Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

5 způsobů, jak si vytvořit kuchyň snů: rychle, levně, originálně

Srdcem každého domova je nepochybně kuchyň, kde pod taktovkou žen vznikají úžasná jídla pro celou rodinu. Omamná vůně jídla a zvědavost, co bude dnes k večeři, často přiláká i další členy smečky. Ať chceme nebo ne, právě kuchyň je místem, kde se zcela nejčastěji setkáváme se svou rodinou, ale i přáteli a návštěvou. A právě proto by kuchyň měla být do detailu vyladěným místem, které bude pýchou každé hospodyňky. Jak získat kuchyň snů?
kuchyň
Zrenovujte jen dvířka a úchytky, nakupte nové doplňky a vaše kuchyně rázem získá nový šmrnc. (foto: 123rf.com)

03. 01. 2022

03. 01. 2022

Snad každá žena touží po dokonale sladěném a do posledního detailu promyšleném interiéru, který bude odrazem jejího vkusu. A o kuchyni, kde řada žen tráví času vůbec nejvíc, to platí zcela dvojnásob. Naším přáním je, aby kuchyň upoutala hned na první pohled. Barva nábytku krásně korespondovala s doplňky a byla nejen hezká, ale i praktická zároveň. Aby byla plná všemožných pomocníků. Chceme se totiž během vaření i pečení cítit dobře a sebejistě. Zkrátka, aby každá příprava jídla byla doslova symfonie. Pokud máte v současné době kuchyň, která pro vás ztratila své kouzlo, případně už vidíte, že přišel ten správný čas na výměnu, pak zajisté oceníte náš článek, ve kterém se dozvíte řadu možností, jak získat kuchyň snů, aniž by tím příliš utrpěl váš rodinný rozpočet.

Zrenovujte starou kuchyň

Pokud je korpus vaší kuchyně v pořádku a jedinou vadou na kráse jsou poničená dvířka a nehezké úchytky, není nic lepšího než se pustit do renovace dosavadní kuchyně. V dnešní době to občas zní jako bláznovství, když na každém rohu na vás vykukují kuchyňská studia a téměř každý leták obsahuje zajímavé nabídky. Renovace kuchyně má totiž své výhody nejen z hlediska časové náročnosti, ale také z důvodu financí. Stále existuje řada šikovných truhlářů a jiných řemeslníků, kteří se s nadšením pustí do renovace vaší kuchyně na přání. Dosavadní kuchyň může díky novému frézování dvířek, polepu anebo lakování získat zcela jiný nádech.

Zároveň můžete do kuchyně přidat řadu vychytávek, včetně moderních pantů a tlumičů dvířek. Kuchyň rovněž můžete rovnou rozšířit a získat tak mnohem větší prostor pro všechny nezbytnosti. Ve finále pak řada lidí ani nepozná, že máte renovovanou kuchyň. Pokud chcete jít ještě ekonomičtější cestou, renovaci kuchyně samozřejmě zvládnete i sami. Na druhou stranu pak počítejte s tím, že taková snaha zabere víc času.

kuchyň
Využijte služeb truhláře nebo se poptejte na odborném učilišti. (foto: 123rf.com)

Vyzkoušejte modulární kuchyň

Pokud chcete ušetřit za návrhy kuchyňského studia, mít trochu větší svobodu během navrhování nového designu a zároveň vám nevadí, že určitý čas strávíte po boku svého metru, tužky a představivosti, pak určitě není nic lepšího, než si kuchyň navrhnout zcela sama, a to ve spolupráci s možnostmi, které nabízí modulární kuchyně. Pokud se tak rozhodnete, obrňte se trpělivostí, ale věřte, že ve finále z toho budete mít ještě lepší pocit, než kdybyste se nijak neangažovala.

K TÉMATU  Vánoční hvězda aneb jak nezahubit mexickou krásku ještě před svátky

A jak si sestavit modulární kuchyň? Řada prodejců nabízí edice kuchyní, které jsou víceméně už předem nadefinované. Ve většině případů ale můžete ovlivnit výběr barev, úchytek, ale také třeba to, zda bude vaše kuchyň plná lesku nebo naopak v matu. Na vás je zejména složení kuchyně samotné. Předně je důležité mít jasnou představu, jak by vaše nová kuchyň měla vypadat. Poté si připravte plánek (zaznamenejte všechny dveře i okna) a pečlivě změřte délku, šířku a hloubku jednotlivých prostor. Pokud si v tomto ohledu nejste zcela jistá a nechcete přímo spoléhat na klasickou tužku a papír, vyzkoušejte šikovné programy pro navržení interiéru. Poté už stačí vybírat kousek po kousku a začít si sestavovat vzorovou kuchyň.

Poptejte šikovné truhláře

Pro výrobu kuchyně snů můžete také oslovit šikovné truhláře z vašeho okolí. Možností, jak dojít k určitému kompromisu a najít řemeslníka, který se trefí i do vaší cenové relace, je hned několik. Vůbec nejlepší je, když vytvoříte poptávku a tu vyvěsíte na příslušných místech. Řemeslníci posléze reagují a díky tomu si můžete vybrat odborníka přesně podle vašich představ.

Další z možností je přímé oslovení firmy. Tam však musíte počítat s tím, že na základě vašich požadavků truhlář stanoví výši ceny a termín realizace, které buďto budete nebo nebudete akceptovat. Cena u firem pak bývá o něco větší než v případě jednotlivců. A pokud chcete jít ještě méně náročnou cestou, není od věci oslovit třeba učiliště. Řada studentů v řemeslných oblastech totiž potřebuje získat praxi do života a realizace kuchyně je sice velkou, ale zároveň cennou výzvou. Cena pak bývá mnohem nižší než v případě profíků. 

Využijte služeb kuchyňského studia

Pokud toužíte po kuchyni snů a netrápí vás množství financí, je samozřejmě ideální cesta oslovení kuchyňského studia. V takovém případě získáte nejen 3D návrhy včetně kompletního cenového výčtu. Kuchyňská studia (stejně jako truhláři) mají tu výhodu, že díky nim si můžete splnit sen o kuchyni, která je třeba o něco jiná než klasické kuchyně. Můžete mít i atypické požadavky, fantazii se meze nekladou. O to víc však počítejte s vyšší výslednou cenou.

kuchyň
Pokud to vaše finance dovolí, navštivte kuchyňské studio. (foto: 123rf.com)

Šikovný bytový designér vám kromě návrhu samotné kuchyně dokáže připravit také kompletní 3D návrh interiéru. Díky návrhu pak ušetříte zbytečné výdaje například za nábytek či energie a navíc si můžete byt zařídit zcela na míru dle vašich potřeb.

K TÉMATU  Dětské pokoje pro ty nejmenší holky i kluky, od předškolních až po malé školáky

Kouzlete už s hotovými kuchyněmi

V dnešní době je spousta již předem připravených kuchyní, které lze sehnat v moderním designu, a přitom za výhodnou cenu. Právě to, že se nejedná o kuchyně tvořené na míru, ale jsou dostupné v takové podobě široké veřejnosti, v podstatě snižuje jejich cenu na trhu. A pro vás jedině dobře, pokud patříte k těm méně náročnějším. Takové kuchyně nejsou zákonitě odrazem nízké kvality. Ba naopak. Chce to samozřejmě dost často hledat, zjišťovat sílu materiálu a také olepů hran, ovšem, pokud budete mít šťastnou ruku, můžete získat touto cestou kuchyň snů. Za peníze ušetřené na individuálním řešení pak můžete do kuchyně dokoupit celou řadu vychytávek a doplňků, které její vzhled povýší na jinou úroveň.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bydlení v boho stylu? Pokoj vás musí zahřát u srdce

Skandinávský styl bydlení: Minimalismus skloubený s přírodou

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sen o vlastním bydlení se mi splnil před rokem. Byla jsem šťastná, že se konečně mohu odstěhovat od rodičů a žít si po svém. Ale nadšení z nového domova a pěkného pronajatého bytu je pryč.
Mnozí lidé si neustále stěžují na nízké mzdy, avšak nejsou ochotni investovat do dalšího vzdělávání, což je pak limituje na trhu práce. Nemohou se uplatnit, případně dělají zaměstnání, které jim nepřináší zajímavé finanční ohodnocení. Nemluvě o tom, že jsou v práci často nešťastní, protože je zkrátka nebaví a stresuje. Přitom stačí relativně málo – najít si vhodný kurz. Za pár měsíců se pak lze ucházet o nové zaměstnání, které jim bude více vyhovovat.
V současnosti se ženy dělí převážně na dvě skupiny. Některé nedají dopustit na menstruační kalíšek, jiné vždy raději sáhnou po klasických vložkách nebo tampónech. Před časem však na náš trh dorazily i menstruační kalhotky. Pokud se tedy rozhodujete, po čem sáhnete zrovna vy, čtěte dál.
Jak probíhá první schůzka se mnou? Jaké nástroje mají moji klienti k dispozici, aby na sobě mohli začít pracovat? V jakých oblastech života vám Emoční rovnice pomohou? Dočtete se, jak se Nela cítila, co jí první koučink přinesl a co ji překvapilo.
Ekologická a přátelská vůči přírodě. Přesně taková je udržitelná móda, která se za poslední roky stala doslova hitem. Co vlastně představuje a v čem má tento alternativní přístup k módě své kouzlo?
Cesta k úspěšné kariéře může být složitá a plná výzev. Manažeři musejí být schopni rychle a efektivně implementovat své znalosti do pracovních procesů, rychle a správně rozhodovat a mít široký rozhled.
V každém věku se ženám nebo mužům může na obličeji objevit akné. Mnozí to pak snášejí s velkou nelibostí a o to hůř jim je, pokud po akné na pokožce zůstanou jizvy, které jsou důsledkem jeho nesprávné nebo předčasné léčby.
Pozorujete okolo sebe generaci teenegarů a říkáte si, co je to vlastně teď za módu? Pojďte se s ní seznámit a uvidíte, že vám hned přiroste k srdci. Urban fashion se totiž jednoduše zapracuje do každého stylu!
Vinný sklípek vyžaduje podzemní prostor, kde si budete moci naplno vychutnat tu pravou atmosféru posezení s přáteli nad sklenkou vína. Pokud sklepní prostory nemáte, můžete originální způsob uskladnění vína vymyslet i v kuchyni nebo obýváku.
Moderní i retro radiátory - dnes mohou mít topná tělesa i ty nejdivočejší tvary. Retro se opět vrací do módy. Čemu dáte přednost?
Chcete-li jít s dobou, pořiďte si do vašeho šatníku alespoň jednu stylovou dámskou mikinu. Pokud netušíte, jaké kousky budou v letošní sezóně in, nemusíte zoufat. My vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto se pojďte inspirovat společně s námi. Máme pro vás nejrůznější tipy na trendy kousky a dokonce vám prozradíme, jak je vkusně zakomponovat do letošního outfitu
Zábava a práce v jednom? Sen, který se stává skutečností díky event managementu. Budujte kariéru v tomto oboru. Ukažte svůj manažerský talent a kreativitu organizováním firemních akcí. Toužíte po profesním růstu a dokonalé firemní kultuře?

Výběr článků

Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.
Uznávaný a oblíbený šéfkuchař, porotce soutěže MasterChef, odborník přes gastronomii, tím vším se po profesní stránce může Přemek Forejt pyšnit. O to větší šok je jeho spolupráce s nejoblíbenějším fast foodovým řetězcem McDonald's.
Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.

Nepřehlédněte

Praní prádla je každotýdenní činnost, ke které se musí přistoupit. Koše totiž začínají přetékávat a člověk najednou nemá, co na sebe. Je proto klíčové, abychom našemu použitému oblečení zase vdechli nový život. Jenže jak k praní prádla přistupovat? 
Ano, i v českých supermarketech už najdete exotické ovoce z druhého konce světa, které vám připadá tak všední jako jablka z vaší zahrady. Ale ujišťujeme vás, že stále ještě existují druhy, o kterých jste možná neslyšeli. Které to jsou?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek