Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Tip na večeři: krkovička v pikantní omáčce pečená na česneku.

Není nad pořádnou šťavnatou krkovičku. Nejlepší je samozřejmě naložená v černém pivu a ugrilovaná, ale pokud zrovna grilování počasí nepřeje, můžete vyzkoušet třeba náš recept. Na česneku pečená krkovička v pikantní omáčce je rychlé a chutné jídlo, které zpestří i váš víkendový rodinný oběd. Pokud k ní připravíte hranolky a naservírujete dobré české pivo či moravské víno, budete se cítit jako v restauraci.
krkovička
Krkovičku milují nejen pánové. (zdroj foto: ezy.cz)

14. 04. 2021

Krkovička – ingredience:

Krkovička zaujme muže i ženy. Na porci pro 4 dospělé osoby budete potřebovat:

  • 1,6 kg krkovičky
  • 50 ml olivového oleje
  • 12 stroužků česneku
  • 2 větší červené cibule
  • sůl

Na omáčku si připravte tyto ingredience:

  • 100 ml ostrého kečupu nebo pálivé rajčatové omáčky
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 ml sójové omáčky
  • 20 g sladké mleté papriky
  • 10 ml vinného octa
  • Celé kuličky pepře a mletý pepř
  • 5 g mletého zázvoru

Příprava

Všechny suroviny na omáčku si smíchejte ve velké misce a dobře je rozmíchejte. Krkovici si omyjte, nakrájejte ji na tenké plátky, okrájejte šlachy a zlehka ji prosolte. Plátky krkovice vyskládejte do omáčky, misku přetáhněte potravinářskou fólií, aby se pod ní nedostal vzduch, a nechte ji pár hodin v lednici, aby maso nasáklo chuť omáčky.

Předtím, než marinované maso vyndáte z ledničky, si najemno nakrájejte cibuli a prolisujte česnek. Velký plech na pečení si pořádně vymažte olivovým olejem a vyskládejte na něj rovnoměrnou vrstvičku cibule.

Na cibuli vyskládejte plátky marinované krkovičky. Ty pak potřete prolisovaným česnekem a jemně přisolte. Na maso navrstvěte zbytek cibulky a dejte ho píci do trouby předehřáté na 180 °C.

Přibližně po čtvrt hodině troubu otevřete, plech na pečení vyndejte a krkovičku přelijte omáčkou. Pak plech vraťte zpátky do trouby a pokračujte v pečení po dobu zhruba jedné hodiny. Upečenou krkovičku s podávejte s bramborami, americkými bramborami nebo hranolky. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Milujete spojení mletého masa a sýra? Pak vás recept na placky zaujme!

Jednoduché a rychlé vepřové rolky s okurkou. Je libo oběd?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Domov je místem, kde se chceme cítit bezpečně. Již po staletí je ochrana domova důležitou samozřejmostí napříč různými kulturami. I naši předkové chránili své domovy před kletbami, zlými duchy, bídou či útoky nepřátel.
Mít známého na výpomoc s hlídáním přijde vhod. Svěřit vaše malé dítě do jiných rukou můžete za předpokladu, že máte jistotu, že o ně bude dobře postaráno. Příkladem budiž tenhle chlapík, který místo sezení doma vezme holčičku na výlet na kole po skotské vrchovině. Trochu nečekaný adrenalinový výlet.
Nakupování oblečení vás může bavit, ale přesto se nemusí stát zábavou. Hlavní náplní vašeho volného času. Také nemusíte mít plnou skříň, abyste byla vždycky dobře oblečená. Stačí jen přemýšlet a kombinovat.
Zimní dny přímo vybízejí naši fantazii, aby si tak trochu popustila uzdu a koukla se po nádherných a charismatických mužích, kteří se okolo nás vyskytují. Teď se podíváme na ty, kteří jsou nejen slavní, ale také naprosto nedostupní. Dali totiž přednost jiným mužům! Gayové, a přitom takoví krasavci! Fňuk!
Svět českého filmu přišel 8. listopadu 2022 ve věku jedenaosmdesát let o jednu z nejuznávanějších režisérek a scenáristek u nás, Marii Poledňákovou. Jaká byla? Co ovlivnilo její tvorbu? A jaké filmy patří mezi ty nejoblíbenější? Zavzpomínejte s námi.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
Lidé žijící v bytech často nevyužívají prostor svého balkonu na maximum, a to zejména díky nedostatečnému soukromí. Máme pro vás pár skvělých tipů, jak ho snadno na balkoně či lodžii zajistit a vytvořit si tak oázu klidu a pohody.
Hledáte-li pohodlné a zároveň vysoce módní boty na léto, budou polobotky tím správným řešením i pro vás. Na trhu existuje celá řada trendy polobotek. Pokud nejste zrovna módní guru, nezoufejte! Na následujících řádcích vám prozradíme, jaké modely polobotek vybírat a jak je vhodně kombinovat s oblečením, aby byl váš outfit dokonalý. Čtěte a inspirujte se s námi!
Taky se vás dotkla koronavirová krize po finanční stránce? V tom případě pravděpodobně přemýšlíte nad tím, jak rodinný rozpočet trochu “nakopnout”. Naštěstí lze vykonávat rovnou několik prací z domova, pro kterou se rozhodnete vy?
Vánoce jsou především o odpočinku a zpomalení. Kdo ale říká, že je musíte celé proležet u televize s horou jídla? To vám samozřejmě nikdo nebere, ale i vy sami se budete cítit lépe, pokud se občas zvednete a uděláte něco pro své zdraví. Podle cvičení ve vánočním duchu vám to půjde samo!
Dlažby ve vzhledu dřeva jsou ozdobou koupelny a celého interiéru v domě Lukáše Pavelky z Brněnska. Jak sám říká, na výběru podlahových krytin si dala jeho partnerka Pavla zvláště záležet. Inspiraci k dlažbám hledala v časopisech o bydlení. Nejvíc ji okouzlil venkovský styl bydlení, kterému dodala moderní šmrnc pomocí doplňků v severském a industriálním stylu.

Výběr článků

I v dnešní době, kdy se výrobci elektroniky předhánějí, co všechno jejich nové chytré hodinky neumějí, existuje velké množství lidí, kteří nejvíce ocení jednoduché a elegantní ručičkové hodinky. Navíc jen jednoduché hodinky se hodí třeba k obleku nebo do divadla, takže by neměly chybět žádnému muži.
Možná jste někdy přemýšleli, zda je vůbec možné řešit vaše zdraví bez pomocí léků. Třeba jste byli doposud zvyklí navštěvovat často lékaře a možná někteří z vás užíváte prášky každý den. Co kdybych vám ale řekla, že to jde i jinak? Že je tady možnost, jak řešit své zdraví bez pomocí prášků? Jste zvědaví, jakým způsobem toho docílit? Pak pokračujte ve čtení!
Máte někoho, s kým jste se nedávno pohádaly? Pak je čas se usmířit! Dnes vám to půjde skvěle! Dopřejte také trochu zdraví svým játrům a bacha na rande, pokud si představujete, že bude něco víc. Co ještě pro dnešek radí astroložka Naďa Šmídová?

Nepřehlédněte

Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.
Dnes, 10. února 2024 začíná Nový čínský rok, který nám přináší energii Dřevěného Draka. Symbolizující proměny, sílu a odvahu, Rok Dřevěného Draka slibuje emocionální a společenské výzvy, ale také obrovský potenciál pro růst a rozvoj.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek