Domů » Recepty » Dezerty » Krémové řezy: Budou se vám rozplývat na jazyku!
Dezerty Pečení Recepty Sladká jídla

Krémové řezy: Budou se vám rozplývat na jazyku!

krémové řezy
Hrnkové recepty bývaly v módě hlavně v dřívějších dobách, kdy ne všechny hospodyňky měly doma kuchyňskou váhu. (zdroj foto: plus100.cz)
Hrnkové recepty bývaly v módě hlavně v dřívějších dobách, kdy ne všechny hospodyňky měly doma kuchyňskou váhu. Také dnes ale tato drobná pomůcka v některých domácnostech chybí a není to tím, že by byla nedostupná, ale čistě proto, že si ji zdejší kuchař zkrátka neoblíbil.

Existují lidé, kteří rádi vaří takříkajíc od oka a přesto (nebo právě proto) se jim jejich dílo vždycky podaří. Pokud jste z této kategorie lidí, přidáme vám další recept do vaší sbírky hrnkových dezertů. Tyto krémové řezy mají pečený korpus, který je zdobený trojbarevným smetanovým krémem. A jsou strašně dobré!

Na výrobu řezů budete potřebovat

Na korpus:

  • 4 vejce
  • 1 šálek krupicového cukru
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva

Na zvlhčení:

  • 1,5 sklenice mléka a
  • 2 polévkové lžíce uvařené instantní kávy

Na krém:

  • 100 g bílé čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
  • 100 g mléčné čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
  • 100 g hořké čokolády + 1šlehačka (200 ml)

Poznámka:

Velikost šálku = 100 ml

Velikost sklenice = 200 ml

Pokud máte nádobí jiné velikosti, přepočítejte poměry.

Krémové řezy a jak postupovat

Troubu si dejme předehřát na 180 °C a připravme si plech vyložený pečicím papírem.

Vejce rozklepneme do hlubší mísy a vyšleháme je s cukrem. Přidáme kakao, cukr, hladkou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr a všechny suroviny řádně rozmixujeme do hladké směsi. Do plechu vyloženého papírem nalijeme připravené těsto a dáme péct na 25 minut.

Hrnkové řezy – videorecept

Že je korpus hotový vyzkoušíme špejlovým testem. Zapíchneme špejli do těsta a vytáhneme. Pokud je na dřevě lepkavý zbytek mokrého těsta, je třeba jej ještě dopéct. Pokud je špejle suchá, máme hotovo a můžeme korpus vytáhnout z trouby.

Když je korpus připraven, ještě jej nevyklápíme z pekáčku. Namísto toho ho připravenou kávou a mlékem zvlhčíme a napustíme tak, aby těsto bylo vlhké a vláčné.

Nakonec ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme zvlášť tři druhy čokolády. Ve třech miskách vyšleháme šlehačku do tuha a do každé z nich vmícháme jeden druh rozpuštěné čokolády. Krém vymícháme do hladka a lžící střídavě vrstvíme na napuštěný korpus různobarevné kopečky čokoládové šlehačky.

Když máme hotovo, dáme krémové řezy ještě na 1 – 2 hodiny ztuhnout a můžeme podávat. Přejeme vám, ať vám chutná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Klasický zákusek „obližprst“ je pro mnohé nejlepším dezertem na světě

Neobyčejná bábovka plněná tvarohem podle čtenářky Ivy

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

David Hampl

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Přidejte svůj názor