Úterý , 23. 04. 2024

Vojtěch

Kořeněný cheesecake s indickým kořením chai

Zatoulejte se ve svých chutích do exotických dálav. Indické koření chai dodá cheesecaku zajímavou a delikátní chuť, která vás doslova vtáhne do jiného světa.
chai
ilustrační obrázek

Cheesecake jako dezert nabývá stále více na popularitě. Přece jen jeho příprava není nijak složitá ani na ingredience příliš náročná, nehledě poté na samotný chutný výsledek. Když tento krémový dort navíc ještě promícháte s exotickým kořením v podobě indického chai, ocitnete se v úplně jiné lize. Prozkoumejte toto nevšední spojení a uvidíte sami.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pečený cheesecake s bílou čokoládou a vanilkou

Nepečený kakaový cheesecake s přídavkem kávy

Cheesecake s kořením chai

porce
g / porce
Ingredience na dort:
  • 1
    1
    balení
    čokoládových sušenek
  • 80
    80
    g
    másla
  • 4
    4
    vejce M
  • 2
    2
    balení
    mascarpone
  • 1
    1
    kelímek
    smetany ke šlehání (aspoň 33%)
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru
  • 200
    200
    g
    třtinového cukru
  • 1
    1
    lžička
    skořice
  • 2
    2
    lžíce
    moučkového cukru
Ingredience na chai koření:
  • 3
    3
    lžičky
    skořice
  • 2
    2
    lžičky
    mletého zázvoru
  • 1
    1
    lžička
    mletého hřebíčku
  • 1
    1
    lžička
    mletého nového koření
  • 1
    1
    lžička
    mletého muškátového oříšku
  • 1
    1
    špetka
    pepře
  • 1
    1
    špetka
    soli

Postup:

  1. Všechny suroviny na chai koření smíchejte a odložte stranou.

  2. Máslové sušenky podrťte válečkem na těsto nebo v mixéru na prach. Máslo si rozehřejte v malém rendlíku a vlahé ho promíchejte s drtí ze sušenek. Do máslem vymazané formy směs namačkejte a nezapomeňte ji dát i na stěny. Takto připravený korpus odložte prozatím do lednice.

  3. Celá vejce prošlehejte s jedním balením vanilkového cukru a třtinovým cukrem. Do krému postupně zamíchejte mascarpone a 6 lžiček chai koření. Ve vedlejší misce vyšlehejte smetanu ke šlehání a zlehka ji vmíchejte vařečkou ke krému.

  4. Z lednice si vyndejte formu s korpusem a její spodní část obalte alobalem asi do poloviny její výšky. Krém navrstvěte rovnoměrně na korpus ze sušenek. Do trouby vložte vyšší plech s vodou a vyhřejte ji na 170 °C. Cheesecake vložte do této vodní lázně a pečte ho 10 minut. Poté snižte teplotu o třicet stupňů a pečte, dokud není krém navrchu zlatavý a téměř ztuhlý. Po vytažení z trouby cheesecake nechte úplně vychladnout.

  5. Ze skořice, druhého vanilkového cukru a moučkového cukru udělejte směs, kterou chai cheesecake posypte.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek