Domů » Recepty » Sladká jídla » Chcete doma vykouzlit zákusek jako z cukrárny? Přinášíme skvělý recept
Dezerty Pečení Recepty Sladká jídla

Chcete doma vykouzlit zákusek jako z cukrárny? Přinášíme skvělý recept

zákusek
Jak na zákusek jako z cukrárny? (zdroj foto: electropiknik.cz)
Tento recept je nejen jednoduchý, ale není ani finančně náročný. Uvidíte, že až ho vyzkoušíte a dezert nabídnete rodině a přátelům, zařadíte ho mezi oblíbené recepty vaší rodiny.

Suroviny na zákusek – těsto

Pro přípravu těsta na zákusek budete potřebovat:

  • 110 ml mléka
  • 110 ml vody
  • 160 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 85 g másla
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva, a
  • 1/2 čajové lžičky soli.

Suroviny na zákusek – krém

Pro přípravu krému na zákusek budete potřebovat:

  • 160 g cukru krupice
  • 110 g hladké mouky
  • 510 ml mléka
  • 190 g másla, a
  • 2 vejce.

Postup pro přípravu těsta

Nejprve prosejte mouku, abyste ji pročistili a také do ní dostali více vzduchu, což usnadňuje pečení. Do mouky vmíchejte prášek do pečiva a sůl.

V hrnci pomalu rozpouštějte máslo a přidejte k němu mléko i vodu. Směs přiveďte k varu a ihned začněte postupně přimíchávat mouku. Těsto je hotové tehdy, když se odděluje od stěn hrnce.

Hrnec sejměte ze sporáku a nechte vychladit. Do vychladlého těsta postupně přidávejte vejce a směs vymíchejte dohladka.

Kulatou formu na pečení vyložte pečicím papírem nebo použijte silikonovou vložku.

Hmotu rozdělte na poloviny, polovinu vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, a to při teplotě 200 °C.

Po upečení nechte těsto vychladnout a upečte stejným způsobem také druhou polovinu těsta.

Postup pro přípravu krému

V hrnci smíchejte vejce s cukrem a mlékem a vmíchejte po částech také mouku. Směs přiveďte k varu a vařte za stálého míchání. Výsledná konzistence by měla připomínat pudink.

Pudink nechte vychladnout.

Poté vyšlehejte máslo a po troškách jej vmíchejte do pudinku.

Příprava dezertu

Jeden upečený plát vraťte do formy a na něj nalijte krém. Na ten pak položte druhý upečený plát a zákusek posypejte moučkovým cukrem.

Zákusek nechejte vychladit a poté krájejte na porce. Samozřejmě jej můžete ještě dozdobit podle vlastní fantazie nebo podávat například s čerstvým ovocem.

Videonávod – zákusek jako z cukrárny

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Krémové řezy: Budou se vám rozplývat na jazyku!

Nadýchané věnečky jako z cukrárny. Tento domácí recept si rychle oblíbíte

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">