Sobota , 20. 04. 2024

Marcela

Nadýchaný broskvový klenot s tvarohem

Nenápadný skvost. Tak by se dal dvěma slovy popsat zákusek, který vám dnes představíme. Je velmi jednoduchý, a přece vás překvapí souhrou chutí i svou nadýchaností.
broskvový
Jemný a nadýchaný broskvový skvost, který upečete za pár minut.

Tento nadýchaný broskvový zákusek vás chutí přenese na sluncem vyhřáté zahrádky. Navíc si jej můžete snadno zdokonalit, stačí do tvarohu přidat trochu nastrouhaného kokosu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi

Tvarohový dort, po kterém se budete moci utlouct! Vyzkoušejte náš recept

Broskvový zákusek

porce
g / porce
Ingredience na korpus:
  • 300
    300
    g
    hladké mouky
  • 150
    150
    g
    moučkového cukru
  • 100
    100
    ml
    rostlinného oleje
  • 100
    100
    ml
    plnotučného mléka
  • 4
    4
    ks
    vejce
  • 1
    1
    balení
    prášku do pečiva
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru
  • špetka soli
Ingredience na tvarohovou náplň:
  • 300
    300
    g
    plnotučného tvarohu
  • 50
    50
    g
    moučkového cukru
  • 25
    25
    g
    krupice
  • 25
    25
    ml
    plnotučného mléka
  • 1
    1
    plechovka
    broskvového kompotu
  • kůra z jednoho citronu

Postup:

  1. Vejce si vyklepněte do mísy, zlehka je prosolte a vidličkou našlehejte. Pak do nich zapracujte cukr a vanilkový cukr. Do vaječné směsi prosejte mouku spolu s práškem do pečiva a dejte ji zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky.

  2. Za stálého míchání do ní postupně přidávejte mléko a olej. Hotovou směs nechte ještě asi pět minut zpracovávat a mezitím si vymažte plech na pečení máslem nebo si ho vyložte pečicím papírem. Pak na něj dvě třetiny těsta přelijte.

  3. Do tvarohu zapracujte nastrouhanou citronovou kůru a cukr. Krupici rozpusťte v mléce a pak ji nalijte do tvarohu. Tvarohovou směs pak také nechte několik minut zpracovávat kuchyňským robotem, aby se v ní krupice rovnoměrně rozvrstvila. Pak tvaroh lžící nebo cukrářským pytlíkem nanášejte tak, aby vznikly kopečky tvarohu.

  4. Do každého tvarohového kopečku vtlačte jeden kousek broskve. Ty je dobré nechat nejprve okapat od šťávy. Samozřejmě můžete použít i čerstvé pokud máte.

  5. Nakonec na tvaroh přelijte zbytek těsta tak, aby vyplnil mezery mezi tvarohovými hrudkami. Na to bude třeba trochu šikovnosti.

  6. Broskvový dezert dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotový bude asi za půl hodiny. Podávat jej můžete horký i vystydnutý, nejlépe dozdobený šlehačkou, ale je vynikající i samotný.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek