Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

Poctivý šunkový salát jako levná a chutná večeře

Na klasické zeleninové saláty většinu Čechů moc neužije. Hlavně pánové si stěžují, že to není žádné jídlo pro chlapa. A když už chcete zeleninový salát obohatit o nějaké bílkoviny, aby se jím strávníci opravdu zasytili, budete muset sáhnout po kvalitních, leč drahých surovinách, jako je tuňák, balkánský sýr nebo libová kuřecí prsa s parmezánem.
šunkový salát
Není salát jako salát, tenhle se šunkou si zamilujete.

Česká kuchyně má pro nás naštěstí zajímavé řešení. Šunkový salát, který není tak úplně salátem, ale našinci jsou na něj zvyklí. Servírovat ho můžete jen tak s pečivem, ale skvělý je rovněž jako základ pro chlebíčky, pokud se chystáte na nějakou oslavu a bramborový salát vám přijde příliš fádní.

Náš poctivý šunkový salát je, jak už název napovídá, sázka na jistotu. A má ještě jednu velkou výhodu – neudělá vám průvan v peněžence. Dejte mu šanci a uvidíte, že se na vašem stole rychle zabydlí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Další série pomazánek, pro nejen víkendovou tabuli

Zdravá pizza, kterou si zamilujete!

Šunkový salát

porce
g / porce
Ingredience:
  • 500
    500
    g
    šunky nebo kvalitního uzeného masa
  • 500
    500
    g
    cherry rajčat
  • 300
    300
    g
    strouhaného tvrdého sýra
  • 100
    100
    ml
    majonézy nebo zakysané smetany
  • 4
    4
    ks
    nakládaných okurek
  • 1
    1
    plechovka
    sterilovaného hrášku
  • 1
    1
    ks
    jarní cibulka nebo malá červená cibule
  • sůl a pepř
  • čerstvé bylinky na ozdobu
  1. Šunku si nakrájejte na kostičky. Rajčata, okurky a cibulku nakrájejte najemno. Pokud máte cherry rajčátka, tak je nakrájejte na čtvrtiny. Hrášek přeceďte a kuličky nechte chvilku oschnout, než je zamícháte do salátu. Všechny suroviny i se strouhaným sýrem pak smíchejte ve velké míse a zapracujte do nich majonézu nebo zakysanou smetanu.

  2. Šunkový salát můžete podávat s rozpečenou bagetkou nebo vekou. Kromě toho se skvěle hodí na chlebíčky. V takovém případě je dobré přidat do něj natvrdo uvařená vejce. Salát vydrží v lednici maximálně 2 dny.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek