Neděle , 02. 10. 2022

Olívie a Oliver

Recept na langoše, které budou vláčné i následující den

Langoše patří mezi oblíbené a velice vyhledávané občerstvení zejména na různých venkovních akcích, ale řada z vás si je ráda připraví i doma.
langoše
Měkké a nadýchané! (foto: Gunel Ahmedova)

Receptů na jejich přípravu langoše je celá řada, ale ten dnešní je zvláštní tím, že do něj nepatří vejce. Nepřidáním vejce totiž docílíte toho, že langoše zůstanou vláčné a jsou chutné a měkké i další den.

Potřebné ingredience na langoše

Pro přípravu našich speciálních langošů budete potřebovat

  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 1,2 kg polohrubé mouky
  • 1 čajovou lžičku soli
  • 1 čajovou lžičku jedlé sody
  • 4 polévkové lžíce oleje, a
  • 2,8 dcl mléka, nejlépe plnotučného.

Abyste mohli vytvořit kvásek, připravte si

  • kostku čerstvého droždí
  • 1 čajovou lžičku moučkového cukru
  • 1,6 dl mléka, nejlépe plnotučného,
  • trochu polohrubé mouky, a
  • špetku soli.

Dále budete potřebovat

  • kečup
  • tatarskou omáčku
  • strouhaný sýr
  • česnek
  • olej na smažení, a
  • mrkev.

Postup přípravy

Nejprve si připravte kvásek, a to tak, že jako základ vezměte vlažné mléko a do něj přidejte kromě kostky droždí také cukr a sůl. Vše promíchejte a zasypejte malým množstvím polohrubé mouky. Směs nechejte po dobu přibližně 5 až 10 minut kynout.

Až je kvásek hotový, přidejte jej do dobře prosáté polohrubé mouky (předtím si malé množství mouky odložte stranou) spolu mlékem, zakysanou smetanou, jedlou sodou, olejem, solí a cukrem. Vše dobře promíchejte.

Těsto posypejte trochou polohrubé mouky a poté je nechejte při pokojové teplotě po dobu 15 až 20 minut kynout. Po této době mísu s těstem překryjte a dejte do lednice na 4 až 6 hodin.

Než se pustíte do přípravy langošů, potřete si ruce olejem, aby se vám na ně těsto nepřichytávalo. Z kousků těsta tvarujte placky, které smažte na oleji, který by měl být dobře rozpálený. Aby se olej příliš rychle nepřepaloval a déle vydržel, stačí do něj přidat několik koleček mrkve.

Z poloviční dávky těsta připravíte přibližně 15 langošů, které podávejte podle vaší chuti a chutí vašich hostů.

K TÉMATU  Formu na bábovku využijte i jinak. Připravte v ní chutný slaný předkrm

Druhou polovinu těsta můžete v ledničce uchovat až po dobu jednoho týdne.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kefírové placky, kvůli kterým pustíte langoše k vodě

Lehké placky z cukety vás zasytí. Je to ideální recept nejen na léto

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek