Pátek , 03. 02. 2023

Blažej

Grilované nektarinky s vanilkovou drobenkou

Grilované nektarinky se zmrzlinou potěší nejen dospělé, ale také děti. A přitom vám na ně postačí jen několik málo ingrediencí.
nektarinky
ilustrační obrázek

Grilování k létu zkrátka patří. Po všech těch klobáskách, hermelínech, steacích a hamburgerech by se ale hodila nějaká sladká tečka na závěr. Buchtu si nechte k nedělní kávě a tentokrát vyzkoušejte grilovaný dezert zpestřený spoustou zmrzliny.

Nektarinky na grilu jsou naprosto božím zákuskem, který snoubí sladkost tohoto ovoce a ohnivou vůni grilování. Zamlsejte si zdravě a bez výčitek s dnešním receptem a buďte králem či královnou grilovačky.

nektarinky
Grilované nektarinky se perfektně hodí ke zmrzlině.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nadýchaný broskvový klenot s tvarohem

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a připravte si grilované ovoce

Grilované nektarinky s vanilkou

porce
g / porce
Ingredience:
  • 5
    5
    ks
    nektarinek v bio kvalitě
  • 20
    20
    g
    másla
  • 50
    50
    g
    ovesné mouky
  • 20
    20
    g
    kokosové mouky
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového cukru
  • 30
    30
    g
    třtinového cukru
  • 1
    1
    lžička
    skořice
  • agávový sirup
  • oblíbená zmrzlina

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme drobenku. Máslo vložíme do misky a na chvilku ho prohřejeme v mikrovlnné troubě, aby povolilo. Mezitím si ovesnou mouku promícháme s kokosovou moukou a následně přidáme vanilkový a třtinový cukr a lžičku skořice. Ingredience promícháme.

  2. Do povoleného másla nasypeme suché suroviny a vytvoříme drobenku.

  3. Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na poloviny. Nektarinky připravujeme na chladnoucím grilu, nikdy ne na stále žhnoucím. Velký žár by nektarinky nemusely vydržet. Nejdříve je krátce opečeme z rozkrojené strany. Po asi 3 minutách je otočíme a přendáme na hliníkový tác na grilování.

  4. Opečenou stranu zasypeme drobenkou a společně prohříváme asi 8 minut.

  5. Do mističek si připravíme kopeček zmrzliny. Přidáme ogrilovanou nektarinku a vše zakápneme agávovým sirupem. Můžeme dozdobit snítkou máty či meduňky.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek