Neděle , 08. 09. 2024

Mariana

Vlasy v zimě trpí. Jak o ně pečovat, aby vypadaly stále zdravě a silně?

Vlasy jsou korunou krásy - a tak na ně i řada žen pohlíží. Ve chvíli, kdy začnou padat a jejich lesk se ztrácí, začínají panikařit a ptát se, jak proti těmto dopadům mohou bojovat, jak jim mohou čelit. Pokud by se zeptaly svých kadeřníků, ti by jim odpověděli jedno - vše začíná u správné péče.  
jak pečovat o vlasy v zimě
Vlasy v zimě trpí. Jak se o ně starat? (Foto: 123RF)

28. 10. 2021

Během zimy naše vlasy velmi trpěly. A ostatně trpí i nadále, protože venkovní teploty jsou jako na houpačce. Mnozí si říkají, že výkyvy hodnot, které ukazuje teploměr, mají negativní vliv jenom na imunitní systém člověka, ale není tomu tak – vliv mají i na naše vlasy, které najednou ztrácí svou zdravost i jas.  Jak tedy pečovat o vlasy v zimě, aby chladné období zvládly?

Klíčem ke krásným vlasům je správné umývání 

Pokud se ptáte, jak k péči o vlasy přistupovat, je to prosté – začněte u mytí vlasů. Řada žen právě v tomto velmi chybuje, což se negativně projevuje na jejich bujné kštici. Řada žen si myje vlasy zacuchané a češe si je až v okamžiku, kdy vyjde ze sprchy nebo z vany.  

Jak je to správně, ptáte se? Před umytím vlasů si je řádně pročešte, abyste se zbavili posledních zbytků, které vám ve vlasech zůstaly po použití stylingových přípravků. Poté se pusťte do mytí vlasů, kdy dáte přednost vlažnější, ne-li studené vodě. Horké se vyhněte obloukem, jelikož ta ničí strukturu vaší kštice. Navíc tolik nerozevírá pokožku hlavy a vlasové cibulky tak nemají tendenci vypadávat.  

Při mytí vlasů používejte vhodný šampon a kondicionér. Tyto produkty by neměly obsahovat chemické složení a alkohol, který má tendenci vlasy vysušovat. V žádném případě nepoužívejte jenom šampon – pouze v kombinaci se zmiňovaným kondicionérem se dočkáte takových výsledků, po jakých prahnete. Zatímco šampon rozevírá vlasovou cibulku a zbavuje vlasy nečistot a mastnoty, kondicionér ji zase uzavírá a dodává jí konečný lesklý, zdravý a silný vzhled.  

Posledním krokem je důkladné vymytí použitých přípravků. Dejte si s tím záležet, zbytky kosmetických vlasových produktů mohou vést k zatížení vlasů a k zatížení pokožky hlavy. Následovat může i tvorba lupů, se kterými se pak bojuje velmi těžce. 

K TÉMATU  To nejlepší z Met Gala 2022. Módní oscaři se vrací po dvou letech

Pozor na horký vzduch 

Čemu byste se měli vyvarovat, tak horkému vzduchu. Pokud si stojíte za tím, že vaše vlasy fén potřebují a že jim přirozené schnutí neprospívá, používejte vlažný, ne-li zcela studený vzduch. Sice s jeho pomocí vyfoukáte vlasy pomaleji, na druhou stranu šetrněji.  

Řada kadeřníků doporučuje zprvu foukat na vyšší teplotu, ovšem poslední fázi foukání ponechat na nejnižším stupni, čímž se vlasy zafixují a uzavřou. Myslet se musí samozřejmě na přípravky na vlasy, které zabrání jejich přílišnému poškození.  

Používejte správný kartáč 

Na co řada žen zapomíná, tak na to, jak důležitý je obyčejný kartáč. Sáhnout po tom nejlevnějším se nejeví jako ten nejlepší nápad. Podle kadeřníků jsou nejvhodnější takzvané ploché kartáče, které mají štětiny relativně daleko od sebe. Vlasy “projíždí” snadno a velmi šetrně, bez zadrhávání.  

Když budete v rukou držet správný kartáč, měli byste také vědět, jak ho používat. Při česání vaší kštice začínejte od konečků, poté postupujte výš a výš, až se dostanete ke konečkům vlasů.  

Pozor na gumičky! 

Velkým škůdcem vlasů jsou bohužel gumičky. Culík nebo drdol patří mezi oblíbené účesy mnoha žen, ovšem pokud na tyto účesy použijí příliš tvrdé a velmi stahující gumičky s kovovými prvky, může to vést k poškození šupinaté vrstvy i struktuře vlasů.  

Ideální volbou jsou pružné gumičky, které jsou z umělé hmoty a bez zmiňovaného kovového spoje. Sáhnout tedy můžete po dnes velmi oblíbených spirálových gumičkách. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Přírodní maska na vlasy pro kvalitní péči

Problém padání vlasů: Co všechno za ním stojí? Jak poznáte, že máte problém a jak dostat vlasy opět do kondice a rovnováhy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jaro je nejen ideální příležitostí k vyhřívání se na teplém slunci a pikniku. Je to také příležitost předvést svůj vytříbený smysl pro styl. Jarní prázdniny nemusí být jen o beztvarých svetrech a sepraných teplákových soupravách. Můžete získat pohodlný vzhled, který vám zaručí pohodlí a krásu zároveň. A dokonalý vzhled si můžete vybrat na nejlepší webové stránce pro výhodné nákupy Shopsy.
Chodit bez bot se stalo tak trochu módním trendem. Najednou máme podporovat chůzi dětí po kamínkách, existují různé stezky na trénink chůze naboso, frčí barefoot neboli bosé boty. Čím nám tohle ale vlastně prospívá? Bude naše zdraví za chůzi naboso opravdu vděčné?
Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.
Zařídit domácnost může být oříšek, zejména pokud se chcete řídit pravidly starého čínského učení jménem Feng Shui. Jelikož díky správnému uspořádání nábytku se bude místností linout příjemná rodinná harmonie, pojďme tradičním čínským zásadám nahlédnout “pod pokličku”. Zejména se podívejme na dokonalý odstín, který by měl dominovat vašemu příbytku.
Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2
Jsou přítulní a mazliví, ale také je s nimi velká zábava. Nejlepší čtyřnohý přítel člověka občas předvádí skutečné psí kousky. Podívejte se na ty nejlepší.
Že se nedá módou a módními trendy bojovat proti „blbé“ náladě? Ale dá! Důkazem jsou aktuální trendy na rok 2021, které se na symboliku naděje, síly a vytrvalosti soustředí nejen v barvách, vybavení domácnosti, ale také ve stylu oblékání, účesů a samozřejmě i líčení. Pojďme se na jednotlivé trendy tohoto roku podívat právě optikou nálady a symboliky. Uvidíte, že letos bude čím zahánět chmury!
Christian Dior, ikona módního světa. Zakladatel francouzské značky Dior, jejíž historie sahá do 40. let 20. století. Zákazníkům z celého světa nabízí jedny z nejkrásnějších oděvů, ať už jde o běžné modely nebo haute couture, šaty vysoké krejčoviny. Jaký příběh stojí za vznikem této značky?
Ve věku 77 let zemřela česká herečka a sexsymbol šedesátých let Hana Brejchová, sestra známé herečky Jany Brejchové. Její nezapomenutelný výkon ve filmu "Lásky jedné plavovlásky" ji trvale zapsal do paměti diváků.
Lékaři vám často promlouvají do duše, abyste se lépe starali o srdce a mozek. Na jeden orgán ale často zapomínají. Přitom jde o ten největší v těle, který je zároveň nejdůležitější pro naši obranyschopnost. Sídlí v něm až 80 % buněk imunitního systému. Jedná se o střeva a je důležité je mít v dobré kondici. Jedině tak budete připraveni na případný střet s koronavirem.
Určitě to znáte – někdy něco pravidelně jíte a až po delší době zjistíte, že vaše představy o zdravém stravování byly v tu dobu na míle daleko od skutečnosti. Na trhu existuje velké množství potravin, které díky jejich vzhledu či pověsti pokládáme za dietní, ale dietními, respektive zdravými, vůbec nejsou.
Rychle dojet do mateřské školky, odložit dítě paní učitelce a už abychom byli v práci. Rodiče dnes často spoléhají na to, že paní učitelka ve školce (škole) se už nějak postará o to, co je třeba. Před výchovou ale neutečeme, a ani se nezbavíme odpovědnosti z ní vyplývající. Pro dítě je největší autorita rodič. Ve školce se navíc dítě má učit jiné věci, než to, co jako rodiče doma zanedbáváme.

Výběr článků

Evropská komise vydala naléhavé varování spotřebitelům po celé Evropě týkající se několika oblíbených kosmetických produktů. Po jejich použití byly zaznamenány vážné zdravotní problémy, včetně potenciálního rizika neplodnosti. Nebezpečí tkví v chemické složce známé jako butylfenyl methylpropional, která se ve výrobcích může objevit pod názvem lilial. Tato látka, ač obdařená příjemnou květinovou vůní, byla v Evropské unii zakázána kvůli svým škodlivým účinkům na reprodukční systém. Spotřebitelé jsou vyzýváni k maximální opatrnosti a kontrole složení produktů před jejich nákupem.
Menstruace je nedílnou součástí života každé ženy. Zatímco některým z nás nepůsobí výraznější potíže, jiné ji doslova protrpí. Ať už jsou však projevy menstruace poměrně rozdílné, jedno mají všechny ženy společné - neustále hledají cesty jak tyto dny přečkat co nejkomfortněji.
Láká vás půvab francouzského venkova nebo upřednostňujete moderní či retro design? Naučte se poznávat styly nábytku a sladit ho v jednotném tónu.

Nepřehlédněte

Opálená pokožka s rovnoměrným bronzovým tónem je již několik let na vrcholu popularity. Zejména v létě, když na sobě nosíme jen několik kousků oblečení, se chceme pochlubit krásně opálenou pokožkou. Zkrátka jako bychom se právě vrátili z dovolené strávenou na exotickém ostrově! Jenomže mnoho z nás se sluníčku vyhýbá, často kvůli škodlivému vlivu ultrafialového záření. Jak tedy docílit opálené pokožky bez opalování?
Nadváhou nechce trpět žádná z nás, a proto mnohé ženy usilovně cvičí a snaží se ji udržet na uzdě. Jak je to ale možné, že po čtyřicítce je ten boj s váhou najednou mnohem těžší? Jak to, že ženy, které byly celý život velice hubené, aniž by o to jakkoliv usilovaly, po čtyřicítce začnou najednou nabírat kila? Co se s tělem děje a je možné něco udělat pro to, abyste žili i nadále zdravě, šťastně a netrápili se složitými dietami?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek