Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Jako z lahůdek: Domácí aspikové misky

Máte v plánu připravit slané pohoštění a hledáte netradiční inspiraci? Pak jste tu správně. Aspik rozhodně výjimečné pohoštění je. Někdo ho miluje, jiný nenávidí. Jak jste na tom vy?
aspikové misky
Experimentujte s tvary, bylinkami i zeleninou.

Naše domácí aspikové misky jsou přesně to, co potřebujete. Jde o velmi jednoduchý, a přitom dost variabilní recept, který můžete zpestřit čerstvými bylinkami, které máte zrovna po ruce. Pro dospělé pak můžete do každé misky přidat trošku strouhaného křenu. A pokud jste hraví, můžete v aspiku snadno vykouzlit zajímavé barevné tvary a kombinace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Domácí sladkokyselá zeleninová směs, která vydrží celou zimu

Léty prověřený recept na původní pařížský salát. Na kupovaný zapomeňte

 

 

 

 

 

Aspikové misky

porce
g / porce
Ingredience:
  • 500
    500
    ml
    poctivého domácího vývaru (zeleninový nebo hovězí)
  • 150
    150
    g
    uzeného nebo vařeného masa
  • 100
    100
    g
    sterilizovaného hrášku
  • 8
    8
    ks
    ředkviček
  • 4
    4
    ks
    rajčat
  • 2
    2
    ks
    mrkve
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 1
    1
    balení
    jedlé želatiny
  • čerstvé bylinky
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Vejce si uvařte natvrdo, oloupejte je a nakrájejte na kostičky nebo kolečka. Mrkev oloupejte, nakrájejte na kostičky jako do polévky a uvařte ji ve vývaru doměkka. Pak mrkev sceďte a z vývaru uvařte želatinu podle návodu na obalu.

  2. Ředkvičky očistěte, okrájejte a nakrájejte na kolečka. Zatímco se vám chystá želatina, připravte si jednotlivé misky, které aspikem zalejete.

  3. V každé misce by měly být rovnoměrně zastoupené všechny ingredience – hrášek, na plátky nakrájená rajčata, kostičky mrkve, ředkvičky i vejce. Navrch přijde natrhané nebo na kostičky nakrájené maso, použít můžete i směs několika mas.

  4. Každou mísu dozdobte bylinkami a kořením dle chuti, skvěle se hodí třeba kopr nebo petržel, ale nebojte se experimentovat. V původním receptu se objevují i semínka granátových jablek, ta ale u nás běžně nejsou k dostání.

  5. Nakonec každou misku zalijte želatinou a přetáhněte ji potravinářskou fólií. Hotové aspikové misky dejte zatuhnout do lednice. V závislosti na druhu želatiny je budete moci podávat za jednu až čtyři hodiny. Jak rychle želatina zatuhne, bývá uvedené na jejím obalu.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek