totiž fungují jako filtr a chemická továrna. Vykonávají přes 500 funkcí a jejich úloha je nenahraditelná. Zpracovává se v nich vše škodlivé a tělo se těchto látek jejich prostřednictvím zbavuje. Když je však toxinů příliš, začnou se v jaterních buňkách hromadit a mohou je nenávratně poškodit.

Kdy si játra říkají o pomoc

V okamžiku, kdy už je toho na ně moc, játra se ozvou. Jejich signály mohou mít rozličnou podobu. K těm nejčastějším příznakům patří únava a malátnost, můžeme spát deset hodin a stejně budeme slabí. Dostavit se však může i nespavost, střídající se pocity horka a chladu. Čím dál to necháme zajít, tím bude „volání o pomoc“ silnější. Pokud játra přestanou fungovat tak, jak mají, dostaví se bolest břicha, nadýmání a tělo začne zadržovat vodu. Objevit se může i zažloutnutí očního bělma. To už je ale opravdu zle, a tak daleko bychom to zajít rozhodně neměli nechat.

Toxický svět kolem vás

Játra bychom rozhodně měli šetřit. Jenže právě zde se skrývá úskalí. Toxiny, které se v nich „usazují“, mají rozličný původ. Některé pocházejí ze znečištěného životního prostředí, jiné z éček v potravinách a kosmetice. Nelze pominout ani léky, které mají mnohdy nežádoucí vedlejší účinky. Když k tomu připočítáme všechny skleničky a ne vždy zdravé a lehké pokrmy, co jsme si v uplynulém roce a zvláště v jeho závěru dopřáli, je jasné, že aspoň lehký detox je na místě.

Pomoc z přírody

detox

Existuje sice mnoho bylinek, které pro očistu můžeme využít, ale nejvhodnější léčivkou je ostropestřec neboli „mariánský bodlák“.  Ten se stal v posledních letech velkým hitem. A není se čemu divit. Obsahuje totiž látku silymarin, která pomáhá chránit játra před poškozením. Blokuje škodlivinám vstup do jaterních buněk, čímž přispívá k zachování správné funkce jater a podporuje jejich detoxikační potenciál. Silymarin rovněž pomáhá při regeneraci jaterních buněk a trávení. Zároveň se jedná o velmi silný antioxidant, který chrání buňky celého organismu před poškozením od volných radikálů a před nepříznivými vnějšími vlivy. Má blahodárný vliv i na zdraví srdce a správnou hladinu krevního cukru. A přitom stačí tak málo, konkrétně jedna kapsle denně doplňku stravy Naturevia Ostropestřec forte, jenž patří k nejsilnějším na trhu.

K TÉMATU  4 nejromantičtější místa na světě: Kam zajet se svojí drahou polovičkou?

Výsledky budou stát za to

Účinky detoxu se dostaví brzy. Budeme mít více energie, chuti do života a elán vypořádat se se vším, co přijde. Bylinky pro detox jsou dobrý začátek a určitě bychom je měli vyzkoušet. I to málo totiž může hodně pomoci, zvláště pokud k nim přidáme pohyb a zdravější a lehčí stravu.

Zdroj: www.naturevia.cz

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Co vyrazit na hory? Vyhlášená lyžařská destinace Méribel ve francouzských Alpách patří mezi ty nejluxusnější. Tahle překrásná horská chata je k pronájmu! Celých 330 m² a 3 patra, kde je 6 ložnic, prostorný obývací pokoj s panoramatickým oknem nebo vlastní kuchyně. Dole najdete krytý bazén a k dispozici je i sauna. Navíc dodávka s řidičem. Stejně ohromující jako vzhled a interiér chaty je i ceník služeb. Tohle zkrátka něco stojí.
Mšice jsou jedním z nejnebezpečnějších a nejškodlivějších druhů hmyzu. Jednak zabíjejí naše milé rostliny, ale i vůbec myšlenka, že máme v domácnosti parazita, není vůbec líbivá. Pokud se něco takového tedy stane, jak s tím bojovat? Co proti mšicím obecně platí a jak se jejich nastěhování do našeho domu vyhnout?
Jsou lidé, kteří ho prostě nemohou vystát a nemohou se dočkat, až rychle pomine, a ti, kteří ho naopak zbožňují, navzdory chladu, mlze a všemu, co k němu patří. Zima je pro nás obdobím, které má kouzelný nádech, možná kvůli Vánocům, možná proto, že mráz v určitých obdobích jako by všechno zmrazil a zastavil čas. A když sněží? Rozhodně to neusnadňuje pohyb, ale bílý plášť jako by všechno zkrášloval a tlumil, zkrátka kouzelný svět! Zima je však také synonymem pro méně času stráveného venku, a to z pochopitelných důvodů souvisejících s nižšími teplotami, a pro děti se nuda může stát krutou realitou. Když se nad tím ale zamyslíte, s trochou fantazie a organizace se dá s dětmi podnikat spousta aktivit, a to jak uvnitř, tak venku.
Lidé dávají na první dojem. Pokud není zrovna dobrý, automaticky člověka přesouvají do škatulky - s ním se bavit nechci. Velkou měrou se na dobrém prvním dojmu podílí i náš úsměv. Pokud jsou zuby plné kazů, druhého to spíše jenom odpudí. Ano, stáváme se možná trochu povrchními, ale většinou za zkaženými zuby stojí nedostatečná dentální hygiena a to o člověku něco naznačuje.
Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  
Popraskané rty, suché koutky, odchlíplé kousky zrohovatělé kůžičky. Když jen trochu zanedbáte péči o své rty, podzimní počasí vám to vrátí i s úroky. Nemusíte kupovat syntetické balzámy na rty. Vyrobte si svoji vlastní péči z přírodních ingrediencí.
Čisticí prostředky na nás útočí reklamou, podle které je každý z nich ten nejúčinnější a nejvoňavější. Jsou látky v pracích prostředcích nezávadné? Laik to nepozná, ale existuje úsporné i efektivní řešení. Vyrobte si doma vlastní prací prášek. A nebojte, nejedná se o žádnou neúčinnou náhražku - tohle vám plně nahradí běžně kupované výrobky. Jak na to?
Dlouhé vlasy vypadají skvěle, ale je potřeba jim věnovat spoustu péče. A občas v životě přijde okamžik, kdy máte náladu na změnu. O jednu z nich se postará i kadeřník. Zkrácení a nový účes může být právě to, co nastartuje další etapu. Podívejte se na vlasové proměny!
Ačkoli se může zdát, že si svobodu plnými doušky užívají spíše muži, pravda je úplně někde jinde. Protože si doma nemají s kým povídat, existence bez partnerky je pro ně těžkým oříškem i náročnou zkouškou. Jako vážně?!
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
Zajíždíte prsty do vlasů a cítíte, jak jsou suché? Štve vás to? V létě byste jim měla věnovat mnohem vyšší pozornost, než kdy jindy. Časté koupání, mytí, slunce, mořská sůl ani chlorovaná voda jim totiž moc nesvědčí. Mnohem rychleji se vysušují a lámou. Jak se o ně starat?
Mikrovlnná trouba je skvělý pomocník v každé domácnosti, ale i v kuchyňkách v zaměstnání. Novější modely dokonce odbourávají tradiční neduhy mikrovlnek, které při ohřívání polévky ohřály jen talíř nebo misku a část pokrmu, zatímco ve středu zůstala úplně studená část. A s trochou cviku v nich ohřejete i knedlíky nebo maso tak, aby jídlo chutnalo jako čerstvě uvaření. Přesto existují potraviny, které do mikrovlnky prostě nepatří. Po ohřátí mohou být dokonce zdraví škodlivé.

Výběr článků

Jízda na koni je krásný a dynamický sport, který přitahuje miliony lidí po celém světě. Ať už jezdíme zábavně, rekreačně nebo soutěžně, je důležité mít správné vybavení, které nám umožní dosáhnout nejvyššího výkonu a zároveň nám poskytne pohodlí a bezpečí. Mezi jedno z nejdůležitějších vybavení patří bezpochyby rajtky, což jsou kalhoty speciálně navržené pro jezdce.
V rámci svého F.A.M.E turné vystoupí latinsko-americký idol Maluma v prostorách Forum Karlín. Předprodej vstupenek začal již ve středu 30. 1. na ticketportal.cz. Na co se můžete těšit?
Bez rostlin by na Zemi nemohl být život. A přestože má člověk sklon své přirozené prostředí nevybíravým způsobem poškozovat, rostliny stále ještě vnímáme jako uklidňující prvek. Proto se jimi obklopují i ti největší cynici. Existují však různé druhy rostlin a květin. Některé nám prospívají více, jiné méně, a některé nám mohou být dokonce jedovaté. Nejen svými plody, ale i vůní, kterou zejména na jaře vypouštějí. Pojďme se však nyní podívat na pokojové rostliny, které stojí za ti mít doma.

Nepřehlédněte

Blíží se narozeniny vašeho partnera a vy usilovně přemýšlíte o tom, co byste mu pořídila? Určitě ho chcete příjemně překvapit a ráda byste vsadila na maximálně praktický dárek, který využije. Kombinace těchto dvou aspektů ovšem není vůbec jednoduchá. Ne vždy se musíte zaručeně zavděčit. Právě proto pro vás máme hned několik tipů, jež se vám mohou hodit. zaměříme se právě na onen zmiňovaný praktický aspekt, jež je z hlediska dlouhodobého využití dárku velmi důležitý.
Umělá inteligence je tu s námi už pěknou řadu let. Na své výsluní se však dostala až po listopadu roku 2022, kdy vznikl pokročilý chatbot, který se dokáže sám učit. Od té doby tato šikovná pomůcka mění svět podnikání i vzdělání. Jak pomůže i vám?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek