Úterý , 04. 10. 2022

František

Nepečený krémeš s kávovými piškoty vám dodá energii

Oblíbený krémeš proniká do českých cukráren poněkud pomaleji, oblíbený je však ve většině Evropy, hlavně té jihovýchodní. Zařaďte se mezi progresivní hospodyňky a zařaďte jej do svého rejstříku sladkých zákusků. Nejen proto, že skvěle chutná, ale také proto, že se s ním nebudete muset péct.
nepečený krémeš
Znáte tento nepečený krémeš? (Foto: ezy.cz)

Ingredience na nepečený krémeš

Na nepečený krémeš si připravte tyto suroviny:

  • 500 g dlouhých cukrářských piškotů
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 400 ml silné instantní kávy
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 1 balení ztužovače do šlehačky

Na polevu budete potřebovat:

  • 100 ml smetany na šlehání
  • 100 g hořké čokolády na vaření
  • 50 g másla

Příprava

Do mělké misky si uvařte silnou instantní kávu, použijte tak třikrát až čtyřikrát více granulí než obvykle. Kávu nechte vystydnout na pokojovou teplotu a pak v ní postupně namáčejte jednotlivé cukrářské piškoty. Namočené piškoty vyskládejte do úzké formy na pečení.

Mléko si přiveďte k varu a za stálého míchání v něm rozpusťte cukr, jeden vanilkový cukr a pudink. Pudink uvařte klasickým způsobem. Jakmile vám zhoustne, odstavte ho z plotny a dejte vychladnout. Po několika minutách ještě teplý pudink navrstvěte do formy na piškoty.

Smetanu vyšlehejte spolu s druhým vanilkovým cukrem a ztužovačem do šlehačky. Napěchujte ji do cukrářského sáčku a s jeho pomocí jí navrstvěte na pudinkový krém. Pak dejte krémeš na hodinu zatuhnout do lednice, aby vám šlehačka držela tvar.

Na šlehačku navrstvěte další piškoty, které opět nejprve namočíme do kávy. Na vršek krémeše přijde čokoládová poleva – čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni a postupně do ní přilévejte smetanu a máslo. Polevu rozmíchejte do hladka a pak jí naneste na druhou vrstvu piškotů. Hotový krémeš dejte opět zatuhnout do lednice. Podávejte chlazený a dozdobený šlehačkou.

Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tenhle nepečený jablečný krémeš prostě musíte zkusit

Skvělý nepečený krémeš se stane vaším oblíbeným zákuskem

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek