Grilované nektarinky s vanilkovou drobenkou
Grilování k létu zkrátka patří. Po všech těch klobáskách, hermelínech, steacích a hamburgerech by se ale hodila nějaká sladká tečka na závěr. Buchtu si nechte k nedělní kávě a tentokrát vyzkoušejte grilovaný dezert zpestřený spoustou zmrzliny.
Nektarinky na grilu jsou naprosto božím zákuskem, který snoubí sladkost tohoto ovoce a ohnivou vůni grilování. Zamlsejte si zdravě a bez výčitek s dnešním receptem a buďte králem či královnou grilovačky.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nadýchaný broskvový klenot s tvarohem
Přineste do své kuchyně trochu exotiky a připravte si grilované ovoce
Grilované nektarinky s vanilkou
- 55ksnektarinek v bio kvalitě
- 2020gmásla
- 5050govesné mouky
- 2020gkokosové mouky
- 11sáčekvanilkového cukru
- 3030gtřtinového cukru
- 11lžičkaskořice
- agávový sirup
- oblíbená zmrzlina
Postup:
Nejdříve si připravíme drobenku. Máslo vložíme do misky a na chvilku ho prohřejeme v mikrovlnné troubě, aby povolilo. Mezitím si ovesnou mouku promícháme s kokosovou moukou a následně přidáme vanilkový a třtinový cukr a lžičku skořice. Ingredience promícháme.
Do povoleného másla nasypeme suché suroviny a vytvoříme drobenku.
Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na poloviny. Nektarinky připravujeme na chladnoucím grilu, nikdy ne na stále žhnoucím. Velký žár by nektarinky nemusely vydržet. Nejdříve je krátce opečeme z rozkrojené strany. Po asi 3 minutách je otočíme a přendáme na hliníkový tác na grilování.
Opečenou stranu zasypeme drobenkou a společně prohříváme asi 8 minut.
Do mističek si připravíme kopeček zmrzliny. Přidáme ogrilovanou nektarinku a vše zakápneme agávovým sirupem. Můžeme dozdobit snítkou máty či meduňky.