Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Krásné nehty lusknutím prstů. Jak na ně?

Vzhled dnes hraje hlavní roli. Na základě celkové vizáže si vytváříme první dojmy a názory na druhého člověka. Hodnotíme v čem přišel, jestli má mastné vlasy nebo jak na tom jsou jeho nehty. Ano, i nehty o člověku mnoho prozradí. Zejména to, jestli dbá na detaily či nikoliv.
nehty
Krásné nehty jsou vaší vizitkou. (foto: 123rf.com)

08. 12. 2021

Být perfekcionistou je v tomto případě více než příhodné. Aby vám taková maličkost, jako jsou právě nehty na rukou, nezkazily šanci zabodovat u muže svých snů, prozraďme si, co udělat pro to, aby byly krásné.

Žádné oprýskané zbytky laku

Jak již bylo zmíněno, na prvním dojmu se podílí i celkový vzhled člověka. Sem rovněž spadají nehty. Proto se je snažte mít neustále upravené čili bez zbytků laku. Lepší je nemít lak vůbec než mít nalakované pouze dva z pěti prstů. Stejně nevzhledně působí i oprýskaný lak. Na první pohled je patrné, že péči o ruce zanedbáváte.

Že vám zbytky laku dřímají na vašich nehtech? Pak si vezměte do ruky bezacetonový odlakovač. Nehty si důkladně umyjte mýdlem a poté je vysušte. Nezapomeňte se rovněž zbavit špíny, která se vám vlivem každodenních činností pod nehty dostala. 

Péče o nehtovou kůžičku je neméně důležitá

Bolestivé záděry – ty zná jistě každá žena. Na vině je zanedbaná péče o kůžičku. Při běžném lakování na ni zapomínáme, ale zkušené manikérky na ni nezapomenou nikdy. V ideálním případě proto vložte ruce alespoň na deset minut do vodní lázně a kůžičku tím změkčete. Po vytažení ruce důkladně osušte a hravě zatlačte kůžičku zpátky k nehtovému lůžku. Co bude navíc, to s pomocí kleštiček nebo nůžek opatrně odstřihněte!

Žádné dlouhé drápy 

I když si ženy přejí mít skutečně dlouhé a krásné nehty, pokud nejsou udržované, jsou i dlouhé nehty spíše na škodu a mohou celkový dojem z člověka jenom pokazit. Navíc moderní doba si žádá nehty kratší. Ty jsou navíc i daleko praktičtější, ať už píšete na počítači nebo se živíte tím, že obsluhujete stroj v nadnárodní společnosti.

Nůžky spolupracují s pilníkem. Zatímco nůžky odstřihnou nehet, pilník je zase krásně zarovná. S ním pracujeme opatrně, aby nedošlo k třepení nehtu. Pilujeme zásadně od kraje do středu.

K TÉMATU  Péče o stárnoucí rodiče. Jak si ji usnadnit? Co byste určitě neměly opomenout?

Lakování pro dokonalý vzhled 

Pokud máte nehty upravené, ostříhané a opilované, nastupuje na řadu lak. Volíme kvalitní, ideálně rychleschnoucí. Než však oblíbený odstín naneseme na předpřipravený nehet, první vrstvou je ochranný, ošetřující produkt. Díky němu zamezíme nehezkému zbarvení nehtu a prodloužíme tím životnost laku.

Větší pozornost na ochranu nehtů klaďte v okamžiku, kdy chcete nehty “zapéct” v UV lampě. V tomto případě je první ošetřující vrstva opravdu veledůležitá a nesmí se na ni zapomenout. Jinak nehty trpí.

Mažeme, mažeme, mažeme 

Pro krásné nehty je vůbec posledním, leč důležitým krokem, mazání. Krém by měl být hydratační, neměl by obsahovat alkohol, který má naopak tendenci dehydrovat pokožku i kůži kolem nehtů. Ruce krémujeme opravdu pečlivě, nevynecháváme ani nehty, jež taktéž potřebují živiny ke svému správnému růstu.

Kolagen jako skvělý doplněk

Aby však bylo co upravovat, investujte do kolagenových doplňků stravy. Kolagen je totiž látka postupně se vytrácející z těla, která se v jisté míře nachází i v nehtech (ne jen v pokožce, kloubech a vlasech, jak si řada lidí myslí). Když se po překročení hranice pětadvacátého roku života začne z těla ztrácet, nehty začnou slábnout a lámat se.

Samozřejmě se na trhu v supermarketech najdou i přírodní zdroje důležité, ve vodě nerozpustné bílkoviny. Jsou jimi například poctivé domácí vývary, pak také ryby nebo mořské plody či maso. Je dobré do svého jídelníčku zakomponovat dostatek vitaminu C, který podporuje přirozenou tvorbu kolagenu v těle. Bohužel se tento proces po čtyřicítce zcela zastavuje čili přesně v tomto věku už je doplňování kolagenu nutností, nikoliv jen doporučením.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak pečovat o ruce během mrazivých dní?

Umělé nehty nebo přírodní. Jaké mají výhody a nevýhody a které jsou pro vás ty pravé

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ani letošní léto se neobejde bez tradičních vln veder. Pro letošek meteorologové navíc předpovídají, že teploty mohou být extrémní. A ne každý si může nainstalovat klimatizaci, která by proti vedrům účinně pomohla. Jak si tedy poradit i bez klimatizace a náročných investic? Jak správně větrat v horkém bytě a čím nejlépe stínit?
Málokterá z nás má cvičení v oblibě – chceme se mu vyhnout co se dá a doufáme, že to bez něj zvládneme. Existují ale cviky, které nejsou tolik náročné, a zároveň dokáží změnit život k lepšímu. Ať už v oblasti zdraví nebo sexu. V obojím případě se budete cítit mnohem lépe poté, co budete pravidelně cvičit Kegelovy cviky.
Už máte zkušenost s rybičkami? Nebo své první akvárko teprve zakládáte? Ani v jednom případě se nemusíte ničeho bát. Chovat krevetky mohou klidně i začátečníci. Navíc jsou doslova a do písmene pastvou pro oko.
Sezóna klíšťat už nastala. Že se kvůli tomu bojíte do přírody, abyste si domů nepřinesli boreliózu nebo klíšťovou encefalitidu? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu, nemusíte se vzdávat přírody, abyste žádné klíště nepřilákali. Stačí se jen dostatečně chránit a vsadit na prevenci.
Honba za štíhlou a sexy postavou pokračuje, i když léto už je dávno za námi. Lidé se zkrátka chtějí udržovat v kondici. S nedávnými vánočními svátky však byla píle trochu mařena vynikajícím cukrovím a samými smaženými pokrmy. Během tohoto období na sklonku roku je třeba vykázat opravdu pevnou vůli, díky které odoláte i alkoholu. Především ten je při cvičení jedním velkým tabu.
Nejspíš většina z vás bude mít zprvu představu jakési houby, za kterou bývá kombucha často mylně považována. Ve skutečnosti se jedná o komplex kvasinek a bakterií, který se nechává působit v čaji, aby vznikl požadovaný nápoj. Jeho léčivé účinky vás jistě oslní. A výhodou je, že si ho můžete klidně sami připravit doma. Tak jdete do toho?
Dosud jste si mysleli, že stačí, když si ráno a večer vyčistíte zuby klasickým kartáčkem a zubní pastou a máte hotovo? V tom případě vás zklameme. Pokud chcete předejít zubním kazům, zubnímu kameni a zánětu dásní, pak je zapotřebí věnovat svým zubům řádnější péči.
Lidé by si vzájemně v nouzi měli pomáhat, i přesto však je na světě mnoho případů, kdy člověku či zvířeti v ohrožení života nikdo pomoc neposkytnul. Doba je čím dál hektičtější a lidé si již méně všímají toho, co se okolo nich děje. Často bývají i lhostejní vůči negativním situacím, do kterých raději nechtějí zasahovat, aby sami nebyli ohroženi.
Kuchyňský kout je plný nejrůznějších spotřebičů, bez kterých bychom se při vaření prakticky neobešli. V případě, že vám chybí mikrovlnná trouba, pojďme si prozradit, jak ji vybrat. I tento společník se vybírá na základě několika kritérií.
Když přijedete do Itálie, je to naprosto běžné. Každá žena tu má svůj skútr, se kterým jezdí do práce, na nákupy, ale třeba i vyzvedávat děti ze školy. Jak se žije řidičkám skútru v Česku?
Každý si svůj svatební den představuje jinak. Někdo sní o pohádkových šatech s dlouhou vlečkou a pompézní výzdobou, jiný zase o skromné party ve stodole, která ale dnes už také může stát desítky korun. Ať už si každý svůj velký den představuje jakkoli, je pravdou, že i ta sebemenší svatba stojí nějaké peníze. Pokud chcete ušetřit a využít své prostředky třeba na svatební cestu, určitě vyzkoušejte některý z našich tipů.
V prvé řadě je nutno říci, že správný přístup ke svatbě nehledě na všechny trendy a doporučení je následující: udělejte to tak, jak chcete vy. Abyste však pochopili, co si přesně přejete, musíte to zjistit, ale jak? Na internetu je spousta informací a je těžké se v nich orientovat.

Výběr článků

Vánoce se stejně jako každý rok nesou ve znamení jídla a pití. Přejídání je na denním pořádku a střevní problémy jakbysmet. Kromě jídla se však kouzelné svátky na konci roku nesou i ve znamení pohádek a tradičních zvyků. Víte, jaké vánoční tradice dodržujeme u nás, v České republice?
Lidem, kteří jsou narozeni v období od 21. ledna do 20. února patří znamení Vodnáře. Vodnáři jsou velmi silní ale i tvrdohlaví, hlavně jsou ale kreativní. Vodnář je vzdušným znamením a lidé v tomto znamení od narození milují originalitu i netradiční životní styl. Jaké jsou jejich silné a slabé stránky? A co můžete čekat od žen a mužů, kteří se narodili v tomto znamení? Podívejte se na podrobnou charakteristiku.
Když jsme se s manželem nastěhovali do nového domu po rekonstrukci, pořád se nám na něm něco nezdálo. Sem tam se ozývaly zvláštní loupavé zvuky - a omítka se loupala na místech, kde nebyl žádný důvod k vlhkosti. Nakonec jsme v domě prostě a jednoduše necítili dobře. Tenkrát jsme spojení "energetický úklid" vůbec neznali.

Nepřehlédněte

Japonští šéfkuchaři vědí, jak zacházet s nožem. Zákazníci restaurace obvykle nevidí, jak vypadá taková práce v rukou profesionála. Řezání, krájení nebo sekání, správný šéfkuchař dokáže s ostrou čepelí doslova kouzlit. Krájet maso, ovoce i zeleninu zvládají tihle šéfkuchaři s chirurgickou přesností a je radost se jim dívat pod ruce.
Historek o tom, jak tchyně je ta, která rozvrací celou rodinu a nejvíce na nervy leze partnerce či partnerovi vlastního dítěte, je k přečtení a poslechu všude spousta. Když se však v takovéto situaci otočí role, nikdo tomu nechce uvěřit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek