Úterý , 04. 10. 2022

František

Pečený cheesecake s bílou čokoládou a vanilkou

Připravte si snadný cheesecake s chutí bílé čokolády a vůní vanilky, který vaše smysly doslova povznese a pohladí. A tím veškerý potenciál tohoto dezertu rozhodně nekončí.
bílou čokoládou
ilustrační obrázek

Pro tento cheesecake s bílou čokoládou jednoznačně platí pořekadlo: „Za málo peněz, hodně muziky,” neboť si vystačíte opravdu s málem ingrediencí. Zvládne ho tedy jak pekařský mazák, tak amatér v kuchyni.

Kouzlo tohoto receptu spočívá v tom, že můžete úplně vynechat sušenky, ze kterých se skládá korpus, a přesto bude cheesecake chutnat úžasně. Víceméně si tak vystačíte jen s polovinou ingrediencí a k tomu budete mít bezlepkový zákusek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lesní cheesecake se šťavnatými plody

Nepečený kakaový cheesecake s přídavkem kávy

Cheesecake s bílou čokoládou

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    kelímek
    mascarpone
  • 1
    1
    tabulka
    bílé čokolády
  • 5
    5
    kapek
    vanilkové esence
  • 3
    3
    ks
    vajec
  • 1
    1
    balení
    světlých BeBe sušenek
  • 50
    50
    g
    másla

Postup:

  1. Máslo si necháme v mikrovlnné troubě povolit, ale pozor, aby se vám úplně nerozpustilo. Mezitím si BeBe sušenky v robotu rozemeleme na drť. Pokud robot nemáte, stejně tak vám poslouží pytlík, do kterého sušenky vložíte a několikrát je přejedete válečkem na těsto.

  2. Drť ze sušenek smícháme s máslem a vzniklou směs použijeme na korpus cheesecakeu. Rovnoměrně směs namačkáme do připravené formy a nezapomeneme ji vrstvit i po stranách, aby měl cheesecake okraj.

  3. Vejce si rozklepneme a oddělíme od sebe žloutek a bílek. Z bílků vypracujeme tuhý sníh a na chvíli si ho odložíme do lednice.

  4. Zatím si připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme nahrubo nalámanou bílou čokoládu. Do rozpuštěné čokolády pečlivě zamícháme mascarpone a vanilkovou esenci a vymícháme jemný krém. Můžeme použít i mixér. Poté přidáme žloutky a vše opět promísíme. Nakonec opatrně vařečkou zapracujeme ještě sníh z bílků. Takto vytvořený krém rovnoměrně rozprostřeme na sušenkový základ a uhladíme.

  5. Cheesecake s bílou čokoládou pečeme v troubě přehřáté na 180 °C asi 15 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a opět pečeme přibližně 15 minut. Hotový cheesecake necháme ve formě úplně vychladnout. Podáváme ho posypaný čokoládovými hoblinkami, se šlehačkou nebo jen tak, jak je.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek