Čtvrtek , 12. 12. 2024

Simona

Tvarohový dort, po kterém se budete moci utlouct! Vyzkoušejte náš recept

Mezi cukráři se říká, že ty nejlepší dezerty jsou jednoduché, a přesto umí skloubit jemné nuance mnoha chutí do jedné sladké harmonie. Zní to náročně, ale o podobný kousek se můžete pokusit i sama doma. Nebudete potřebovat speciální cukrářské vybavení ani vzácné ingredience, náš tvarohový dort si může doma upéct každý.
tvarohový dort
Vyzkoušíte tento jedinečný recept? (zdroj foto: electropiknik.cz)

A přesto vás musíme varovat, pokud máte v úmyslu náš tvarohový dort vyzkoušet. V takovém případě se totiž připravte se na obdiv svých kamarádek i sliby dětí, že už budou hodné, jen když jim maminka znovu upeče ten lahodný dort.

Ingredience

Na dvoubarevný dortový korpus si připravte:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 125 ml oleje
  • 50 g holandského kakaa
  • 20 g instantní rozpustné kávy
  • 2 vejce
  • 1 pytlíček vanilkového cukru
  • 1 pytlíček prášku do pečiva

Na krém budete potřebovat:

  • 700 ml plnotučného mléka
  • 400 g plnotučného tvarohu
  • 2 vanilkové pudinky
  • 125 g másla

Při přípravě polevy se neobejdete bez:

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 čokolády na vaření
  • rumu nebo rumové esence na dochucení

Příprava

V mléku rozmíchejte mouku s práškem do pečiva a moučkový i vanilkový cukr, nejsnáze tak učiníte v mixéru na pomalé obrátky. Do rozpracované hmoty za stálého míchání přidejte olej a obě vejce. Po zpracování nechte těsto půl hodiny odpočinout.

Pak polovinu rozmíchaného těsta, které by mělo být tekuté a hladké, přelijte na plech vyložený pečicím papírem. Do zbytku těsta dobře rozmíchejte instantní kávu s holandským kakaem a nalijte je do druhé vrstvy.

Korpus dejte péct do trouby předehřáté na 180°C na dvacet minut. V mezičase si připravte krém. Mléko dejte ohřát na mírném plamenu a postupně v něm rozmíchejte oba pudinky. Když směs začne houstnout, sundejte pudink z plotny a v mixéru ho vyšlehejte spolu s máslem a tvarohem. Vzniklým krémem potřete upečený korpus, aby vnikla rovnoměrná vrstva.

Zatímco vám bude krém tuhnout a chladnout, připravte si polevu. Čokoládu opatrně rozpusťte ve vodní lázni, aby se vám nezačala připalovat. Do horké čokolády pomalu přilévejte smetanu o pokojové teplotě a dobře rozmíchávejte. Pokud chcete, můžete polevu dochutit kapkou rumu nebo rumové esence. Polevou dozdobte dort podle svých představ a dejte ho alespoň na dvě hodiny do ledničky, aby vychladl.

K TÉMATU  Jemný a lahodný, to je balkánský jablečný koláč
Tvarohový dort – videonávod

Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi

Už jste ochutnali báječný tvarohový koláč s čokoládou? Přikládáme recept

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek