Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Kosmetický zázrak jménem roller: Přírodní kámen, který je klíčem ke kráse

Zázrak moderní kosmetiky nebo prastará síla přírodních kamenů? Odhalte spolu s námi účinky malého kosmetického pomocníka jménem roller, kterého si zamilujete už po prvním použití.
kosmetický roller
Znáte zázrak jménem kosmetický roller? (foto: 123RF)

21. 04. 2021

21. 04. 2021

Historie rolleru

Kde se vzal kosmetický roller? První zmínky o využívání pozoruhodných účinků kamenů na pokožku a lidské zdraví sahají až do daleké historie. Nejstarší historické prameny, poukazující na víru v magické schopnosti kamenů, pocházejí z doby staré Indie, kde bylo přírodních kamenů využíváno především k očistě vody a přípravě léčivých nápojů.

V pozdějších letech byly vzácné přírodní kameny spíše symbolem moci a bohatství, tedy jako součást šperků či klenotů. Další historické prameny poukazují na používání síly přírodních kamenů ve starověké Číně, kde byly přírodní drahokamy hojně využívány k nejrůznějším omlazujícím procedurám. A právě zde má původ roller, který je i dnes používán jako součást luxusní péče o pokožku.

Kosmetický roller v moderní podobě

Roller je kosmetická pomůcka, jejíž základ tvoří opracované přírodní kameny. Ačkoliv byl roller zpočátku hojně využívaný k omlazujícím procedurám a masážím především v profesionálních kosmetických salónech, díky svému modernímu designu a snadnému použití se postupem času stal velmi oblíbenou pomůckou žen i pro domácí použití.

Hlavními částmi rolleru jsou dva podlouhlé kameny upevněné kovovým rámem na obou koncích rukojeti. Jeho důmyslně navržený design činí z rolleru jedinečného kosmetického pomocníka. Pro své pozoruhodné vlastnosti přírodních drahokamů na lidské tělo má však roller mnohem širší využití, než je masáž obličeje. 

Kouzlo přírodních kamenů 

Krystaly v sobě ukrývají jedinečnou přírodní sílu, která má na lidské tělo pozoruhodné a blahodárné účinky. Z hlediska zdraví a krásy jsou často používány k omlazujícím i relaxačním procedurám, jenž tělu předávají jak estetické benefity, tak i duchovní hodnotu. 

Spirituální síla kamenů

Použití přírodních kamenů pro péči o pleť bylo běžné již ve staré Indii a dokonce již v dobách starého Egypta. Pro tyto účely bylo využíváno mnoho různých druhů kamenů, které se těšily oblibě pro své pozoruhodné schopnosti. Neméně důležitým faktorem však je i vliv, jež mají na lidskou duševní kondici.

K TÉMATU  Problém zapáchající boty! Babské rady i další tipy, jak se o své boty správně postarat. Děláte to?

K jedněm z nejoblíbenějších patří Růženín, který je charakteristický svou schopností otevírat lidská srdce a probouzet lásku, fantazii a tvořivost. Mezi největší oblíbence pro různé procedury se z řad přírodních kamenů řadí také Jaspis. Hlavně díky síle snižovat horečku a chránit před těžkými sny, které mu šamani a léčitelé přisuzují. Pro masážní kosmetický váleček se využívá několik typů drahokamů, největší zastoupení má však roller z kamene Jade, což je kombinace kamenů Jadeitu a Nefritu.

Jade roller – klíč ke kráse

Kámen Jade je již po staletí symbolem klidu a vyrovnanosti. Ve staré Číně se věřilo v jeho očišťující a posilují účinky a právě tyto pozoruhodné vlastnosti z něj dělají malý kosmetický poklad. Jedinečná síla přírodních kamenů dokáže pokožce poskytnout mimořádnou péči, po které bude pleť zdravá, krásná a bez vrásek.

Pravidelným hýčkáním své pokožky masáží za pomoci jade rolleru povýšíte každodenní péči o své tělo na luxusní proceduru. Kromě toho, že podpoříte prokrvení a pružnost své pokožky, zabráníte také prohlubování a tvorbě vrásek. Navíc vám roller předá to nejlepší z unikátních vlastností a energie vzácných kamenů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší vychytávky na černé tečky – zatočte s nimi pomocí kosmetických produktů i domácích masek

Neobvyklé kosmetické vychytávky s pomocí ingrediencí z kuchyně. Zbavte se celulitidy, vyčistěte póry nebo nechte zmizet modřinu!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Krásný a rovný úsměv dokáže otevírat srdce i dveře, proto je v současné době téměř nezbytností. Cesta k němu vede přes rovnátka, která vám budou dělat společnost po dobu několika měsíců nebo dokonce let. Je potřeba se během té doby o zuby a ústní hygienu obecně správně starat. Pojďte se podívat, co všechno budete potřebovat.
Léto je pro rty extrémním obdobím: naše rty, stejně jako celý obličej, jsou vystaveny spalujícímu slunci, horkému suchému větru, někdy dokonce i slané mořské vodě. Navíc kvalita rtěnky, kterou na rty nanášíme také může přispět k podráždění už tak namáhaných rtů. Co tedy dělat, aby vaše rty vypadaly stále mladé, pevné a sladké? Dáme vám několik rad, jak o ně správně pečovat.
Také patříte mezi ty, kterým po jednom měsíci péče zajde i kaktus? Ne vždy musí být chyba na vaší straně. Pravděpodobně si jen vybíráte rostliny náročné na údržbu, případně pro své rostlinky volíte nevhodné prostředí. Seznamte se proto s rostlinami, které téměř žádnou péči nepotřebují, a i když na ně sem tam zapomenete, stejně se vám odvděčí svou nehynoucí krásou.
Máte potíže s vysokým cholesterolem? Trápí vás kožní vyrážky nebo ekzémy? S tím vám může pomoci strava, která je sice bez barvy, ale to jí na účinnosti vůbec neubírá. Co si tedy servírovat pravidelně?
Avokádo se stalo součástí našich jídelníčků, kdy z něj můžeme připravit výtečné guacamole, využít jej jako náhražku másla nebo použít jako základ na zdravou pomazánku. Jenže avokádo skvěle neposlouží jen v kuchyni, jeho využití sahá daleko za kulinářskou sféru. Víte, k čemu všemu se vám může doma hodit?
Doma už to není, co bývalo? Nečekejte, až se rozchod zeptá a vezměte osud do svých rukou. Ideální partnerkou, kterou ten váš bude zbožňovat i na rukou nosit, můžete být vlastně okamžitě! A stačí k tomu jen tyhle tři věci…
Kdo v devadesátkách nehltal seriál o partě teenagerů, jako by nebyl. Příběhy Dylana, Brandona, Brandy, Kelly a dalších hltal doslova celý svět. Jak ale dnes jejich představitelé seriálu Beverly Hills 90210 vypadají a jak žijí? Mnozí z nich už překročili padesátku a neúprosně jim táhne na šedesát.
Řídíte svůj životní styl a denní režim podle hvězd? Máme pro vás speciální horoskop krásy a duševního zdraví určený pro pátek 7.9.2018. Sestavila jej pro vás známá astroložka Naďa Šmídová. Na co si dát pozor a do čeho se směle pustit?
Léto je sice oblíbeným ročním obdobím pro mnoho z nás, ale naše pokožka a vlasy toto nadšení zrovna nesdílí. A proto bychom se o své tělo měli v létě starat ještě více než v ostatních ročních obdobích, nebo přinejmenším specificky. Jak by měla vypadat péče o vaše vlasy v době, kdy je spaluje letní žár?
Bušící srdce, zvýšení krevního tlaku i zpocené dlaně. Tohle všechno se děje při pohledu na milovanou osobu. Své o tom vědí především muži, které společnost považuje za pragmatické a necitlivé jedince! Jak jsou na tom jednotlivá pohlaví? Kdo se zamiluje rychleji? Možná budete překvapené.
Správné nakládání s léčivy je důležitá, a přesto tak často opomíjená, součást bezpečné léčby. Patří do toho totiž i zacházení s nepoužitými nebo expirovanými léky. Průzkumy sice ukazují, že se stále více lidí učí odnášet nepoužité a prošlé léky zpátky do lékáren, nicméně to nijak nesnižuje to obrovské množství, které se každoročně vyhodí. Celkový objem se liší stát od státu, kraj od kraje, i město od města. Můžeme ale říct, že průměr evropských zemí bývá mezi 10 a 100 tunami na milion obyvatel ročně. V Česku jsou to každoročně léky za zhruba 4 miliardy korun. Největším problémem ale stále zůstává fakt, že většina léčiv stále ještě končí v odpadech.

Výběr článků

Pokud chcete dbát na zdravý jídelníček, zaměřte se na naklíčená semena. Obsahují totiž všechny důležité a hodnotné látky, potřebné k životu.
Natáčet zpravodajství naživo umožní zachytit nečekané situace. Chybu udělají samotní komentátoři, ale často se do záběru dostane skutečné překvapení. Výsledek většinou pobaví, zvlášť, když se reportáž povede odvysílat přímo v hlavních zprávách.
Surfování, velice atraktivní letní aktivita. A to i když jí jen pasivně přihlížíte. Možná se vám tento sport začal líbit už dávno, a zaryl se do paměti. Na první pohled se může jevit jednoduše, svézt se po vlně, nicméně realita je pak o mnoho jiná. Jednou za rok u moře se z vás zkušený surfař nestane. Ale trénovat můžete i v Čechách.

Nepřehlédněte

Začátek školního roku bývá pro děti náročný. Především přeladit se z prázdninového módu do toho studijního vyžaduje mnoho úsilí. Nenáročným způsobem, jak se děti můžou začít učit, aniž by si to uvědomovaly, jsou naučné filmy a seriály. Jen posadit děti před obrazovku ale nestačí. Důležité je s nimi o pořadech mluvit. Jak na to?
Podzim už je tady a vy pomalu měníte i svůj šatník. Jaké budou podzimní trendy 2023 a co si na sebe obléknout? Inspirujte se našimi tipy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek