Sobota , 03. 12. 2022

Svatoslav

Kakaové řezy s ovocnou náplní a vanilkovým krémem

Hledáte zákusek, který ocení i ta nejpřísnější tchýně nebo ten nejmlsnější šéf? Pak zkuste naše kakaové řezy s ovocnou náplní. Hotová s nimi budete, co byste řekla švec, ale na chuti to poznat nebude. Naopak, jde o lahodný dezert, který se skvěle hodí ke kávě i mnoha dalším příležitostem. Vyzkoušejte jej i vy!
kakaové řezy
Kako se do dezertů hodí naprosto skvěle nemyslíte? (Foto: electropiknik.cz)

Ingredience na kakaové řezy

Na těsto na kakaové řezy budete potřebovat:

  • 6 vajec
  • 350 g moučkového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml vody
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Ovocná náplň se skládá z:

  • 100 g meruňkové marmelády
  • 4 vajec
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vanilkového cukru

Na krém si připravte tyto ingredience:

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 250 ml smetany
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 50 ml odstáté nebo převařené vody
  • 2 pytlíčky želatiny

Příprava

Rozklepněte si vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků s cukrem vyšlehejte hutný sníh. Do sněhu zapracujte olej, kakaový prášek a prášek do pečiva. Nakonec přidejte vodu a vaječné žloutky. Těsto zpracujte a rozdělte na dvě stejné poloviny, které přelijte do dvou plechů na pečení. Obě poloviny těsta pečte při teplotě 180 °C po dobu 15-20 minut.

Mléko smíchejte se smetanou a na mírném plamenu je přiveďte k varu. Rozmíchejte v nich obě balení pudinku a moučkový cukr. Za stálého míchání vařte, dokud pudink neztuhne. Pak krém z plotny odstavte a rozmíchejte v něm na kousky nakrájené máslo. Nakonec přidejte želatinu rozpuštěnou ve vlažné převařené vodě. Hotový krém nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Nyní je čas na ovocnou náplň. Rozklepněte si vejce a oddělte bílky od žloutků. Žloutky smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem a vyšlehejte je do nadýchané pěny. Do pěny rozmíchejte mouku, a bílky. Náplň přelijte na plech vymazaný máslem a pečte po dobu 10 minut při teplotě 160 °C. Po upečení náplň přendejte na vlhkou utěrku a nechte ji vystydnout. Pak ji potřete marmeládou.

Nyní už jen poslepujte jednotlivé části dohromady. Naspod přijde první polovina korpusu, kterou potřete polovinou vanilkového krému. Doprostřed přijde ovocná náplň, na ní druhá polovina krému a nakonec druhý díl korpusu. Hotový dezert dejte zatuhnout do lednice. Podávejte chlazený, skvěle chutná posypaný kokosem a dozdobený šlehačkou.

K TÉMATU  Nejlepší bábovka, jakou jste kdy ochutnali

Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednoduché kokosové řezy z oblíbené tyčinky Margot

Jablečné řezy s pudinkovým krémem chutnají přímo božsky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek