Středa , 24. 04. 2024

Jiří

Jednoduché a rychlé vepřové rolky s okurkou. Je libo oběd?

Také máte ráda španělského ptáčka? Tohle chutné a v České republice oblíbené obědové jídlo, které navzdory svému jménu nepochází z Pyrenejského poloostrova, má při domácím vaření dvě zásadní nevýhody. Jeho příprava je dost pracná, a ještě jde o recept, který je velmi náročný na suroviny.
vepřové rolky
Připravte si vepřové rolky k obědu nebo k večeři. (zdroj foto: electropiknik.cz)

Proto pro vás máme zajímavou alternativu, která je doma hotová raz dva. Stačí vám kvalitní vepřová kýta a pár dalších ingrediencí, které pravděpodobně máte v lednici či ve spíži. Navíc se nemusíte dělat s omáčkou a domácími knedlíky, naše vepřové rolky se většinou podávají kečupem či hořčicí a s bramborem.

Ingredience na vepřové rolky

Na oběd či večeři pro 4 dospělé osoby budete potřebovat tyto suroviny

  • 1000 g libové vepřové kýty
  • 4 velké nakládané okurky
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 ml plnotučné nebo dijonské hořčice
  • 2-3 stroužky česneku
  • Mletý černý pepř
  • Sůl

Příprava

Maso si očistěte, nakrájejte na tenké plátky a naklepejte. Naklepané plátky z obou stran zlehka prosolte a opepřete. Česnek si prolisujte a rozmíchejte ho v hořčici. Touto směsí následně potřete vnitřní stranu jednotlivých plátků masa. Okurky nakrájejte podélně na čtvrtiny a do každého plátku masa zabalte jednu nebo dvě z nich.

Plátky masa srolujte jako rolku. Aby držely, můžete je buďto propíchat párátky, nebo omotat nití podobně, jako se omotávají španělští ptáčci. Druhá varianta je mnohem lepší, protože z propíchaného masa by vám zbytečně utíkala šťávička. Hotové vepřové rolky vyskládejte na plech na pečení vymazaný trochou olivového oleje. Maso pak přelijte zbytkem oleje.

Rolky pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu přibližně 40-45 minut. Podávejte s kečupem a hořčicí nebo s nějakou pikantní omáčkou. Nejvíc se k nim hodí americké brambory, které můžete péci spolu s nimi. Dobré jsou také s kroketami, hranolky nebo s obyčejnými bramborami. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zapečená krkovice s pivem: Výborná a rychlá večeře!

Recept na kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek