Pondělí , 04. 07. 2022

Prokop

Tříbarevná zmrzlina pro děti předčí jakýkoliv polárkový dort

Dnes pro vás máme opravdovou specialitu – domácí recept na trojbarevnou zmrzlinu, která hravě předčí všechny kupované polárkové dorty. Vaše děti už nebudou chtít jinou.
zmrzlina pro děti
Proč si vybírat jen z jedné příchutě, když můžete mít hned tři.

Jedna vrstva je kokosová, druhá kakaová a ta poslední vanilková. Věříme, že se sbíhají sliny i vám. No dobře, nemusí to být nutně jen zmrzlina pro děti. Pokud se s vámi vaše ratolesti podělí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ta nejlepší domácí jahodová zmrzlina, kterou ochutnáte

Banánová zmrzlina ze 3 ingrediencí. Neobsahuje laktózu ani cukr

Tříbarevná zmrzlina pro děti

porce
g / porce
Ingredience:
  • 900
    900
    ml
    plnotučného mléka
  • 300
    300
    g
    moučkového cukru
  • 600
    600
    ml
    smetany ke šlehání
  • 150
    150
    g
    másla
  • 100
    100
    g
    strouhaného kokosu
  • 60
    60
    g
    holandského kakaa
  • 30
    30
    g
    kukuřičného škrobu
  • 1
    1
    lžička
    vanilkového aroma
  • 6
    6
    ks
    vajec
  • 1
    1
    lžička
    rumového aroma (pokud děláte zmrzlinu i pro dospělé)

Postup:

  1. Mléko a smetanu smíchejte ve větším hrnci a na mírném plamenu je za občasného míchání zahřejte. Do horké směsi přidejte změklé máslo, aby se rozpustilo, a přiveďte k varu.

  2. Zatímco se vám mléko na plotně zahřívá, vyklepněte si vejce, vidličkou je našlehejte, a pak v nich rozmíchejte cukr. Směs nechte zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky.

  3. Mezitím by mléko mělo začít vřít. Přidejte do něj kukuřičný škrob a míchejte, dokud směs nezačne houstnout. Pak do mléka přelijte vaječnou hmotu a pokračujte ve vaření a míchání, dokud směs v hrnci nezačne houstnout jako pudink. V té chvíli ji z plotny odstavte a rozdělte na tři stejné díly.

  4. V jednom dílu uvařené směsi rozmíchejte holandské kakao, ve druhém strouhaný kokos (s kapkou rumového aroma) a ve třetím vanilkové aroma. Všechny tři směsi nechte kuchyňským robotem promíchat, dokud se z nich nestanou jednolité krémy.

  5. První hotový krém rovnou přendejte do formy na pečení, kterou je dobré předtím nechat několik hodin v mrazáku, aby byla ledová. Kokosový krém dejte ve formě trochu zatuhnout do mrazáku, zatímco vám robot bude zpracovávat čokoládový krém. Ten pak naneste na kokosovou vrstvu a postup opakujte s vanilkovým krémem.

  6. Hotovou zmrzlinu dejte do mrazáku, podávejte ji nejdříve po šesti hodinách. Skvělá bude dozdobená čerstvou šlehačkou a ovocem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Moderní magazín pro ženy s názorem

Redakce

Právní náležitosti

Zůstaňme v kontaktu

© 2017 - 2022 damskaliga.cz

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek