Domů » Recepty » Sladká jídla » Domácí bounty řezy: dezert s chutí kokosu a exotiky
Dezerty Nezařazené Pečení Recepty Sladká jídla

Domácí bounty řezy: dezert s chutí kokosu a exotiky

domácí bounty řezy
Milujete sladkost jménem Bounty? (zdroj foto: electropiknik.cz)
Pravda, kokosy už dnes pro Čechy nejsou ničím neobvyklým, zejména v období Vánoc. To ale neznamená, že v nás přestaly vyvolávat představy tropických rájů plných kokosových palem rostoucích kousek od pláží průzračně čistého oceánu. Na takovou exotickou dovolenou vás bohužel nevypravíme, ale máme pro vás recept na skvělé kokosové bounty řezy.

Ingredience na domácí bounty řezy

Na korpus na domácí bounty řezy si připravte:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 50 g holandského kakaa
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Na kokosový krém budete potřebovat:

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 250 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 200 g kokosu
  • 125 g krupice

Pokud nechcete použít kupovanou polevu, vlastní si vyrobíte z:

  • 125 g moučkového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g holandského kakaa
  • 50 ml vody
  • 1 balení práškové želatiny nebo ztužovače

Příprava

Korpus připravte v mixéru s robotem nastaveným na pomalé otáčky. Nejprve smíchejte máslo s cukrem a postupně přidávejte vejce, mouku s práškem do pečiva, mléko, cukr a nakonec kakao. Když jsou v mixéru všechny ingredience, pořádně je vyšlehejte na vyšší otáčky.

Těsto přelijte do formy s pečicím papírem tak, aby vznikla stejnoměrná vrstva o výšce 1-2 centimetry. Korpus dejte péct na 30 minut při teplotě 170 °C.

Zatímco se korpus peče, můžete začít s přípravou krému. Cukr rozmíchejte v mléce a to na mírném plamenu přiveďte k varu. Za stálého míchání v mléce rozpusťte máslo a přidejte také kokos s krupicí, která krém hezky zahustí. Jakmile začne krém houstnout, sundejte jej z plotny a nechte minutku nebo dvě chladnout. Pak krémem potřete upečený korpus.

Jako poslední připravte polevu. Cukr rozmíchejte v mléce a želatinu ve vodě. Mléko na mírném plamenu přiveďte k varu. Až začne vřít, sundejte ho z plotny a rozmíchejte v něm zbývající ingredience. Dříve než začne čokoláda tuhnout, polijte s ní vrstvu krému.

Před servírováním je dobré bounty řezy nechat alespoň hodinu odpočinout v ledničce.

Domácí bounty řezy – videonávod

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Srovnání a recenze kuchyňských robotů

Recept na Rafaello dort: Nejen pro milovníky slavných kuliček s kokosem

Kakaový zákusek s kokosovým krémem. Potěšte své chuťové buňky!