Domů » Recepty » Pečení » Jablečné řezy s pudinkovým krémem chutnají přímo božsky
Dezerty Pečení Recepty Sladká jídla

Jablečné řezy s pudinkovým krémem chutnají přímo božsky

jablečné řezy
Připravte si lahodné jablečné řezy. (foto: electropiknik.cz)
Éra štrůdlů už je tak trochu pasé, s úrodou jablek můžete v kuchyni dělat pravé divy. A to i v případě, že se nechcete pouštět do experimentů, jako je výroba domácího cideru, a raději zůstanete u sladkých zákusků. V takovém případě pro vás máme recept na skvělé jablečné řezy s pudinkovým krémem. Chutnají doslova božsky, a navíc se při jejich přípravě nepředřete. V lednici tenhle zákusek vydrží i několik dní, ale sama uvidíte, jak rychle se po něm zapráší.

Ingredience na jablečné řezy

Na těsto na jablečné řezy si připravte tyto suroviny:

  • 6 vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva

Na jablečnou náplň budete potřebovat:

  • 1,5 kg jablek
  • 30 g másla
  • 4 pytlíky vanilkového cukru
  • 10 g mleté skořice

Pudinkový krém se skládá z těchto ingrediencí:

  • 3 balení vanilkového pudingu
  • 1 l plnotučného mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 125 g moučkového cukru
  • 2 pytlíky želatiny nebo ztužovače do šlehačky

Příprava

Začněte přípravou těsta. Vejce vyšlehejte spolu s cukrem do hutného krému a zapracujte do nich mouku s práškem do pečiva. Mísu s hotovým těstem přetáhněte potravinářskou fólií a těsto dejte asi na hodinu odpočinout do lednice. Pak jej přelijte do plechu vyloženého pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. V závislosti na tloušťce těsta bude korpus hotový za 20-30 minut.

V mezičase si zpracujte jablka. Je třeba je očistit, oloupat a odstranit jadřince, bubáky a stopky. Očistěná jablka nakrájejte na malé kostičky. Na pánvičce si rozpusťte máslo a jablečné kostičky rychle orestujte, aby pěkně změkly. Orestovaná jablka odstavce z plotny a přimíchejte do nich skořici s vanilkovým cukrem. Pak nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Nyní si uvařte pudink. Mléko si za stálého míchání přiveďte na mírném plamenu k varu a rozmíchejte v něm všechna balení pudinku spolu s cukrem. Ve smetaně si rozmíchejte želatinu nebo ztužovač do šlehačky. Jakmile je pudink uvařený, stáhněte jej z plotny a přimíchejte do něj smetanu s želatinou. Ještě několik minut pudink míchejte.

Na vystydnutý korpus navrstvěte orestovaná jablka, na které přijde vanilkový krém. Vršek zákusku můžete přizdobit mletou skořicí, vanilkou nebo strouhanou čokoládou. Zákusek podávejte vychlazený, před servírováním má být uležený alespoň na dvě hodiny do lednice, aby všechny jeho vrstvy pořádně zatuhly. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rychlý jablečný koláč, který si zamilují děti i dospělí

Jablečný koláč z čokoládového těsta: dezert jako z pohádky