Pondělí , 28. 11. 2022

René

Pečená buchta s Čoko piškoty, mandarinkami a tvarohem

Čoko piškoty mají v oblibě především děti, víte ale, že se dají použít i jako základ pro buchtu? A když k tomu přidáte tvaroh a mandarinky, dostanete naprosto famózní výsledek.
čoko piškoty
Věděla jste, že Čoko piškoty se dají využít jako perfektní základ pro dezert?

Tato vláčná buchta, která má v základu Čoko piškoty, všechny svou chutí naprosto ohromí, ať už se rozhodnete ji podávat jako sladkou tečku po obědě nebo jen tak k „čaji o páté“. Vyzkoušejte tuto rychlovku a blýskněte se netradičním využitím známé cukrovinky.

TIP: Kombinace sladkého vanilkového tvarohu a kyselých mandarinek je naprosto excelentní. Nicméně ji lze obměnit podle chuti a sezónního ovoce. V takovém případě nezapomeňte zvolit i Čoko piškoty odpovídající chuti.

čoko piškoty
Famózní dezert s minimem úsilí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dvoubarevné pudinkové řezy s cukrářskými piškoty

Nepečený krémeš s kávovými piškoty vám dodá energii

Buchta s Čoko piškoty

porce
g / porce
Ingredience:
  • 4
    4
    vaničky
    polotučného tvarohu
  • 2
    2
    balení
    pomerančových Čoko piškotů
  • 100
    100
    g
    cukru krystal
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru
  • 2
    2
    balení
    vanilkového pudinku
  • 3
    3
    kelímky
    smetany ke šlehání + 100 ml na polevu
  • 6
    6
    ks
    vajec M
  • 1
    1
    plechovka
    mandarinek
  • 1
    1
    balení
    mléčné polevy
  • 1
    1
    balení
    hořké čokolády

Postup:

  1. Plech s vyšším okrajem si vyložíme pečicím papírem a na dno poskládáme co nejvíce Čoko piškotů.

  2. Do větší misky si přendáme všechny tvarohy a nahrubo je rozmícháme. Přidáme k nim krystalový i vanilkový cukr, poté vanilkové pudinky v prášku a tři kelímky smetany ke šlehání. Z ingrediencí vyšleháme hladký krém. Do misky rozklepneme všechna celá vejce.

  3. Mandarinky si nakrájíme na drobné kousky nebo je rozsekáme v robotu. Přidáme je do krému společně s asi třemi polévkovými lžícemi šťávy. Všechno společně šleháme, dokud se ingredience nespojí.

  4. Krémem překryjeme Čoko piškoty a zarovnáme do roviny. Troubu si předehřejeme na 180 °C a buchtu pečeme asi 45 minut.

  5. Zatímco se buchta peče, připravíme si polevu. Mléčnou i hořkou čokoládovou polevu zahřejeme ve vodní lázni. Jakmile jsou obě polevy povolené, přilijeme k nim 100 mililitrů smetany ke šlehání. Mícháme metličkou, dokud nevznikne kompaktní směs. Tou poté zalijeme upečenou buchtu.

  6. Zbývající Čoko piškoty si nakrájíme na poloviny a než poleva ztuhne, tak je vyskládáme po okraji. Můžeme podávat.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek