Domů » Recepty » Dezerty » Dorty » Tvarohový dort, po kterém se budete moci utlouct! Vyzkoušejte náš recept
Buchty Dezerty Dorty Recepty Sladká jídla

Tvarohový dort, po kterém se budete moci utlouct! Vyzkoušejte náš recept

tvarohový dort
Vyzkoušíte tento jedinečný recept? (zdroj foto: electropiknik.cz)
Mezi cukráři se říká, že ty nejlepší dezerty jsou jednoduché, a přesto umí skloubit jemné nuance mnoha chutí do jedné sladké harmonie. Zní to náročně, ale o podobný kousek se můžete pokusit i sama doma. Nebudete potřebovat speciální cukrářské vybavení ani vzácné ingredience, náš tvarohový dort si může doma upéct každý.

A přesto vás musíme varovat, pokud máte v úmyslu náš tvarohový dort vyzkoušet. V takovém případě se totiž připravte se na obdiv svých kamarádek i sliby dětí, že už budou hodné, jen když jim maminka znovu upeče ten lahodný dort.

Ingredience

Na dvoubarevný dortový korpus si připravte:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 125 ml oleje
  • 50 g holandského kakaa
  • 20 g instantní rozpustné kávy
  • 2 vejce
  • 1 pytlíček vanilkového cukru
  • 1 pytlíček prášku do pečiva

Na krém budete potřebovat:

  • 700 ml plnotučného mléka
  • 400 g plnotučného tvarohu
  • 2 vanilkové pudinky
  • 125 g másla

Při přípravě polevy se neobejdete bez:

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 čokolády na vaření
  • rumu nebo rumové esence na dochucení

Příprava

V mléku rozmíchejte mouku s práškem do pečiva a moučkový i vanilkový cukr, nejsnáze tak učiníte v mixéru na pomalé obrátky. Do rozpracované hmoty za stálého míchání přidejte olej a obě vejce. Po zpracování nechte těsto půl hodiny odpočinout.

Pak polovinu rozmíchaného těsta, které by mělo být tekuté a hladké, přelijte na plech vyložený pečicím papírem. Do zbytku těsta dobře rozmíchejte instantní kávu s holandským kakaem a nalijte je do druhé vrstvy.

Korpus dejte péct do trouby předehřáté na 180°C na dvacet minut. V mezičase si připravte krém. Mléko dejte ohřát na mírném plamenu a postupně v něm rozmíchejte oba pudinky. Když směs začne houstnout, sundejte pudink z plotny a v mixéru ho vyšlehejte spolu s máslem a tvarohem. Vzniklým krémem potřete upečený korpus, aby vnikla rovnoměrná vrstva.

Zatímco vám bude krém tuhnout a chladnout, připravte si polevu. Čokoládu opatrně rozpusťte ve vodní lázni, aby se vám nezačala připalovat. Do horké čokolády pomalu přilévejte smetanu o pokojové teplotě a dobře rozmíchávejte. Pokud chcete, můžete polevu dochutit kapkou rumu nebo rumové esence. Polevou dozdobte dort podle svých představ a dejte ho alespoň na dvě hodiny do ledničky, aby vychladl.

Tvarohový dort – videonávod

Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi

Už jste ochutnali báječný tvarohový koláč s čokoládou? Přikládáme recept